Bucureşti. Lanţ uman Protest la Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”. Au participat şi constănţeni

  • Lumea rugby-ului românesc nu este de acord cu trecerii arenei în folosința exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului.

La Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti, a avut loc un protest, astăzi, sub forma unui lanţ uman, al fanilor rugby-ului împotriva trecerii arenei în folosința exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului, care a lansat în  dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern în acest sens.

Club 16 Horia Ungur - Fan Club Rugby România a anunțat că acţiunea de astăzi a fost „primul eveniment dintr-o serie de proteste ce vor fi organizate până când Ministerul Tineretului și Sportului va restitui prerogativele administrării Stadionului National de Rugby "Arcul de Triumf" deținătorilor de drept”, adică Federației Române de Rugby.

La protestul de la Bucureşti au participat şi constănţeni: Cristian Cojocaru (preşedintele clubului de rugby Tomitanii Constanţa), Marius Codea şi Marius Moraru.  

Federația Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului și Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf în folosinta exclusivă a Ministerului Tineretului și Sportului.

Suntem de-a dreptul consternați de această poziționare și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această noua naționalizare pusă la cale de MTS.

Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documente și de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru.

Pe scurt, Federația Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, și-a demolat singură vechiul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine Federației Române de Rugby la finalul lucrărilor și a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi.

Acum cineva, care nu a avut vreo implicare în acest proiect, vine, la final, și dorește să schimbe tot, se arată, printrealtele, într-un comunicat al FRR.

Ministerul Tineretului și Sportului recunoaște tradiția rugby-ului în acest spațiu. Aici au avut loc primele meciuri de rugby din România și nimeni nu poate șterge această realitate istorică. Nimeni nu-și dorește să minimizeze importanța sau valoarea acestei tradiții sau a acestui sport.

Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România în contextul EURO 2020, ceea ce a presupus o investiție uriașă, un efort public semnificativ. De la 2 miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanțate de CNI și MTS.



Ministerul Tineretului și Sportului, ca administrator de drept al Stadionului “Arcul de Triumf”, obiectiv de interes național, dorește să apere istoria rugby-ului și să-i asigure pe mai departe condițiile necesare pregătirii și activității competiționale. Aici se vor putea desfășura în continuare meciurile și antrenamentele sportivilor rugbiști, dar în baza unui calendar care va include și solicitările venite din partea altor sporturi. Competiția sportivă presupune fairplay, iar Ministerul Tineretului și Sportului dorește să dea și altor sporturi șansa de a-și desfășura activitatea pe Stadionul “Arcul de Triumf”, se precizează, printre altele, şi într-o luare de poziţie oficială a MTS.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 489

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 982

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 936

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1347

CSM Constanța Carol Popa, câștigător la triatlon, la Criteriul Primăverii, dar medaliat și la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1124

Programul spectacolelor Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța în prima săptămână de primăvară

01 Mar 2024 688

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1239

Nicolae Manolache, președintele AMRB, prezent la ședința de bilanț pe 2023 a Asociației Județene de Rugby Constanța (DOCUMENT)

14 Dec 2023 1249

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1831

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1344

LISTĂ 13 judecători și procurori ies la pensie! Klaus Iohannis a semnat decretele

10 Nov 2023 1097

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1356

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1696

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1820

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3461