Sport

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

Întrebarea la ordinea zilei în rândul microbiştilor constănţeni este ce se va întâmpla cu SSC Farul? Echipa a evitat retrogradarea în Liga a 3-a, îndeplinindu-şi astfel obiectivul pentru sezonul 2018/2019, însă, în finalul stagiunii, situaţia s-a complicat. Jucătorii au fost anunţaţi că pot merge la alte echipe, iar antrenorul principal Petre Grigoraş, al cărui contract expiră la finele acestei luni, a declarat că va pleca şi el.
 
S-a ajuns aici din pricina întârzierilor salariale, fostul internaţional Ciprian Marica fiind singurul care a asigurat finanţarea clubului. Din această perspectivă, Primăria Constanţa a fost criticată de multe voci că nu s-a implicat la club pe parcursul sezonului trecut. Se speră însă ca în campionatul 2019/2020 situaţia să se schimbe din punctul de vedere al fondurilor alocate de la bugetul local.
 

„O echipă de care toţi constănţenii să fie mândri“

 
„Mă onorează faptul că există un interes atât de mare al oamenilor din Constanţa în jurul Farului, care e o echipă iubită, fără doar şi poate. Dar nu trebuie să fie îngrijoraţi, Farul nu va dispărea! N-are cum să dispară o echipă care a renăscut din iubirea tuturor şi a continuat, de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi cu eforturile în drumul spre performanţă. În ultima perioadă, am trecut însă prin momente dificile, au fost mai multe probleme, de comunicare şi altele. Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis însă că în această săptămână vom organiza împreună o conferinţă de presă, pentru ca oamenii să aibă o linişte şi o siguranţă că autorităţile locale se vor implica. Autorităţile au şi ele ambiţii mari, toată lumea vorbeşte de promovare. Nimeni au are alt obiectiv. Dar totul va depinde la final doar de ceea ce vor decide atât primarul Constanţei, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean. Eu le-am prezentat iarăşi o strategie de performanţă, să ştim unde ne încadrăm şi ce putem face. Acum aştept din partea dânşilor să-mi comunice când putem să le spunem şi oamenilor despre ceea ce urmează, mă rog, proiectul de a readuce Farul în zona de performanţă, de a avea o echipă de care toţi constănţenii să fie mândri“, a declarat Ciprian Marica.
 

Timpul nu are răbdare cu SSC Farul

 
Ideal ar fi ca situaţia să se lămurească cât mai curând, pentru ca echipa să pornească bine în pregătire. Timpul nu mai are răbdare cu SSC Farul, iar în jurul datei de 25 iunie, deci peste două săptămâni, echipa ar trebui să se reunească, trebuind astfel asigurat cantonament de pregătire, echipament şi, ce e cel mai important, alcătuit lotul de jucători, în condiţiile în care, în acest moment, la SSC Farul ar mai fi sub contract numai patru jucători! În plus, antrenorul Grigoraş a anunţat şi el că va renunţa.
 

„Ar fi păcat“

 
Ciprian Marica spune că ar fi păcat ca, într-un oraş de talia Constanţei, Farul să nu joace în prima ligă. „Mie nu-mi rămâne decât să cred în al 12-lea ceas că, aşa cum au promis, autorităţile se vor implica. Aşa cum se procedează la Arad, unde UTA are bugetul aprobat şi face transferuri. La fel se întâmplă şi la Buzău. La Petrolul nu mai vorbim. La Piteşti se caută soluţii să se schimbe forma juridică, astfel încât echipa să poată promova. Sunt multe oraşe în care se doreşte să se facă performanţă. Ar fi păcat ca într-un oraş atât de mare şi de important precum Constanţa să nu existe implicare şi o echipă ca Farul să nu joace în primul eşalon. Astăzi, la Liga a 2-a, o echipă susţinută de un privat nu se poate lupta cu una care are sprijinul autorităţii locale“, a punctat Marica. Întrebat despre datoriile actuale ale clubului la stat, fostul fotbalist a spus: „Nu aceasta e problema. Acele datorii vor fi achitate de mine, n-ar fi o problemă, atâta timp cât autorităţile locale şi judeţene se vor implica“.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul, victorie clară contra Concordiei Chiajna. Antonio Cruceru a marcat toate golurile "marinarilor" (galerie foto)

22 Feb 2020 1264

Sâmbătă, meci contra Concordiei FC Farul îşi doreşte un start lansat în 2020 în perspectiva locului de baraj (galerie foto)

22 Feb 2020 1478

Imagine-document Anul 1967! Tiberiu Kallo şi Constantin Kozska, de la Farul Constanţa, în tricoul echipei naţionale, la meciul cu RFG

22 Feb 2020 2428

FC Farul - Concordia, sâmbătă, la Constanța Ianis Zicu - „Îmi doresc să avem o atmosferă ca la meciul cu Rapid“

21 Feb 2020 820

Madikaba Doumbia și FC Farul au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului

19 Feb 2020 1452

Constanța Farul Genovez, readus la viață după 107 ani

19 Feb 2020 2539

Florin Tiţa şi Andreea Ana participă la Campionatul European de lupte pentru seniori (galerie foto)

10 Feb 2020 1417

Fotbalul constănțean, din nou îndoliat. S-a stins din viață un fost jucător și antrenor

08 Feb 2020 3817

Fotbalistul Cezar Gherghiceanu, transferat de FC Farul Constanța. Ultimii doi ani de juniorat i-a făcut în Spania

06 Feb 2020 936

FC Farul La meciul cu Septemvri Sofia, Ianis Zicu s-a întâlnit cu un fost adversar de-al său din Serie A

06 Feb 2020 850

Victorie pentru FC Farul în primul meci din cadrul cantonamentului din Turcia (galerie foto)

05 Feb 2020 866

FC Farul Constanţa, învingătoare la „Turneul Micilor Campioni”, la secţiunea Under-10 (galerie foto)

05 Feb 2020 552

Barem de Euro, îndeplinit Atleta constănţeană Ioana Colibăşanu va participa la Campionatul Balcanic de sală Under-20

04 Feb 2020 1596

Victorii pe linie pentru echipele Academiei Hagi în amicalele din weekend (galerie foto)

03 Feb 2020 718

Tenis de masă Echipa feminină a CS Farul Constanța, pe podium la Naționalele de juniori III (galerie foto)

03 Feb 2020 686