„Campionii creează campioni“ 72 la sută din lotul cu care FC Viitorul a cucerit titlul de campioană a provenit din Academia Hagi

Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, şi creatorul proiectului de succes al academiei care-i poartă numele, a subliniat că orice club mare din lume e bazat pe un sector juvenil puternic.
 
„Am creat Academia pentru a avea un mediu bun, care să aducă multă emulaţie şi motivaţie. Copiii să iasă afară, să alerge, să facă mişcare. Să aibă o infrastructură bună şi să vină cu drag la fotbal. Dacă iubeşti fotbalul, ajungi să ai o pasiune, care te poate realiza în viaţă. Lucrurile noastre tehnice sunt destul de clare, urmărim o ideea despre fotbal. Ştim ce vrem, nu ne schimbăm în fiecare zi, mergem pe linia noastră. Facem şi greşeli, dar ajungem la succes, întrucât nu ne schimbăm cum se schimbă vremea. Muncim în aceeaşi direcţie. Campionii creează campioni. Numai aşa poţi să ai un club foarte mare. 72% din lotul cu care am cucerit titlul au provenit din academie. Au fost campioni la nivel juvenil şi aveau în spate un concept tehnic unitar“, a declarat „Regele“.
 
Hagi a precizat că, prin cucerirea titlului de campioană, cu mulţi jucători din Academie, FC Viitorul a realizat un „miracol“. „Nu aveam şi nu avem obiectivul de a deveni campioni, scopul nostru a fost, este şi va rămâne de a promova jucători. De a le da posibilitatea celor tineri de a ajunge pe prima noastră scenă, iar de acolo, dacă vor munci tot mai mult şi se vor sacrifica, şi mai departe. Sper ca în continuare să ne ducem misiunea la nivel foarte mare. Au trecut opt ani, tot ce era prevăzut a venit cu doi ani mai devreme. Începem alt proces de dezvoltare pe următorii cinci ani. De acum încolo, voi fi mult mai exigent şi mai concret. Suntem buni, ştim ce vrem şi sper ca în cei cinci ani să facem alte lucruri frumoase. Tuturor copiilor noştri trebuie să le intre bine în cap că în fotbal şi în viaţă e o competiţie şi ajunge cel mai bun nu cine e cel mai talentat, ci cel care e mai ambiţios, care e disponibil să se sacrifice, să muncească, să se dedice acestei meserii. Astfel, întâi e plăcere, după aceea iubire, iar apoi ajungi la pasiune“, a arătat Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1673

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3224

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 874

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1415

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1738

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2117

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2376

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6172

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2271

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2952

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2685

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11205

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2179

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1794

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2157