Sport

Campioană judeţeană La juniori E, Academia Farul a devansat FC Viitorul şi joacă la Constanţa la faza de zonă

Academia de Fotbal Farul Constanţa va organiza în perioada 26 - 27 mai a.c., pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, grupa a doua a turneului zonal al juniorilor E (under-11, născuţi după 1 ianuarie 2007).
Competiţia reuneşte la start șase echipe, împărțite în două grupe, astfel: A - Academia Farul (antrenor, Bogdan Ciocănel), Juniorul Galaţi, Victoria Delta Tulcea; B - Prosport Focşani, FC Voluntari, Luceafărul Brăila. Meciurile se joacă după programul: sâmbătă, 26 mai - Prosport Focşani - FC Voluntari (ora 10.00), Victoria Delta Tulcea - Academia Farul (ora 11.00), FC Voluntari - Luceafărul Brăila (ora 16.00), Academia Farul - Juniorul Galaţi (ora 17.00); duminică, 27 mai - Luceafărul Brăila - Prosport Focşani (ora 10.00), Juniorul Galaţi - Victoria Delta Tulcea (ora 11.00), locul 1 în grupa A - locul 1 în grupa B (ora 16.00).

A învins de două ori FC Viitorul

Academia Farul s-a calificat la etapa de zonă după ce a devenit campioană judeţeană, într-o serie în care au mai evoluat, în ordinea clasării finale, FC Viitorul, ACS Luceafărul 2013, Academia Hagi, Victoria Cumpăna, ACS Performer Constanţa, ASSF Mangalia, ACSSC Farul, Sporting Năvodari şi CSC Năvodari. Academia Farul a avut 17 victorii şi un eşec în 18 meciuri, totalizând 51 de puncte, cu trei mai mult decât vicecampioana FC Viitorul, căreia i-a administrat două înfrângeri (1-0 acasă, 2-0 în deplasare), acestea fiind singurele eşecuri ale FC Viitorul în cele 18 meciuri jucate. Academia Farul mai are o echipă calificată la turneul zonal. Este vorba de trupa antrenată de Cătălin Săndulescu (juniori B1), care va juca barajul cu campioana judeţului Galaţi. Meciurile sunt programate în perioada 7-9 iunie.


„O performanţă istorică“

„Le mulţumesc pentru performanţa de a termina pe primul loc în campionatul judeţean de juniori E antrenorului, părinţilor şi mai ales copiilor, care s-au străduit şi au dat dovadă de caracter, într-o perioadă foarte grea pentru Academia Farul. De un an şi jumătate, nu am avut nicio finanţare publică, clubul rezistând din cotizaţii şi sponsorizări. Consider această performanţă una istorică. De nouă ani, de când s-au înfiinţat, Academia Hagi şi FC Viitorul au dominat campionatele de juniori din judeţ. Iată însă că o echipă mică, aşa cum consider deocamdată Academia Farul, a reuşit să termine pe primul loc, ba, mai mult, în meciurile directe cu FC Viitorul avem două victorii. Consider că am putea să ne calificăm la turneul semifinal, dar la copii depinde şi de starea lor de moment. Azi pot prinde o zi bună, iar mâine să joace puţin mai slab, fără nicio explicaţie“, a declarat Bogdan Chiriţă, preşedintele executiv al Academiei Farul.

Joacă şi fiul lui Radu Doicaru

Lotul Academiei Farul 2007 este format din: Alexandru Micu, Sebastian Zaharia, Elvin Selim, Bogdan Stamate, Răzvan Peicu, Filip Căpitanu, Iustin Doicaru (fiul fostului fotbalist Radu Doicaru), David Asan, Ayan Matei, Ianis Bucovală, David Tiron, Ianis Pepi, David Niţu, Mihai Sevdu, Vlad Gavrilă, David Denisov, Emir Abdula, Mircea Bantaş, Doru Săvulescu şi Ayan Arif.

„Nu ne aşteptam“

Antrenorul Bogdan Ciocănel spune că obiectivul Academiei Farul e să se califice la etapa semifinală, în urma fazei de zonă de la Constanţa. „Când am pornit la drum, acum un an, nu ne aşteptam să ajungem la faza de zonă. Împreună cu conducerea ne trasasem ca obiectiv să ne clasăm în primele două locuri pe judeţ. Copiii s-au antrenat foarte bine şi le mulţumesc. Datorită seriozităţii pregătirii ne-am clasat pe prima poziţie. Cum am spus, nu ne aşteptam, dar a fost foarte bine pentru mine că jucători au reacţionat pozitiv la antrenamente şi la meciuri. Ne-am luptat tot anul cu FC Viitorul, iar în meciurile directe am fost mai buni, din toate punctele de vedere. Despre adversarele de la zonă ştim că Prosport Focşani e foarte bună, a ocupat locul doi la turnerul Delphi Cup, organizat de Academia Hagi. Dintre cele de la noi din grupă, am mai jucat cu Juniorul Galaţi, pe care am învins-o. Totul depinde de ziua pe care o prind copiii. Obiectivul e calificarea la faza semifinală. Trebuie să tratăm serios fiecare meci, pe care vrem să-l câştigăm“, a punctat Bogdan Ciocănel.

Octavian Dumitrescu, noul preşedinte al CD

Noul preşedinte al Comitetului Director de la Academia Farul este Octavian Dumitrescu. Cel care a ocupat anterior această funcţie, Bogdan Chiriţă, continua activitatea la Academie ca preşedinte executiv. „Am adus alături de noi un om credincios, devotat fotbalului, care doreşte să schimbe radical lucrurile la Academia Farul. Eu voi rămâne preşedintele clubului, pe parte de execuţie, iar Octavian Dumitrescu se va ocupa şi de partea financiară, de infrastructură şi de realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Sunt încrezător şi optimist. Mereu am fost aşa, dar acum cred că va fi mai bine“, a punctat Bogdan Chiriţă.

Se bazează pe doi parteneri străini

Octavian Dumitrescu a precizat că printre ţelurile sale se numără şi crearea unui complex sportiv. „Îmi place fotbalul. Am un copil care practică şi el acest sport. Am văzut ce se întâmplă pe plan judeţean şi încerc pe cât pot, alături de ceilalţi, să fac ceva frumos în Academie. Totul ţine şi de ajutorul pe care îl primesc de la antrenori şi de la toţi cei implicaţi direct în fenomen. Eu pot să aduc partea financiară, linişte şi bunăstare în club. Dar fără ajutorul lor e greu. Ştiţi bine ce se întâmplă în judeţ, legat de baze sportive şi de alte probleme. Ne chinuim de ani întregi să avem un stadion în judeţ şi deocamdată nu se poate face nimic. Încercăm să facem ceva benefic pentru copii. Fenomenul poate fi realizat şi la Constanţa. Pe termen scurt, vrem să ne axăm pe baza materială şi să avem măcar două terenuri sintetice, dar şi mijloace de transport, pentru deplasări. Pe termen lung, sperăm să facem un complex sportiv frumos, din fonduri proprii, iar la acest proiect sper să mi se alăture două - trei persoane. Mă bazez pe doi parteneri străini, cu care lucrez“, a spus Octavian Dumitrescu.

Vor juca şi la Liga a 3-a?

Cei de la Academia Farul speră ca în scurt timp să înfiinţeze şi o echipă de seniori, pe care să o înscrie în Liga a 3-a, poate chiar din sezonul care vine, 2018/2019. „Ne dorim şi înfiinţarea echipei de seniori, prin care copiii care termină junioratul să aibă continuitate. Acesta e un alt obiectiv major al Academiei. În acest an, în mod normal n-avem drept să ne înscriem la seniori, că n-am participat la Elite, dar eu cred că vom fi primiţi totuşi la Liga a 3-a, întrucât am semnale că mai multe echipe din acest eşalon sunt cu probleme. Acum, condiţiile la Liga a 3-a sunt cu o garanţie financiară de 150.000 de euro la începutul campionatul şi mă îndoiesc că o vor avea multe echipe. Acesta a fost obiectivul meu de patru ani, de când am venit la Academie: să fac echipa de seniori, astfel încât copiii să «explodeze» la 20-21 de ani, să-i vindem, să producem bani, care să se întoarcă înapoi în club şi să fie reinvestiţi“, a punctat Bogdan Chiriţă.

Variante de terenuri

În echipa de seniori, Academia Farul se va baza pe constănţeni, în marea majoritate din propria pepinieră. „Vor fi doi - trei fotbalişti cu experienţă, de 26 - 27 de ani, iar restul jucători născuţi între 1995 şi 1998, care au trecut pe la grupele noastre de copii. Dacă avem jucători şi partea financiară ne permite, putem promova şi în Liga a 2-a. Dorim să ajungem cât mai sus. Ca variante de teren ar fi Portul, Oil Terminal, SNC, ITC sau poate punem pe picioare baza noastră. Până la iarnă, vom avea două terenuri sintetice, care vor fi acoperite cu balon, în exclusivitate pentru grupele noastre de copii. Acesta va fi un plus pentru grupele mici“, a mai spus preşedintele executive al Academiei Farul.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

22 Oct 2018 526

Şi FC Viitorul Under-17 s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României (galerie foto)

18 Oct 2018 483

FC Viitorul U19 s-a calificat în optimile Cupei României U19. Cu ce scor a învins echipa Academia Farul (galerie foto)

16 Oct 2018 590

FC Viitorul, punctaj maxim, după cinci etape, în campionatul juniorilor U-19 şi U-17

31 Aug 2018 501

Caz la Comisia de Disciplină şi Etică Academia Farul a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF! Ce s-a stabilit la ultimul termen

22 Aug 2018 2371

FC Viitorul, două victorii cu Academia Farul la debutul Campionatului Naţional Under-19 şi Under-17

14 Aug 2018 694

Reclamaţii la FRF SSC Farul Constanţa, în pericol de a primi interzis la transferuri pentru o perioadă de un an!

10 Aug 2018 3630

Juniorii U-19 şi U-17 de la FC Viitorul, Academia Farul, SSC Farul şi AS CS Farul se duelează în aceeaşi serie

09 Aug 2018 767

Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa „La baza sportivă «Gheorghe Hagi», întotdeauna am venit în sprijinul tuturor“

09 Aug 2018 2932

Suporterii SSC Farul au făcut curat în tribuna stadionului de la Ovidiu, după meciul cu ACS Poli Timișoara

04 Aug 2018 8707

Mobilizare a fanilor constănţeni pentru meciul SSC Farul - ACS Poli Timişoara „Haideţi să le arătăm că nu murim când vor ei!“

02 Aug 2018 1906

Exclusiv SSC Farul va susține meciul de debut în Liga a 2-a pe stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi, de la Ovidiu, pe care joacă FC Viitorul!

30 Jul 2018 6128

Academia Farul a reclamat SSC Farul, Axiopolis Cernavodă şi FC Aninoasa la Federaţia Română de Fotbal

25 Jul 2018 3710

Ce echipe va înfrunta Academia Farul 2007 în turneul semifinal al Campionatului Național U11

04 Jun 2018 929

UPDATE. Iustin Doicaru, nouă goluri marcate în turneu Academia Farul 2006 a disputat finala mică la Sparta Spring Cup

03 Jun 2018 1305

Iustin Doicaru, cel mai bun jucător la faza de zonă Juniorii E de la Academia Farul Constanța s-au calificat la turneul semifinal

27 May 2018 1533

Octavian Dumitrescu, noul preşedinte al Comitetului Director de la Academia Farul Constanţa

24 May 2018 2095

Derby spectaculos la Constanța. Academia Farul U19 și U17 înfruntă echipa FCSB

27 Apr 2018 1976

Victorii pentru juniorii U17 și U19 ai Academiei Farul. Pe cine au învins fotbaliștii constănțeni (galerie foto)

16 Apr 2018 1016

„Sângele apă nu se face“ Băiatul lui Ionuţ Stănescu a revenit de la fotbal la handbal. De la Academia Hagi la HC Dobrogea Sud

12 Apr 2018 1009

Copiii Academiei de Fotbal Farul Constanţa au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor pascale (galerie foto)

04 Apr 2018 1352

Petre Grigoraş - „Cu galerii frumoase, simţi că joci fotbal“ SSC Farul a încheiat seria amicalelor cu o victorie contra Academiei Rapid (galerie foto + video)

26 Feb 2018 3326

Imagini de la eveniment Pancu și Maftei, învinși la Constanța. SSC Farul a câștigat meciul cu Academia Rapid (galerie foto + video)

24 Feb 2018 1796

Imagini de la eveniment Suporteri ai Academiei Rapid, la bustul gol in tribuna stadionului Portul din Constanţa. Incidente la sosire (galerie foto-video)

24 Feb 2018 1799

Imagini de la eveniment Meci la Constanța cu Academia Rapid. SSC Farul şi-a prezentat lotul de jucători pentru returul Ligii a 3-a (galerie foto-video)

24 Feb 2018 2410

Forţe impresionante de jandarmi pe bulevardul 1 Mai din Constanţa. Ce se întâmplă în zonă şi de ce au fost luate măsuri speciale de securitate (galerie foto-video

24 Feb 2018 9423

Spectacolul galeriilor, sâmbătă, în SSC Farul - Academia Rapid „Vom face să răsune întregul cartier de cântecele noastre!“

24 Feb 2018 2225

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal SSC Farul Constanţa –Academia Rapid Bucureşti

23 Feb 2018 835

Amical la Constanţa Veniţi, sâmbătă, la meciul SSC Farul - Academia Rapid? Iată ce trebuie să ştiţi!

22 Feb 2018 1974

SSC Farul - Academia Rapid, meci la Constanţa „Sâmbătă vom avea din nou ocazia să simţim fiorul unui derby“

22 Feb 2018 1318

Sâmbătă, la Constanţa se înfruntă SSC Farul şi Academia Rapid. Iată echipele din ultimul meci FC Farul - Rapid!

21 Feb 2018 2182

SSC Farul Constanța a stabilit pe ce stadion va disputa amicalul cu Academia Rapid Bucureşti

17 Feb 2018 1876

​„Bine ai venit!” SSC Farul Constanţa a anunţat transferul lui Marius Vladimir Cocârlă

12 Feb 2018 1227

Academia Farul Constanţa participă cu şase echipe la cel mai mare turneu din sud-estul Europei

01 Feb 2018 1674

Antrenorul Mugurel Cornăţeanu a preluat o echipă de Liga a 3-a

12 Jan 2018 1772

Cel mai bun an pentru Academia Farul Bogdan Chiriță - „Deși mulți ne vedeau desființați în vară, am reușit să facem performanță“

06 Jan 2018 2786

Fotbaliștii grupei 2010 de la Academia Farul, acțiune caritabilă, de Crăciun, la Valu lui Traian

16 Dec 2017 1747

Academia Farul Constanţa participă cu două echipe la Cupa Prieteniei

07 Dec 2017 1106

A fost derby-ul etapei Robert Mustacă a marcat pentru egalul Academiei Farul din fieful liderului FCSB

06 Dec 2017 2048

Victorii concludente cu Unirea Slobozia Academia Farul Under-19, pe primul loc în campionat. Echipa Under-17, pe trei

27 Nov 2017 1310

Alexi Pitu şi Radu Pocol, marcatori FC Viitorul a învins Academia Farul şi s-a calificat în optimile Cupei României (galerie foto)

17 Nov 2017 1449

Juniorii Under-17 şi Under-19 de la Academia Farul au învins în deplasare FC Voluntari II

14 Nov 2017 942

Academia de Fotbal “Farul” din Constanța organizează selecții. Cine poate participa și când vor avea loc înscrierile

10 Nov 2017 2679

Pregătire cu Alex Filip, la Sharks Gym Constanţa Micii fotbalişti de la Academia Farul fac şi antrenamente de kickboxing (galerie foto)

31 Oct 2017 3016

Numai victorii. În patru meciuri, golaveraj 28-0! Academia Farul Constanţa a pornit ca din puşcă în Campionatul Naţional (galerie foto)

24 Oct 2017 1614

FC Viitorul va evolua în Liga Elitelor, iar Academia Farul şi ACS Performer, în Campionatul Naţional

11 Oct 2017 1711

Academia Farul, victorie şi egal cu ACS Performer În două meciuri cu FC Voluntari II, FC Viitorul a marcat de 18 ori!

04 Oct 2017 1360

FC Viitorul a câştigat la scor dubla de la juniorii U-17 şi U-19 cu Academia Farul. Golaveraj 13-0 (video)

14 Sep 2017 1230

Academia Farul are meciuri pe Farul II ACS Performer joacă astăzi cu Steaua la Constanţa. La meci vin şi impresari

30 Aug 2017 1986

Academia Farul a învins Steaua în deplasare. Constănţenii sunt pe podium în campionat

29 Aug 2017 2645