„Bruce Lee“ nu a avut milă Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, campion european la Taekwondo (galerie foto)

Un talentat luptător din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, Ovidiu Trifan, a realizat o performanţă deosebită, cucerind medalia de aur la Campionatul European de Taekwondo WTF pe echipe din Turcia.

În vârstă de 16 ani, Trifan a concurat la juniori, la categoria -48 kg, şi a reprezentat clubul CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, fiind singurul medaliat cu aur al României. Graţie acestui titlu, a medaliei de bronz cucerite de colegul de club al lui Trifan, Feher Jozsef Zsolt, şi a punctelor aduse de ceilalţi membri ai delegaţiei tricolore, România a ocupat locul trei în clasamentul pe ţări la juniori.
Performanţa lui Ovidiu Trifan a fost remarcată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF. „După un debut timid în întrecere, delegaţia României s-a revanşat a doua zi, şi nu oricum, ci printr-o performanţă de excepţie adusă de cel mai în formă sportiv al momentului la lotul naţional, Ovidiu Trifan. Pătrunderea în careul de aşi a fost pentru puţini o surpriză, după seria de succese obţinute de tânărul sportiv în această toamnă şi având în vedere forma bună pe care o prezenta. Victoria din finală, realizată nu oricum, ci într-o manieră dramatică, la punctul de aur, a zguduit fundaţia sălii de sport din Antalya. Această performanţă este una dintre cele mai bune obţinute de un sportiv român pe plan internaţional. În acest moment, Ovidiu Trifan pare să fie o promisiune a noii generaţii pentru alte astfel de reuşite“, se arată pe site.

La Openul Sloveniei, Ovidiu l-a învins pe campionul continental

Lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local, Ovidiu Trifan „Bruce Lee“ face Taekwondo de şapte ani, iar în urmă cu doi ani, după ce a fost declarat cel mai bun cadet de la Campionatul Balcanic, a fost solicitat de CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Sportivul învaţă la Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu, localitate în care se mai şi pregăteşte la Taekwondo.
„După ştiinţa mea, Ovidiu este primul campion european al României, cel puţin la juniori. Din 1993, de când sunt în fenomen, n-am mai auzit de un altul. Ne bucurăm pentru această performanţă, care a venit la capătul multor antrenamente solicitante şi a sacrificiilor pe care le face Ovidiu. Anul 2014 a fost unul foarte bun pentru el. A mai ieşit campion balcanic, naţional, a participat la Cupa Mondială şi a cucerit locul întâi la întrecerile Open ale Sloveniei şi Serbiei. În Slovenia, l-a învins pe campionul european, un german. Evoluţiile de la această întrecere anticipau acest rezultat de excepţie din Turcia“, a declarat antrenorul de la CSC Mihail Kogălniceanu, Laurenţiu Palangă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

emanuela

11 Dec, 2014 14:33

felicitari scumpule! i love you

Ovidiu Sorin

04 Dec, 2014 10:11

Conform Site-ului oficial al Federatiei Internationale de Taekwondo.WTF, sportivul ocupa locul 8 in Europa - http://www.taekwondodata.com/ranking_season.html?site=ranking_display&sbid=8040db6494d32e1e5f1b505f27140326&action=result&page=1 - si locul 17 in lume - http://www.taekwondodata.com/ranking_season.html - cu sanse reale de a avansa in clasament, nefiindu-i adaugate punctele aferente recentelor competitii

gabriela

03 Dec, 2014 21:15

BRAVO puiul lui mama

Articole asemanatoare

„Copilul nostru de aur“ Ovidiu Trifan s-a impus, în Germania, la Cupa Preşedintelui la Taekwondo WTF (galerie foto)

12 Apr 2016 7005

Victorie importantă la Taekwondo WTF Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, l-a învins pe Shariati Pedram, din Iran (galerie foto)

21 Jan 2016 3510

Aur pentru Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan şi Mălina Mihăilă, cei mai buni seniori ai Balcanilor la Taekwondo WTF (galerie foto)

08 Dec 2015 5698