Campioana FC Viitorul, fără gol marcat în ultimele patru meciuri din Liga 1 Gică Hagi - „Din păcate, nu mai «vedem» poarta cum trebuie“

Fără victorie în ultimele patru meciuri din Liga 1 (în care a înregistrat trei înfrângeri şi un egal), campioana FC Viitorul nici nu a marcat vreun gol în aceste partide.
 
FC Viitorul a strâns numai patru puncte în primele cinci meciuri din acest campionat. După un debut favorabil, 3-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, au urmat patru meciuri la rând fără victorie: 0-2 în deplasare cu CFR Cluj, 0-1 acasă cu Dinamo, 0-1 pe terenul nou-promovatei Sepsi Sf. Gheorghe şi 0-0 la Ovidiu cu FC Voluntari. Toate aceste confruntări au arătat probleme la finalizare pentru Viitorul, care, în ultimul meci, nu a beneficiat de atacantul George Ţucudean, decisiv în faţa porţii în sezonul trecut.
 
„În afară de meciul cu CFR, în celelalte am jucat fotbal. Am pierdut în prelungiri de două ori. Din păcate, nu mai vedem poarta cum trebuie. Cu FC Voluntari, am pierdut nouarul, care trebuia să marcheze, ne-a părăsit la greu. Pur şi simplu, a venit şi i-a spus lui Cătălin Anghel (n.r. antrenor secund la FC Viitorul) că nu mai doreşte să joace, a refuzat să joace şi să stea în cantonament. «Nu mai vreau, sunt obosit, nu mai vreau să stau în cantonament, sunt şedinţe şi meciuri prea multe». Noi ne comportăm bine cu jucătorul, îl tratăm, încercăm să-i punem la dispoziţie tot… A, dacă jucătorul mai e şi certat… Păi el are şi obligaţii, nu numai drepturi. Am planificat tot anul, şi ce fac acum? Aţi văzut vârf astăzi (n.r. cu FC Voluntari)? Când ne-a fost greu, un băiat ne-a lăsat. A lăsat grupul. Cătălin Anghel şi oamenii mei ştiu să se comporte cu jucătorii şi s-au comportat bine. Totdeauna. Chiar dacă uneori îi mai criticăm, pentru că sunt date statistice. Ne arată cât a alergat Ţucudean, câte dueluri a avut la ultimele trei meciuri. Iar noi ce să facem, să tăcem? Analizăm, chiar dacă se supără jucătorul. Nu mai avem dreptul să-i spunem nimic?“, a declarat managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi.

 „Bătaie la mine în casă?“ 

Ţucudean nu s-a aflat în lotul pentru partida cu FC Voluntari, dar ieri s-a pregătit cu echipa, problema rezolvându-se. Hagi a negat că, legat de Ţucudean, ar fi avut loc un incident în cantonamentul Viitorului, aşa cum s-a speculat în presă. „Am rămas muţi. Ne fuge jucătorul din cantonament, iar apoi se inventează. Ce vor să facă, cu comedia aceasta cu Ţucudean, să ne distrugă? Bătaie la mine în casă? Credeţi că se poate întâmpla aşa ceva? Folclorul… 200.000 de chestii despre noi. E unic, trăiesc şi asta în România, s-a întâmplat în România. Am păţit-o eu. Am lipsit o zi, nu trei, cum s-a scris. Eu sunt manager, mai am şi alte treburi de făcut. Dar anul trecut, când am lipsit trei luni, am fost doar o zi, şi am câştigat toate meciurile, de ce nu se spune? Au venit băieţii la mine să-mi spună că nu a fost nicio bătaie în cantonament. Mă faceţi să râd, aţi depăşit orice măsură. Voi ştiţi ce atmosferă e la Viitorul? Dar hai s-o stricăm. Probabil mai avem puţin şi ne desfiinţează şi pe noi. Şi la revedere. Urât de tot faţă de un club care a muncit pe teren şi a ieşit campion, fără a avea acest obiectiv. Dar ce să fi făcut, să ne fi dat la o parte? A venit bomba că am câştigat campionatul şi atunci a început nebunia. Inventaţi lucruri care să strice tot“, a spus Hagi.

 „Nu sunt qatarez, indian sau chinez“ 

„Regele“ a spus că structurile sale fotbalistice, FC Viitorul şi Academia Hagi, vor urma obiectivul de bază, acela de a produce jucători şi a-i promova în fotbalul mare, în ciuda costurilor. „Nu sunt un om bogat în bani, nu sunt qatarez, indian, chinez, am băgat banii mei în copii şi tineri. În ce parte vor să ducă discuţia? Toate cluburile din lume au datorii, eu nu am. Încerc să-m fac datoria faţă de jucători şi angajaţi cât pot. Toţi şi-au luat banii, în cei şapte ani. Puţin respect cer. Mă rog la Dumnezeu să fie cluburi cu bani în România şi să cumpere toate de la noi. Vom continua să promovăm jucători. Vom face din inimă, cu orice risc, cât voi putea. Formez jucători pentru toţi, chiar dacă mă duc şi-n B. Nu e nicio problemă. Suntem singurul club din România care nu are problema asta. Mă costă un milion de euro pe an 66 de copii. Plus 150 din Constanţa şi antrenorii. Ca să le dau o şansă. Eu antrenez pe gratis. Dar va trebui să-mi dau şi eu prime, că se discută de ele. Mă duc la conducere şi la zic să-mi dea bonusuri. Cât costă Hagi? Cer şi eu bani!“, a punctat Hagi.

S-a simţit umilit în Cipru 

Managerul tehnic al FC Viitorul a dezvăluit că FC Viitorul a luat campionatul cu un buget de 2,7 milioane de euro, cu tot cu organizarea meciurilor. Iar cel mai mare contract din lot e de 5.000 de euro. „O să fac cât pot ca acest club să meargă înainte. Noi avem limită salarială 5.000 de euro. Cel mai scump jucător la mine atât are, restul sunt bonusuri. N-am putut da mai mult. Voiam, dar trebuie să am grijă, că, dacă mâine nu le plătesc salariile sau nu le dau un lucru, nu e frumos. Nu sunt eu de vină că am ieşit campion. Dacă alţii nu au putut? Ce rău i-am făcut eu lui Morar, că acum câştigă 25.000 de euro. Minunea nu a făcut-o Astra, ci noi, cu aceşti copilaşi, născuţi în anii 1998, 1997 sau 1996. În cei opt ani, eu cred că am construit ceva frumos, bun, solid. Vom vedea cum va fi în continuare. Mă voi gândi bine. M-am simţit umilit în Cipru (n.r. la meciul cu Apoel Nicosia, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor). Ne-au luat-o în faţă, cu buget de peste 20 de milioane. Cipru, domnule! Noi de ce nu putem să o facem? Românilor, vă rog frumos, scularea! Că ne-o iau toţi înainte! Lucescu nu era bun pentru România, antrenează echipa Turciei“, a arătat Gică Hagi.

„E greu să trăieşti ca un campion“ 

După eliminarea din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, FC Viitorul va evolua în continuare în play-off-ul Europa League, contra campioanei Austriei, FC Salzburg. „Va fi un an dificil. E greu să trăieşti ca un campion. Toţi îşi iau măsuri. Vom încerca să rezistăm, să ne luptăm şi zi de zi să facem mai bine. Mi-a părut foarte rău că ne-a eliminat Apoel, cu care am jucat de la egal la egal 90 de minute. Numai neşansa a făcut să nu ne calificăm. Am cedat în ultimele 30 de minute, pe faze fixe. Ca joc, n-au fost mai departe ca noi. În rest, ce buget şi ce salarii au ei faţă de noi… Încercăm să reprezentăm bine România. Le transmit celor de la Salzburg să nu ne trateze cu superficialitate. Că nu e aşa cum declară ei sau iar e o vorbă pusă de un ziarist român. Ştiu că au academie bună şi miliarde. Vom încerca să le facem faţă“, a spus Hagi.

 „El cu drumul lui, eu cu al meu“ 

La conferinţa de presă de după meciul cu FC Voluntari, Gică Hagi a avut o referire şi la Gigi Becali, patronul FCSB. „Finul meu era supărat pe mine, că el e el şi altul nu mai e. E, uite, că a sărit hopa-mitică şi i-a luat campionatul. Şi te-ai supărat. Păi ce vrei să fac, dacă nu ai fost în stare să-l câştigi? La cât ai băgat, la banii pe care-i ai, mamma mia! Ce echipă şi ce fotbal poţi să joci! Dar să fie sănătos. Îl las să vorbească cu voi de acum încolo. Eu, când termin aia cu 21 de milioane, atunci o să vorbesc cu el. Că am 21 de milioane care m-au felicitat sau câţi mai sunt în România. Când termin cu ei, îi voi da eu telefon. Până atunci, să nu se aştepte. El cu drumul lui, eu cu al meu. Îi urez succes, dar asta e. Comedie cu TAS-ul. Comedie!“, a declarat cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc.

Minunea va rămâne toată viaţa 

Gică Hagi a dat de înţeles că, în urma tratamentului nemeritat de care beneficiază FC Viitorul, ar putea părăsi echipa, pentru a merge la o formaţie din străinătate. „Le transmit celor cărora le stăm în gât că anul acesta o ducem, nu vom da faliment. Mai vindem şi unii jucători, că au căutare pe piaţă. Nimeni nu va putea să ne ia din meritele celor reuşite anul trecut. Minunea va rămâne toată viaţa, indiferent ce vor spune unii sau alţii. Respectaţi-i pe jucători! Sper să mai am energia şi puterea de a mai rămâne acasă. Poate iau şi eu exemplul lui Lucescu. Poate. Îmi dă mult de gândit acest lucru. Poate urmez şi eu alt drum“, a arătat Hagi.

 „Să încurajăm jucătorii“ 

Problema susţinerii sportului şi a fotbalului din România îl preocupă în continuare pe Hagi, care avansează soluţii în acest sens. „Cluburile din România plătesc 75% impozit. Cum susţinem sportul? Şi vrem să eliminăm Ciprul. Pe ce drum suntem, unde ne ducem? Sper să investim iar în sport. Să scoatem iar echipe şi campioni. Să vină oameni puternici, multinaţionale. În România se fac bani. Să vorbim de investiţie, finanţare, buget. Părerea mea e că nu se vrea, cum să nu se găsească finanţarea? Să se ia bani din pariuri. 10% către centrele de copii şi juniori. De asta să vorbim. Nu de Ţucudean, că s-a lăsat şi că s-a bătut nu ştiu cu cine. Să încurajăm jucătorii!“, a mai spus tehnicianul.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Citeşte şi:

Gică Hagi a răbufnit după meciul cu FC Voluntari: „Dacă vreți să ne terminați, terminați-ne!“ 

FC Viitorul, doar egal la Ovidiu cu FC Voluntari (galerie foto) 

„Un lucru grav“: George Ţucudean a părăsit cantonamentul FC Viitorul

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3115

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2152

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910