Căpitanul Farului Ionuț Larie, goluri din penalty în ultimele două meciuri, câștigate, cu Universitatea Craiova. „Privim cu încredere spre viitor!“ (GALERIE FOTO)

  • Nici Arlauskis, nici Popescu nu i s-au putut opune, din poarta craioveană, lui Ionuț Larie, la 11 m.
 
Ambele meciuri jucate până acum în acest sezon al Superligii la Ovidiu între Farul Constanța (liderul clasamentului) și Universitatea Craiova au fost câștigate de „marinari“, care s-au impus, în ordine, cu 2-1 și 3-2.
 
Prima partidă s-a jucat în sezonul regular, în etapa a 24-a, pe 6 februarie, iar cealaltă dispută a contat pentru runda a treia din turneul play-off. În ambele confruntări, printre marcatorii Farului s-a numărat și căpitanul echipei de pe litoral, fundașul central Ionuț Larie, care a înscris câte un gol, de fiecare dată din penalty! În prima partidă, l-a învins pe Arlauskis, primul executant la Farului de la punctul cu var, Denis Alibec, lipsind atunci, fiind suspendat. În confruntarea din play-off, Alibec a jucat, dar, până atunci în meci, el ratase un penalty, așa că a bătut al doilea executant al Farului, care e Larie. Din nou gol (reușita victoriei), de data aceasta victima sa din poartă fiind Popescu. 
 
„Știu cât își dorește și cât suferă când ratează“
 
„Mă bucur că am marcat iar, din penalty, sper să o fac și din acțiune. Îmi pare rău că nu a înscris și Denis, a avut multe șanse. Știu cât își dorește și cât suferă când ratează. Sperăm să marcheze la următoarele meciuri, probabil e cel mai bun jucător al nostru și are nevoie de goluri și de încredere. Când revenim pe tabelă, căpătăm încredere mai mare. Cred că am format un grup foarte bun. De aceea suntem și pe primul loc și privim cu încredere spre viitor. Tratăm fiecare meci ca pe o finală. E important că ne-am descurcat bine până acum, sperăm să fie la fel și în continuare. E un sentiment plăcut să mă lupt la titlu cu Farul, sper să tranșăm lupta înainte de ultima etapă, dacă se poate“, a declarat Ionuț Larie, la Farul TV.
 
Suporterii - fenomenali!
 
„Am dovedit că suntem o echipă bună a campionatului, pentru că am reușit să revenim de două ori, împotriva unei echipe valoroase. Ne bucurăm pentru cele trei puncte și pentru spectacolul oferit suporterilor, care au contribuit și ei la reușita partidei. Toată lumea cred că a plecat fericită de la stadion. Grupul de jucători, cu staff-ul și cu toată lumea din club, formăm o familie, iar asta se vede în fiecare zi și mai ales la fiecare meci. Cu FCSB nu contează ce am făcut, ci ce vom face luni. FCSB, o cunoaștem foarte bine, e o echipă foarte bună și doar practicând un fotbal total, atât ofensiv, cât și defensiv, putem pleca cu puncte de pe terenul ei. Simbioza jucători tineri - jucători experimentați a mers perfect până acum la Farul. Cei tineri care au intrat au dovedit că vârsta nu contează. Cei experimentați i-au ajutat atât la antrenamente, cât și la meciuri. Sperăm să fie bine până la capăt. Suporterii au fost fenomenali în meciul cu Craiova, poate mai buni ca niciodată, le mulțumim și îi așteptăm la partida următoare de acasă, cu CFR. Numai împreună putem reuși“, a mai spus Ionuț Larie, care are trei goluri până acum în acest sezon.
 
Următorul meci al Farului din play-off, cel de pe terenul FCSB (echipa de pe locul trei), se va juca luni, 17 aprilie, de la ora 20.30.  
 
„Sperăm să câștigăm campionatul“

 
Contra Universității Craiova, tânărul atacant Louis Munteanu și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor (cu al cincilea gol stagional), după o perioadă în care nu mai înscrisese. „Am făcut un meci foarte bun, mai ales în prima repriză. Suntem fericiți că am reușit să luăm cele trei puncte și cu siguranță acest fapt își va pune amprenta în clasament. Muncesc zi de zi ca să înscriu la meciul oficial, dar e victoria echipei. Mă bucur când dau gol, însă mai important e să câștige echipa. Faptul că am revenit de două ori pe tabelă înseamnă că suntem o echipă mare. Avem o echipă excelentă, din orice punct de vedere. Sperăm să realizăm cât mai multe victorii și să câștigăm campionatul. Mai avem șapte finale și la fiecare meci vrem să luăm cele trei puncte. A fost un meci foarte frumos cu FCSB în ultima partidă din București. Sperăm să fie la fel și acum și să câștigăm din nou“, a menționat Louis Munteanu.
 

„Aveam mare nevoie de victorie“
 
Și Constantin Grameni, un alt tânăr jucător al Farului, a dat gol cu echipa din Bănie, Dina ajungând la cota șase în acest campionat. „Mereu meciurile cu cei de la Craiova sunt foarte spectaculoase, cu multe goluri, pentru că ambele echipe au joc ofensiv. Suntem foarte fericiți că, într-un final, am întors scorul și am câștigat. Aveam mare nevoie de victorie, pentru că etapa trecută am pierdut două puncte la Rapid, pe care le-am recuperat acum. Mi-am ajutat echipa și cel mai important e că ne menținem pe primul loc și după această etapă. Trebuie să tratăm la fel de bine ultimele șapte meciuri. Nu trebuia să ratăm puncte și în acest meci. Cred că am oferit o partidă plăcută. Dacă fructificam toate ocaziile, scorul era mai mare. Dar sperăm să înscriem mai mult cu FCSB. Sperăm să câștigăm mai liniștiți acum, să nu mai țină suspansul până în ultimul moment, ca în meciul precedent“, a arătat Grameni.  
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Pe drumul bun către titlul de campioană!
Farul începe să simtă gustul performanței. „Suntem o certitudine, am arătat că ne batem cu cei mai buni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 752

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 453

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 356

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2693

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1513

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 620

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1313

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 768

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 899

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 770

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1474

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1135

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 958

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 667

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 980