„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 

 
  • Atletul veteran va împlini 72 de ani în luna decembrie, ceea ce nu l-a împiedicat să obțină două medalii de aur, două de argint și una de bronz.
  • Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, are 56 de ani și a concurat de două ori la categoria 55 ani și o dată la 50+, cucerind trei medalii - una de argint și două de bronz.
  • Cu trei medalii (două de aur și una de argint) s-a întors de la Salonic și Coculeana Oltean, care e profesor de atletism la CSS1 Constanța, dar continuă să și concureze, la masters.
 
Ediția 2022 (a 31-a) a Campionatului Balcanic de atletism în aer liber rezervat veteranilor le-a adus noi medalii sportivilor din județul Constanța, atât la masculin, cât și la feminin.
 
Întrecerea s-a desfășurat în Grecia, la Salonic, iar Petru - Andrei Condurache, neobositul alergător din Valu lui Traian, a urcat de cinci ori pe podium. Atletul veteran va împlini 72 de ani în luna decembrie, ceea ce nu l-a împiedicat să obțină două medalii de aur, două de argint și una de bronz. „Moșul Duracell“, cum i se spune, aluzie la faptul că nu se oprește niciodată din alergat, de parcă ar fi pe baterii, a devenit campion balcanic cu ștafeta de 4X400 m a României (categoria +70 ani) - 6:04.69 și la ștafeta balcanică (+70 ani) - 5:43.11. Cu o altă ștafetă tricoloră, cea de 4X100 m (+70 ani) a ieșit vicecampion al Balcanilor, timpul înregistrat fiind 1:18.95. O medalie de argint i-a revenit lui Petru - Andrei Condurache și la 800 m (70 ani) - 3:18.51, iar la 1.500 m (70 ani) a obținut bronzul.           
 
„Campionii, campionii, ole, ole, ole! La colecția de medalii a soțului meu s-au mai adăugat cele 5 (aur, argint și bronz) de la competiția balcanică desfășurată în Salonic, Grecia: două la iindividual și trei la ștafetă. Bravooooo, moșule!“, a fost mesajul Cameliei Condurache, soția campionului și cel mai mare suporter al lui.
 
Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, are 56 de ani și a concurat la de două ori la categoria 55 ani și o data la 50+, cucerind trei medalii, una de argint și două de bronz. Argintul a venit cu ștafeta de 4X400 m a României (+50 ani) - 4:34.76, iar celelalte două medalii, care l-au urcat pe veteranul de pe litoral pe treapta a treia a podimului, au fost obținute la individual: la 1.500 m (5:20.34) și la 5.000 m (19:45.43).
 
Cu trei medalii s-a întors de la Salonic și Coculeana Oltean, care e profesor de atletism la CSS1 Constanța, dar continua să și concureze la masters. Sportiva de 65 de ani a devenit de două ori campioană balcanică, iar o data vicecampioană. Aurul l-a obținut la aruncarea greurății (65 ani) – 8,93 m și cu ștafeta balcanică (+55 ani) – 5:43.78, în timp ce la 200 m (65 ani) a fost a doua, cu 37,32 s. „Mulțumesc Constantin Andonii pentru ajutorul acordat (masaj, bandaj, susținere etc...!), dacă nu primeam ajutorul tău concuram doar la greutate“, a precizat Coculeana Oltean.

„Când elevul își depășește profesorul“
 
Prezență obișnuită în probele de forță, Vicențiu Culea (60 de ani), din Cernavodă, nu a ratat nici ediția din acest an a întrecerii balcanice, la care a obținut două medalii, ambele de argint, la categoria 60 ani: la aruncarea ciocanului de 5 kg (38,63 m) și la aruncarea ciocanului greu - 9 kg (14,11 m).


Rezultate deosebite a obținut și soția lui Vicențiu Culea, Mădălina. „O familie de aruncători! «Când elevul își depășește profesorul!». Mădălina a cucerit aurul balcanic la 4 probe (greutate, disc, ciocan, ciocan greu - 9 kg), iar Vicențiu a cucerit argint la ciocan (5kg) și la ciocan greu (9kg). Am onorat și de data aceasta o competiție internațională cu rezultate deosebite!“, a postat pe Facebook Vicențiu Culea.

 
Nu în ultimul rând, Marius Valentin Saioc (48 de ani, din Mangalia) s-a aliniat la startul săriturii în lungime, categoria de vârstă 45 ani, iar evoluțiile i-au fost răsplătite cu medalia de argint, grație unei sărituri de 5,45 m.
 
Cel mai aurit român
 
La ediția din 2021 a Campionatului Balcanic, care s-a disputat în în Albania, la Korce, Petru Andrei Condurache a cucerit șase medalii (cinci de aur și una de argint), fiind atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la întrecere! Performanța alergătorului din Valu lui Traian a fost cu atât mai impresionantă cu cât el nu a făcut atletism de performanță pe parcursul vieții, ci doar s-a apucat de alergare pentru îmbunătățirea sănătății. Evoluția lui a fost atunci o surpriză pentru toată lumea.        
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache, Vasile Apetroaie, Coculeana Oltean, Marius Saioc)
 
Citește și:
 
Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian
„Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adunarea Generală a Academiei Române a ales noi membri corespondenţi. Despre cine este vorba

26 Oct 2022 1385