Sport

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

Întrebarea la ordinea zilei în rândul microbiştilor constănţeni este ce se va întâmpla cu SSC Farul? Echipa a evitat retrogradarea în Liga a 3-a, îndeplinindu-şi astfel obiectivul pentru sezonul 2018/2019, însă, în finalul stagiunii, situaţia s-a complicat. Jucătorii au fost anunţaţi că pot merge la alte echipe, iar antrenorul principal Petre Grigoraş, al cărui contract expiră la finele acestei luni, a declarat că va pleca şi el.
 
S-a ajuns aici din pricina întârzierilor salariale, fostul internaţional Ciprian Marica fiind singurul care a asigurat finanţarea clubului. Din această perspectivă, Primăria Constanţa a fost criticată de multe voci că nu s-a implicat la club pe parcursul sezonului trecut. Se speră însă ca în campionatul 2019/2020 situaţia să se schimbe din punctul de vedere al fondurilor alocate de la bugetul local.
 

„O echipă de care toţi constănţenii să fie mândri“

 
„Mă onorează faptul că există un interes atât de mare al oamenilor din Constanţa în jurul Farului, care e o echipă iubită, fără doar şi poate. Dar nu trebuie să fie îngrijoraţi, Farul nu va dispărea! N-are cum să dispară o echipă care a renăscut din iubirea tuturor şi a continuat, de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi cu eforturile în drumul spre performanţă. În ultima perioadă, am trecut însă prin momente dificile, au fost mai multe probleme, de comunicare şi altele. Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis însă că în această săptămână vom organiza împreună o conferinţă de presă, pentru ca oamenii să aibă o linişte şi o siguranţă că autorităţile locale se vor implica. Autorităţile au şi ele ambiţii mari, toată lumea vorbeşte de promovare. Nimeni au are alt obiectiv. Dar totul va depinde la final doar de ceea ce vor decide atât primarul Constanţei, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean. Eu le-am prezentat iarăşi o strategie de performanţă, să ştim unde ne încadrăm şi ce putem face. Acum aştept din partea dânşilor să-mi comunice când putem să le spunem şi oamenilor despre ceea ce urmează, mă rog, proiectul de a readuce Farul în zona de performanţă, de a avea o echipă de care toţi constănţenii să fie mândri“, a declarat Ciprian Marica.
 

Timpul nu are răbdare cu SSC Farul

 
Ideal ar fi ca situaţia să se lămurească cât mai curând, pentru ca echipa să pornească bine în pregătire. Timpul nu mai are răbdare cu SSC Farul, iar în jurul datei de 25 iunie, deci peste două săptămâni, echipa ar trebui să se reunească, trebuind astfel asigurat cantonament de pregătire, echipament şi, ce e cel mai important, alcătuit lotul de jucători, în condiţiile în care, în acest moment, la SSC Farul ar mai fi sub contract numai patru jucători! În plus, antrenorul Grigoraş a anunţat şi el că va renunţa.
 

„Ar fi păcat“

 
Ciprian Marica spune că ar fi păcat ca, într-un oraş de talia Constanţei, Farul să nu joace în prima ligă. „Mie nu-mi rămâne decât să cred în al 12-lea ceas că, aşa cum au promis, autorităţile se vor implica. Aşa cum se procedează la Arad, unde UTA are bugetul aprobat şi face transferuri. La fel se întâmplă şi la Buzău. La Petrolul nu mai vorbim. La Piteşti se caută soluţii să se schimbe forma juridică, astfel încât echipa să poată promova. Sunt multe oraşe în care se doreşte să se facă performanţă. Ar fi păcat ca într-un oraş atât de mare şi de important precum Constanţa să nu existe implicare şi o echipă ca Farul să nu joace în primul eşalon. Astăzi, la Liga a 2-a, o echipă susţinută de un privat nu se poate lupta cu una care are sprijinul autorităţii locale“, a punctat Marica. Întrebat despre datoriile actuale ale clubului la stat, fostul fotbalist a spus: „Nu aceasta e problema. Acele datorii vor fi achitate de mine, n-ar fi o problemă, atâta timp cât autorităţile locale şi judeţene se vor implica“.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atletul Florin Vișan, campion național de tineret. Mai multe locuri pe podium pentru Constanța, la întrecerea de la Pitești (galerie foto)

16 Jun 2019 365

Spectacol în Sala Sporturilor Aur și argint pentru Constanța la Campionatul Național de gimnastică pe echipe (galerie foto + document)

15 Jun 2019 1548

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1410

Farul, Academia Hagi şi Sporting Mangalia s-au întrecut la patrulaterul de la Constanţa. Copiii Academiei, pe primul loc (galerie foto+video)

14 Jun 2019 2018

Tenis de masă Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, pe primele două locuri la Top 12

11 Jun 2019 632

Simona Amânar, în doliu. S-a stins din viaţă mama marii campioane a Constanţei

10 Jun 2019 1178

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 1624

Constanţa. Botezul fiicei lui Claudiu Moraru. Sportivi, oficiali şi antrenori cunoscuţi, prezenţi „Să fie sănătoasă şi cu mult noroc în viaţă!“ (galerie foto)

04 Jun 2019 3483

Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

03 Jun 2019 2979

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 34-a a Ligii a 4-a (juniori + seniori - galerie foto)

02 Jun 2019 1187

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 33-a a Ligii a 4-a

26 May 2019 835

„Obiectiv îndeplinit!“ SSC Farul Constanța a învins în deplasare Dacia Unirea Brăila și s-a salvat de la retrogradare

25 May 2019 1564

Fotbalul judeţului Constanţa Ce meciuri se joacă în weekend în Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a

25 May 2019 756

Duel cu lanterna roşie SSC Farul Constanţa, hotărâtă să scape definitiv, sâmbătă, de emoţiile retrogradării

25 May 2019 903

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 1120