Campioana, îngenuncheată la Ovidiu. Gică Hagi, o nouă victorie în faţa lui Dan Petrescu „Suntem ca fraţii, dar fiecare vrea să câştige“

FC Viitorul a realizat un rezultat mare în etapa a 12-a a Ligii 1, victorie pe teren propriu, cu 3-1, contra campioanei CFR Cluj, o formaţie recunoscută pentru soliditatea defensivei şi pentru cât de greu ia gol. La Ovidiu însă, echipa lui Gică Hagi joacă foarte bine, iar pe pielea lor am simţit-o şi jucătorii CFR-ului, care s-au văzut conduşi cu 3-0 în minutul 57! A fost a doua victorie consecutivă a echipei de pe litoral contra CFR, după succesul din Supercupa României. 
 
În campionat, campioana venea după trei meciuri în care nu pierduse şi nu încasase gol, înregistrând două victorii şi un egal, golaveraj 8-0. CFR a pierdut contra FC Viitorul al doilea meci din acest sezon, după 2-3 cu Astra Giurgiu. „Veneam după o săptămână nu aşa de bună. Am muncit foarte mult în ultimele zile cu echipa la partea mentală, la conectare şi la concentrare. Am fost inspirat în alcătuirea echipei. Am jucat cu mulţi atacanţi şi am făcut-o bine cât am putut şi am menţinut presiunea. 60 de minute am meritat şi scorul, şi jocul, după care CFR, echipă mai puternică şi mai experimentată, a venit peste noi şi au avut şi ei ocaziile lor. Acum l-am bătut şi eu pe Dan şi sunt fericit. E prima dată când marchez mai mult de un gol contra lui. Mereu se închidea bine, m-a învins de multe ori. Am vorbit şi înainte, şi după meci. Suntem ca fraţii, dar fiecare vrea să câştige. Ambii avem AND-ul de a câştiga. E greu să ne dezbinaţi vreodată. Ştim să lăsăm de la noi, chiar dacă uneori mai greşim, unul sau altul“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Marchează mult

 
În urma acestui succes, FC Viitorul a egalat la puncte CFR Cluj, cele două echipe conducând ierarhia Ligii 1, cu echipa clujeană pe primul loc. „Sunt fericit că echipa mea a făcut un joc bun şi e la egalitate cu CFR. E o victorie frumoasă. Am marcat foarte multe goluri în acest an şi marcăm în continuare. Suntem foarte puternici acasă. Sper să jucăm şi în deplasare la fel de bine, să căpătăm mai multă personalitate pe teren străin. Atunci cred că vom deveni periculoşi. În momentul de faţă, e bine, suntem în grafi şi mă bucur că tot ce am făcut cu băieţii în săptămâna meciului şi-a arătat roadele. N-a fost uşor pentru ei, i-am conectat şi i-am mobilizat. Arătăm bine“, a mai spus „Regele“.
 

Căbuz, din nou foarte bun în poartă

 
Şi în acest meci, portarul Viitorului, Cătălin Căbuz, a avut o evoluţie deosebită. „E într-o formă foarte bună, inspirat. Îi avem însă şi pe ceilalţi portari, Cojocaru şi Buzbuchi. Mă bucur tare pentru Căbuz, că e foarte serios, conectat şi într-adevăr ne-a salvat în ultimele trei meciuri. Bravo lui! Însă remarc şi ceilalţi jucători, astăzi (n.r. duminică) au jucat mulţi foarte bine. Ne-am ridicat la standardul CFR, poate am fost şi peste ei la un moment dat, dominând meciul prin posesie şi impunându-ne prin presiune. Am luat mingea, am jucat între linii, am combinat, am atacat spaţiile… Am făcut lucruri foarte interesante“, a precizat Hagi.
 

„Am fost inspirat“

 
Nou sosit la FC Viitorul, Cosmin Matei a marcat contra CFR-ului un gol senzaţional. „Matei, Filip, Dulca au venit mai târziu, mai e şi Damien (n.r. Damien Dussaut), toţi se adaptează, se învaţă cu noi. Deocamdată, nu le băgăm presiune. Învaţă în fiecare zi, ne simt mai bine şi uşor-uşor se vor acomoda cu noi, că sunt jucători foarte buni. Iancu şi Rivaldinho, când joacă, arată foarte bine. Cred că forţa echipei noastre stă şi în ei. Riva joacă foarte bine, ne ajută, ştie fotbal, se mişcă mult, e bun şi pe sus, şi pe jos. Va fi şi mai bine, cu el, cu Iancu, cu Ganea, care a făcut 45 de minute foarte bune. Am fost inspirat, am jucat cu mulţi atacanţi, aproape cinci, care normal până să vină la noi jucau în atac. Matei a jucat şi optar, nu prea era el obişnuit, dar, fără să-i zic prea multe, l-am băgat acolo să văd cum se descurcă. Şi o s-o facă bine“, a mai arătat Gică Hagi.
 
În deplasare încă nu joacă la nivelul de acasă
În ultima etapă a turului, FC Viitorul va întâlni, în deplasare, duminică, 20 octombrie, de la ora 15.30, Academica Clinceni. „Am două săptămâni (n.r. campionatul se întrerupe pentru meciurile echipelor naţionale) în care trebuie să aduc echipa la nivel foarte bun. Vrem să câştigăm şi cu Academica Clinceni. Afară nu jucăm la nivelul de acasă, unde avem de partea noastră suporterii. Jucătorii simt susţinerea de acasă“, a menţionat managerul tehnic al FC Viitorul. 
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

 
Cosmin Matei, eurogol FC Viitorul a învins campioana CFR Cluj și a egalat-o la puncte în fruntea clasamentului Ligii 1!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1683

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3228

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 875

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1415

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1738

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2118

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2376

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6172

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2272

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2952

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2685

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11207

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2179

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1794

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2157