Câţiva „marinari“ au ajuns la spital Farul, victorie după trei ani cu RCM Timişoara

Echipa de rugby Farul Constanţa a învins cu 21-15 (6-8) campioana României, RCM Timişoara, într-un meci contând pentru etapa a 11-a a Superligii Naţionale, disputat sâmbătă, la Constanţa. Toate punctele Farului au fost reuşite de Florin Vlaicu, din şapte lovituri de pedeapsă, fundaşul gazdelor neratând nimic! Pentru RCM Timişoara, au punctat Popârlan, Kinikinilau (câte un eseu) şi Calafeteanu (o lovitură de pedeapsă şi o transformare). Oaspeţii, în faţa cărora „marinarii“ nu mai câştigaseră din 2011, au condus de mai multe ori (5-0, 8-6, 13-6, 15-6), dar eficienţa lui Vlaicu s-a dovedit decisivă.
În clasament, Farul se află pe locul 2, cu 34 de puncte, constănţenii devansând cu un punct echipa din Timişoara. Ierarhia este condusă, cu 38 de puncte, de Ştiinţa Baia Mare, pe care Farul o va întâlni în etapa viitoare, în deplasare, sâmbătă, 26 iulie, de la ora 17.00, în direct la rugbytv.ro.

David Faamita are entorsă

RCJ Farul a plătit victoria contra timişorenilor şi prin câteva accidentări. Centrul australian David Faamita are entorsă de gleznă la piciorul stâng şi va lipsi două, trei săptămâni. Petru Tamba şi Vlad Bădălicescu au contuzii la coaste, primului fiindu-i recomandat, la spital, repaus la pat timp de o săptămână. Tamba mai acuză probleme de respiraţie, iar în repriza întâi şi-a spart şi capul. Tot în partida de sâmbătă, Petre Neacşu şi-a spart buza. „O victorie frumoasă, cu multe sacrificii. Din fericire, toți jucătorii sunt bine și nu au nicio accidentare serioasă. Felicitări Petru Tamba, Vlad Bădălicescu, Petre Neacșu, David Faamita și Andrei Ilie, dar și tuturor jucătorilor formației!“, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a RCJ Farul.

Opt rugbyşti de la Tomitanii, la echipa naţională

Echipa campioană a României la Under-17, Tomitanii Constanţa (antrenori, Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca), a dat opt rugbyşti la lotul naţional al acestei categorii de vârstă, care a susţinut un stagiu de pregătire şi selecţie. Cei 45 de sportivi convocaţi au participat la teste fizice şi la antrenamente, iar acţiunea s-a încheiat, ieri, cu un meci de verificare, care a fost găzduit de stadionul secund al Complexului Sportiv Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti. Cei opt reprezentanţi ai echipei Tomitanii au fost: Radu Corcheş, Enghin Sali, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu, Andrei Lupu şi Dragoş Burlacu. Din partea Constanţei a participat şi Ionuţ Pantea, de la Cleopatra Mamaia.

Sursa foto1: super-liga.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul, victorie cu emoţii contra Stelei, în barajul pentru semifinale

31 Aug 2014 1786