Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • La Campionatul Național rezervat juniorilor I au participat 110 sportivi, de la 28 de cluburi.
 
Sala de sport a orașului Ovidiu a găzduit, timp de trei zile, finala Campionatului Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani). Organizată de Primăria Orașului Ovidiu, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, în parteneriat cu Federația Română de Haltere, întrecerea a reunit 110 sportivi, de la 28 de cluburi din întreaga țară.
 
De la competiție nu au lipsit reprezentanții litoralului, de la CS Farul Constanța, CSO Ovidiu și LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, care au evoluat la cote înalte și au urcat de nenumărate ori pe podium. Pregătiți de Aurel Tătaru și Adrian Roșu, sportivii CS Farul au cucerit 15 medalii: trei de aur, prin Darius Tătaru, care a devenit astfel triplu campion national; șase de argint, prin Ercan Sali și Ștefania Ion (fiecare câte trei), și șase de bronz, prin Cătălin Ștefan Hagimihale (trei), George Beșleagă (două) și Alexandru Vasilică Decusară (una).  
 
LPS „Nicolae Rotaru“ (profesori, Mircea Roșu, Adrian Mărgăritescu și Mariana Dumitrache) a avut patru medaliați: Mădălina David (două medalii de argint și una de bronz la categ. 45 kg), Andreea Rogoveanu (trei medalii de bronz la categ. 49 kg), Laurențiu Măgureanu (o medalie de aur și două de argint la categ. 67 kg) și Albert Mărgăritescu (trei medalii de aur la categ. 96 kg). George Beșleagă are dublă legitimare, LPS - CS Farul.
 
CSO Ovidiu (antrenor, Eduard Simineanu) a avut în concurs trei sportivi, care au obținut nouă medalii (patru de aur și cinci de argint), astfel: la categ. 102 kg - Ionuț Tucă (18 ani) - trei medalii de aur, devenind și el campion național la smuls, aruncat și total; la categ. 87 kg - Gabriela Țurcanu (18 ani) - o medalie de aur (la aruncat) și două de argint; la categ. 76 kg - Ioana Țurcanu (16 ani) - trei medalii de argint.  
 
După cum se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Ovidiu, Consiliul Local Ovidiu, la inițiativa primarului o rașului Ovidiu, George Scupra, a aprobat prin vot o hotărâre de consiliu privind premierea sportivilor și antrenorului de la CSO Ovidiu pentru performanțele obținute în cadrul competiției de la Ovidiu. Astfel, medaliații cu aur Ionuț Tucă și Gabriela Țurcanu, dar și antrenorul Eduard Simineanu vor primi câte 1.500 de  lei, iar vicecampioana națională Ioana Țurcanu va fi premiată cu 1.000 de lei. „Felicităm și cu această ocazie sportivii și îi urăm succes sportivului Ionuț Tucă, care va reprezenta România la Campionatul European ce se va desfășura în luna octombrie!“, este mesajul Primăriei Ovidiu.
 
Întrecerea de la Ovidiu a fost în memoria lui Angheluș Beșleagă, fostul sportiv și antrenor de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CS Farul Constanța, care s-a stins din viață în noiembrie 2020, la numai 43 de ani, după ce a pierdut lupta cu Covid-19.

La Campionatul European din partea Constanței vor participa și reprezentanții CS Farul Bianca Dumitrescu și Darius Tătaru, lotul național fiind actualmente în pregătire pentru întrecerea continentală.  
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: CS Farul Constanța, Facebook (Primăria Ovidiu) și Adrian Mărgăritescu
 
Citește și:
 
Campionat Național de haltere la Ovidiu, în memoria lui Angheluș Beșleagă (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 925

Predare de ștafetă în familia Tătaru La ultimul concurs, ca sportiv, al tatălui, fiul a devenit în premieră campion național de seniori (GALERIE FOTO)

30 Jul 2022 1559

Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța „Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“

18 Jun 2022 3624

CS Farul Constanța. Haltere în familie Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu, din nou pe podium la aceeași competiție (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1208

Haltere Șapte locuri pe podium pentru CS Farul Constanța la întrecerile pentru tineret de la Onești (GALERIE FOTO)

07 May 2022 2112

Halterofilii din județul Constanța, pe podium la calificările pentru Naționale, dar și câștigători de Cupa României (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1987

CS Farul Constanța Halterofilul Darius Tătaru, campion național în 2021 și la tineret. Medalii multe la Bascov pentru „alb-albaștri“ (GALERIE FOTO)

24 Nov 2021 2809

CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

09 Oct 2021 3454

Aurel Tătaru, antrenor la lotul de haltere al României

20 Aug 2016 3362

Frate şi soră, campioni ai României Ştefania şi Ionuţ Morar, de la CS Farul, câte trei medalii de aur la haltere (galerie foto)

17 Jun 2016 4127

Halterofilul Darius Tătaru, de la Farul Constanţa, campion naţional de juniori III (galerie foto)

04 Sep 2014 2085

Darius Tătaru, medaliat cu aur la Naţionalele de juniori III

03 Sep 2014 2327

Fiul antrenorului Aurel Tătaru, medaliat la Naţionalele de haltere

17 Jul 2014 3157