Ce a declarat tenismena din Constanța, Simona Halep după victoria în fața Karolinei Pliskova din Fed Cup

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava, că succesul în faţa Karolinei Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4, reprezintă cea mai importantă victorie a sa în Fed Cup, informează Agerpres.ro

"A fost o zi mare pentru mine şi sunt fericită. Cred că e cea mai importantă victorie a mea în Fed Cup. Iar să câştig ambele partide jucate în întâlnirea cu Cehia înseamnă mult pentru mine pentru că această echipă are o mare tradiţie în Fed Cup. Cred că suporterii români sunt obişnuiţi pentru că mereu am câte un meci tare. A fost greu în teren, a fost o presiune foarte mare. Îmi doream tare mult să câştig meciul pentru ţara noastră şi sunt bucuroasă că am reuşit. De asemenea sunt bucuroasă că am dat de o jucătoare într-o formă extraordinară şi totuşi am câştigat. Chiar dacă a fost o victorie în decisiv, consider că a fost un meci foarte, foarte bun", a spus Halep.

"Greu de spus unde s-a făcut diferenţa. Am avut 5-2 în setul decisiv, ea a revenit la 5-4, dar am fost puternică mental şi am încheiat acolo. Am şi servit bine. Cred că fiecare punct a contat în meciul acesta. Mă bucur că nu am cedat, am stat acolo şi am luptat până la sfârşit. Amândouă am făcut acest lucru şi de aceea meciul a fost atât de strâns. Mereu am o încredere în plus când joc contra ei. Îi ştiu şi jocul pentru că am întâlnit-o de atâtea ori. Şi ea mă ştie, normal, dar contează foarte mult pentru mine că deşi toate meciurile au fost grele am fost un pic mai puternică şi am câştigat. Şi eu am avut meciuri strânse cu alte jucătoare, dar le-am pierdut. De aceea eu plec mai încrezătoare că am reuşit mereu să câştig aceste meciuri grele cu Pliskova", a adăugat ea.


Întrebată dacă a avut probleme fizice în timpul meciului, Simona Halep a răspuns: "Am avut ceva la umăr pentru că mingile sunt foarte grele. Şi se fac şi mai grele pe parcursul meciului. Dar sunt bine, nu sunt accidentată".

"Ar însemna enorm o calificare (n.r.- în semifinale), o mare bucurie. Eu dau tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup. Câştigând aceste două meciuri am o încredere şi mai mare pentru următoarele din Fed Cup. Jocul meu e bun, alerg bine, mă simt bine, iar mental sunt foarte bine", a mai afirmat Halep.


Ea a ţinut să le mulţumească fanilor români pentru susţinerea din partida cu Pliskova. "Cred că azi fanii noştri au fost mai gălăgioşi, în sensul pozitiv, decât cehii. Au făcut o atmosferă deosebită şi vreau din nou să le mulţumesc. E mare lucru să simţim că aceşti oameni ne apreciază şi vin să ne susţină oriunde jucăm. Sper ca data viitoare să jucăm acasă şi să avem mai mulţi susţinători", a precizat numărul 3 mondial.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, a învins-o, duminică, în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-4, pe Karolina Pliskova (5 WTA), în întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Cehia care se desfăşoară la Ostrava, în sferturile Grupei Mondiale.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 731

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 537

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1126

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 881

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1223

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 858

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 748

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1604

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 833

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4361

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 715

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 972

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1559

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 739

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 715