Campioana de la CS Farul Constanța Gimnasta Maria Ceplinschi, mândria orașului Murfatlar! A promis că va lupta pentru o medalie olimpică (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

  
 

 
  • Maria Ceplinschi a ocupat locul întâi în clasamentul pe 2021 al gimnasticii artistice feminine românești.
  • De loc din orașul Murfatlar, Maria a reuşit să se califice în două finale la Campionatul Mondial de senioare.
  • Tânăra gimnastă a concurat anul trecut și la Campionatul European de senioare, clasându-se pe locul cinci în finala de la sol.
 
Desemnată de Federația Română de Gimnastică cea mai bună sportivă din țară la gimnastică artistică în anul trecut, Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanța, a avut un sezon deosebit și în 2021. În vârstă de 16 ani, gimnasta a trecut anul trecut la senioare și a obținut rezultate de subliniat și la această categorie.
 
De loc din orașul Murfatlar, Maria a reuşit să se califice în două finale la Campionatul Mondial de senioare, întrecere disputată în Japonia, la Kitakyushu, la care România a fost reprezentată doar de ea și de Marian Drăgulescu. Prezentă în premieră la un Campionat Mondial de senioare, campioana face parte din programul „Țară, țară, vrem campioane”. Ea se pregătește la lotul national de la Deva cu un colectiv tehnic condus de Lucian Sandu, iar la CS Farul o are antrenoare pe Carmen Traicu. La Campionatul Mondial, gimnasta constănţeană a acces în ultimul act la individual compus şi la sol. În prima secţiune a ocupat locul 16, iar la sol s-a clasat pe o onorantă poziție a șasea.
 
Tânăra gimnastă a concurat în acest an și la Campionatul European de senioare de la Basel (Elveţia), ea fiind singura gimnastă de la Constanţa participantă la întrecerea continentală. Mara a acces în finala de la sol, ocupând locul cinci. Întrecerea continentală din Elveţia, prima ei competiţie majoră de senioare, a fost una dătătoare de speranţe, debutul pozitiv fiind confirmat ulterior de evoluțiile de la Mondiale.
 
„O prezență de neuitat“
 
Cu ceva timp în urmă, Primăria Murfatlar a avut parte de vizita Mariei Ceplinschi.
 
„Tânăra gimnastă a răspuns pozitiv invitației domnului primar și le-a împărtășit celor prezenți cum decurge o zi din viața ei de sportivă și, de asemenea, a povestit cum a reușit la numai 16 ani să treacă la senioare și să obțină rezultate remarcabile, după un parcurs extraordinar și plin de medalii la junioare.
 

Mara a obținut aur pe echipe și argint la individual compus și la sol la Campionatele Europene de Juniori de gimnastică artistică feminină din 2020.
 
În 2021 la Campionatele Europene de la Basel a ocupat locul 5 în finala de la sol, iar la Campionatul Mondial din Japonia a reușit calificarea în două finale (individual compus și sol). Dealtfel, de curând, Mara a fost declarată de către Ministerul Sportului, cea mai bună sportivă la gimnastică feminină în anul 2021.

 
Cu toții am descoperit că în spatele chipului drăguț și copilăros se află de fapt o persoană extrem de puternică, inteligentă și mai ales foarte ambițioasă, ea fiind o prezență de neuitat pentru Colectivul Primăriei orașului Murfatlar.
 
Mara și-a prezentat medaliile câștigate de-a lungul anilor și deși antrenamentele depășesc chiar și 5 ore pe zi/6 zile pe săptămână, distanța de casă este mare, iar dorul de cei dragi fără măsură, ea a povestit cu mare entuziasm dragostea pe care o are pentru sport și visele pe care speră să și le îndeplinească cât mai curând.
 
Întâlnirea s-a finalizat cu o promisiune din ambele părți: Mara Ceplinschi a promis că va lupta pentru câștigarea unei medalii olimpice, iar domnul primar Gheorghe Cojocaru i-a promis că în acest caz va începe demersurile pentru a o declara «Cetățean de onoare al orașului Murfatlar».
 
Îți mulțumim, Mara, pentru că datorită ție, România, și implicit orașul Murfatlar, se află pe harta mondială a gimnasticii!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a Primăriei Murfatlar.
 
CS Farul și CSS1 Constanța, reprezentate
 
Clasamentele pe 2021 au fost întocmite au fost întocmite de FRG pe baza sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive elaborat de Ministerul Sportului.
 
La gimnastică artistică feminin, topul a fost următorul:
 
1. Maria Ceplinschi (CS Farul Constanța) - 205 puncte
2. Larisa Iordache - 110 puncte
3. Amalia Puflea - 86 puncte
4. Ana Maria Bărbosu - 69 puncte
5. Crina Tudor - 41 puncte
6. Miruna Botez (CSS1 Constanța) - 30 puncte
7. Amalia Ghigoarţă - 26 puncte
8. Alexia Vănoagă (CS Farul Constanța) - 21 puncte
9. Sabrina Maneca Voinea (CS Farul Constanța) - 20 puncte
10. Erica Gogoaşe - 13 puncte.
 
În top și la gimnastică aerobică
 
Și la gimnastică aerobică, în clasamentul anului 2021, Constanța este bine reprezentată:
 
1. Mădălina Teodora Carmen Cucu (CS Farul Constanța) - 442,5 puncte
2. David Gavrilovici - 366 puncte
3. Daniel Ţavoc (CS Farul Constanța) - 365 puncte
4. Gabriel Bocşer (CS Farul Constanța) - 360 puncte
5. Mihai Alin Popa (CS Farul Constanța) - 315 puncte
6. Sarmiza Niculescu - 217,5 puncte
7. Sandra Dincă (CS Farul Constanța) - 216 puncte
8. Alina Radu (CS Farul Constanța) - 192,5 puncte
9-10. Steliana Stoenescu - 187,5 puncte
Flavia Sentea - 187,5 puncte
Bianca Becze (CS Farul Constanța) - 187,5 puncte
Roberta Ecaterina Pleşa - 187,5 puncte
Andreea Selena Şotângă - 187,5 puncte.
 
Competiții la Constanța
 
În 2022, la Constanța se vor desfășura trei competiții naționale de gimnastică artistică: 24-25 iunie - Campionatul Național pe Echipe și Individual al Juniorilor II și I; 26-30 iunie - Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III și II - Etapa II (Libere); 30 iunie - 2iulie - Campionatul Național Individual și pe Echipe Mixte și al Junioarelor I.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: 1 - Facebook (Federația Română de Gimnastică), galerie - Facebook (Primăria Murfatlar)

 
Citește și:
 
Gimnasta Maria Ceplinschi, mezina finalei mondiale
„A făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac“


Retrospectivă
Anul 2021 în sportul constănțean. Medalii, bucurii și tristeți, ieșiri din scenă, dar și un brand celebru readus în prim plan

 
Peste 462.000 de lei premiere de la bugetul local pentru performanțele internaționale ale CS Farul Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnaste constănțene, din lotul de la Deva, cantonament în Ungaria

25 Aug 2022 1315

Gimnaste din Constanța, la ultimul concurs de verificare înaintea Campionatelor Europene

22 Jul 2022 1515

Gimnasta Maria Ceplinschi, mezina finalei mondiale „A făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac“

05 Nov 2021 4007

Sportiva de la CS Farul Constanţa „Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii!“

23 Oct 2021 6285

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, finalistă la Campionatul Mondial de senioare (galerie foto)

20 Oct 2021 3064

Gimnastă la CS Farul Constanța Maria Ceplinschi concurează în premieră la Campionatul Mondial, în Japonia

15 Oct 2021 2634

Gimnastică Echipa CS Farul Constanța, campioană națională. CSS1 Constanța, medalie de bronz. Podium însă și la alte secțiuni (galerie foto + documente)

21 Sep 2021 3630

Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, va concura la Campionatul European

14 Apr 2021 5776

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, medaliată la turneul internaţional „Top Gym“, din Belgia

03 Dec 2019 4018

„Noi orizonturi, noi performanţe!“ Gimnaste constănţene, pe podium şi la Cupa Horizon, din Grecia. România, în top! (galerie foto)

12 Nov 2019 2951

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 3009

Monopol pe individual compus După CSS 1 Constanţa, a devenit campioană naţională la gimnastică şi CS Farul (galerie foto)

07 Jun 2017 5021

Reprezentantele CSS1 Constanţa, vicecampioane Gimnastele de la Farul Constanţa, medaliate cu aur la Naţionale (galerie foto)

21 Jun 2016 5312