Campionatul Mondial din Qatar Maroc, prima selecționată africană care ajunge în semifinale la CM. Cristiano Ronaldo, în lacrimi (GALERIE FOTO)

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.  
  • Prin calificarea în penultimul act, fantastica reprezentativă a Marocului a devenit prima Națională africană din istorie care atinge penultimul act al unui CM.

Surpriza Maroc și Franța au completat careul de ași al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, alăturându-li-se în semifinale Croației și Argentinei.

Prin calificarea în semifinale, fantastica reprezentativă a Marocului a devenit prima Națională africană din istorie care atinge penultimul act al unui CM. În sferturi, Maroc a eliminat Portugalia, făcând astfel o nouă victimă de lux, după ce, în optimi, trecuse de Spania, după executarea loviturilor de departajare.  
 
Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!

Maroc a învins Portugalia cu 1-0, grației reușitei lui En Nesyri, din minutul 42. Favorită pe hârtie, Portugalia, pentru care Cristiano Ronaldo (37 de ani) a fost din nou rezervă (fiind trimis pe teren în minutul 51), nu a reușit să spargă barajul marocan și părăsește Campionatul Mondial în sferturi. Lusitanii nu au putut fructifica nici inferioritatea numerică în care s-au aflat adversarii în prelungiri, când Walid Cheddira a primit două avertismente în decurs de două minute și a fost eliminat. Fluierul de final l-a găsit pe Cristiano Ronaldo plângând, starul portughez având parte de un ultim Campionat Mondial în carieră de coșmar. Nu a mai fost titular, iar acest statut i-a adus nemulțumiri și frustrări, ceea ce a tensionat atmosfera în lotul Portugaliei.După ce s-a despărțit de Manchester United, Cristiano se pare că va semna cu Al-Nasr, de 18 ori campioană în Arabia Saudită.          
 
Au jucat:
 
Maroc (selecționer, Walid Regragui)Bounou - Hakimi, El Yamiq, Saiss (57 Dari), Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah (65 Cheddira) – Ziyech (82 Aboukhlal), En Nesyri (65 Banoune), Boufal (82 Jabrane).

Portugalia (selecționer, Fernando Santos)D. Costa – Dalot (79 Horta), Pepe Dias, Rapahel Guereiro (51 Cancelo) – Bernardo Silva, Neves (51 Cr. Ronaldo), Otavio (69 Ferreira) - Bruno Fernandes, G. Ramos (69 Leao), J. Felix.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

 
În semifinală, Maroc va întâlni campioana mondială în exercițiu, Franța, care a eliminat în sferturi adversara tradițională, Anglia, vicecampioana europeană. A fost 2-1 pentru francezi, după golurile marcate de Aurélien Tchouaméni (17), Giroud (78), respectiv Harry Kane (54 - din penalty). Căpitanul Angliei a fost și înger, și demon. A transformat impecabil penalty-ul din care Naționala sa a egalat, dar apoi a irosit șansa de a duce meciul în prelungiri, ratând un al doilea penalty în minutul 84, când a tras peste poartă.   
 

Au evoluat:

Anglia (selecționer, Gareth Southgate)Pickford - Walker, Stones (90 Grealish),  Maguire, Shaw - Rice – Henderson (79 Mount), Bellingham – Saka (79 Sterling), Kane, Foden (85 Rashford).


Franța (selecționer, Didier Deschamps): Lloris - Kounde, Varane, Upamedano, Theo Hernandez - Tchouameni, Rabiot – Dembele (79 Coman), Grizmann, Mbape – Giroud.

Beneficiară a două penalty-uri contra Franței, Anglia a mai cerut pe parcursul partidei o lovitură de pedeapsă, în minutul 25, la 1-0 pentru adversari, la un duel Kane - Upamecano. Arbitrul Brazilian Wilton Sampaio a lăsat în primă fază jocul să continue, dar ulterior s-a consultat cu cei din camera VAR. decizia a fost de a nu se acorda penalty, considerându-se probabil că intervenția lui Upamecano nu a avut loc în careu.     

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Cine va câștiga întâlnirea Maroc - Franța va avea ca adversară pentru pătrunderea în finala mare învingătoarea din cealaltă semifinală, Argentina - Croația.
 
Semifinale

Marți, 13 decembrie, ora 21.00 - Croația - Argentina
Miercuri, 14 decembrie, ora 21.00 - Maroc - Franța
 
Finale:
 
Sâmbătă, 17 decembrie, ora 17.00 - finala mică
Duminică, 18 decembrie, ora 17.00 - finala mare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Campionatul Mondial din Qatar
Lovituri de departajare în primele două sferturi. Brazilia - eliminată, Argentina - în semifinală (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Argentina a învins Franța la penalty-uri și a devenit campioană mondială! (GALERIE FOTO)

18 Dec 2022 3535

Croația a câștigat finala mică a Campionatului Mondial din Qatar (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 1543

Marea finală! Duminică, Argentina și Franța se duelează pentru titlul de campioană mondială

17 Dec 2022 1534

Argentina - Franța, finala Campionatului Mondial din Qatar (GALERIE FOTO)

14 Dec 2022 2392

​Argentina, prima finalistă a Campionatului Mondial din Qatar (GALERIE FOTO)

13 Dec 2022 1473

Campionatul Mondial din Qatar Lovituri de departajare în primele două sferturi. Brazilia - eliminată, Argentina - în semifinală (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 2022

Campionatul Mondial din Qatar Maroc a eliminat Spania, Elveția - spulberată în optimi. S-au stabilit toate sferturile de finală

07 Dec 2022 1489

Campionatul Mondial din Qatar Franța - Anglia, în sferturi. Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator al Naționalei „Cocoșului galic“

05 Dec 2022 1487

Campionatul Mondial din Qatar Țările de Jos și Argentina, primele calificate în sferturi. Messi, gol la meciul 1.000 din carieră

04 Dec 2022 1781

Campionatul Mondial din Qatar Final dramatic în seria H! Coreea de Sud iese din grupă, Uruguay pleacă acasă. Tabloul optimilor

03 Dec 2022 1839

Campionatul Mondial din Qatar Germania și Belgia părăsesc competiția după faza grupelor!

02 Dec 2022 1518

Campionatul Mondial din Qatar Mexic a ratat dramatic accederea în optimi

01 Dec 2022 1392

Primele optimi de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, stabilite

30 Nov 2022 1632

UPDATE. Campionatul Mondial de fotbal din Qatar Șase goluri marcate în Camerun - Serbia. Brazilia și Portugalia, calificate în optimi (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 1985

Încă o echipă eliminată după două meciuri de la Campionatul Mondial din Qatar. Derby-ul Spania - Germania, încheiat nedecis

28 Nov 2022 1987