Campionii au pierdut la Constanţa şi cu Dinamo George Buricea - „Problemele de la club afectează jocul HCM-ului“

În acest sezon, pe plan intern, HCM Constanţa nu mai este formaţia invincibilă din stagiunile trecute. Campioana României se confruntă cu multe probleme, iar în vară, din pricina blocajului financiar, s-a pus chiar şi problema închiderii clubului. În aceste condiţii, în Liga Naţională au apărut şi înfrângerile, patru până acum, în 14 etape. Iar trei dintre eşecuri au fost pe teren propriu, cu Poli Timişoara, CSM Bucureşti şi, în ultimul meci disputat, cu Dinamo Bucureşti, o restanţă din etapa a 13-a.

Confruntarea, un derby de tradiţie al handbalului românesc, dar şi unul de clasament (înaintea partidei, gazdele erau în clasament pe locul patru, iar Dinamo, pe cinci), le-a revenit bucureştenilor cu 27-25, după ce HCM a condus la pauză cu 13-12. Pentru formaţia constănţeană, au punctat Stavrositu - 6 goluri, Rakcevic, Humet - câte 5, Cutura, L. Toma - câte 4, Vujadinovic - 1. În clasament, HCM se află pe locul cinci, cu 23 de puncte, având şapte victorii, două victorii şi patru înfrângeri.

Dinamo a jucat mai pragmatic

„Dinamo a jucat mai pragmatic decât HCM. Noi am ratat din situaţii de unu la unu, portarul advers a prins o zi bună. Am avut prea multe ratări. Problemele cu care s-a confruntat şi se confruntă clubul în continuare îşi pun amprenta asupra evoluţiei noastre. Am făcut o pregătire în salturi, am fost aproape de desfiinţare, iar repercusiunile se văd. Multe accidentări, lotul e restrâns numeric, iar pe bancă avem mulţi copii. Toate acestea se cunosc pe teren. Sperăm să se schimbe totuşi ceva în iarnă. Meciul cu Dinamo a venit prea repede după cel cu Dunărea Călăraşi. Au fost două partide cu adversari tari unul după altul. Iar la anul, prin ianuarie - februarie, când vom juca miercuri - sâmbătă, va fi şi mai greu“, a declarat extrema lui HCM, George Buricea.

Antrenorul Ion Mocanu - „Nu mai câştigasem de zece ani la Constanţa“

Antrenorul dinamovist, fostul internaţional Ion Mocanu, a spus: „Din ce ştiu, de vreo zece ani, n-a mai câştigat Dinamo la Constanţa. Am ştiut că va fi foarte greu, dar ne-am bătut. Cu toate că a pierdut jucători de valoare, HCM a rămas o forţă în handbalul românesc. La acest meci însă, cred că Dinamo şi-a dorit mai mult victoria“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbalul constănţean continuă în competiţie HC Dobrogea Sud Constanţa a apărut pe Facebook (galerie foto)

28 Jul 2015 2880

George Buricea, HCM Constanţa „I-am văzut la meciuri aplaudându-ne, dar când le-am cerut ajutorul în momente critice, ne-au închis ușa în nas!“ (galerie foto)

02 Feb 2015 6848