Sport

„Ce cursă incredibilă! Ce atmosferă!“ Antoanela Manac s-a clasat bine la Cupa Europeană de triatlon de la Lievin

Desemnată şi în 2018 „sportivul anului“ de Federaţia Română de Triatlon, constănţeanca Antoanela Manac (23 de ani) a participat la Cupa Europeană de la Lievin (Franţa), obţinând o clasare bună, pe locul zece la Elite.
 
După cum precizează FRTRI pe site-ul oficial, Federaţia Internaţională a încercat la acest concurs un nou format de competiţie, cu distanţe foarte scurte, toate probele disputându-se într-o sală acoperită. Distanţele au fost de 150 de metri de înot (şase lungimi într-un bazin de 25 de metri), urmat de 3 kilometri - 15 ture - de ciclism pe pista de alergare şi de un kilometru de alergare - cinci ture. Sportivii au concurat în grupe de calificări, recalificări, finala mica, iar 12 sportivi au ajuns în finala mare. Din pricina distanţei foarte scurte, mulţi sportivi şi multe sportive au ales să alerge în picioarele goale, pentru a nu pierde secunde preţioase.
 

Răni la picioare

 
Evoluţia Antoanelei a fost remarcată şi la nivel federal. „Antoanela a avut o prestaţie excelentă la această competiţie. În cursa de recalificări, unde primele trei locuri asigurau locul în marea finală, Antoanela a mers foarte bine, ocupând locul doi la sprint finish, la o singură secundă faţă de locul 1 şi la foto finish cu sportivele din Franţa şi Spania. În finala mare, Antoanela a terminat pe locul zece, timp 11:48, alergarea ei fiind afectată de rănile suferite pe talpa piciorului, după ce a alergat în calificări şi recalificări fără pantofi de alergare. Competiţia a fost câştigată de nemţoaica Nina Eim, timp 11:24“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei.
 

A punctat în clasamentul european

 
Sportiva din Constanţa a mărturisit că a trăit o experienţă unică la competiţia de la Lievin. „Ce cursă incredibilă! Ce atmosferă! Am trăit o experienţă unică la primul concurs internaţional de triathlon indoor ce s-a desfăşurat pe faimosul stadion din oraşul Lievin, Franţa. Cursa a fost foarte scurtă (aproximativ 12 minute) şi foarte intensă (150 m + 3 km bicicleta + 1 km alergare), iar regulamentul impunea repetarea acestor probe prin calificări şi semifinale până ajungeai în finala mare (sau nu), unde rămâneau cele mai bune 12 sportive din concurs. Eu am reuşit să ajung în finala mare după ce am luat startul de două ori la un interval relativ scurt pentru recuperare totală. În calificări, am obţinut locul 4 din seria în care mă aflam. În semifinale, am trecut linia de finish pe locul 2, după ce am alergat desculţă, ca să mai câştig timp, dar am câştigat şi nişte răni cu care a trebuit să concurez în finală. La cel de-al treilea start şi cel mai important, finala, unde se aflau cele mai bune sportive, am reuşit să termin pe locul 10 la general, loc ce m-a ajutat să punctez în clasamentul european. Pentru început de sezon, a fost o cursa reuşită!“, a postat pe Facebook Antoanela.
 
Sursa foto: Facebook (Trisport.ro)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 1143

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 532

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 758

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 794

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 942

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

15 Oct 2019 974

Triatlonista Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Continentală din Maroc

17 Sep 2019 535

Antoanela Manac reprezintă România la Cupa Europeană de triathlon din Mamaia

12 Sep 2019 734

Sportivi de elită la nivel mondial şi european vor participa la H3RO by TriChallenge, de la Mamaia

24 Aug 2019 693

Are un progres vizibil Triatlonista Antoanela Manac, la mică distanță de podium la Cupa Asiei din Kazahstan (galerie foto)

06 Aug 2019 614

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, cea mai bună clasare a sa la Europene, în întrecerea Elitelor (galerie foto)

29 Jul 2019 910

Antoanela Manac, vicecampioană europeană la Aquathlon. Cristian Tranulea, în premieră în top zece continental

08 Jul 2019 1034

„Supărarea trece, punctele rămân!“ Constănţeanca Antoanela Manac, pe podium la ASTC Triahlon Asian Cup, din Kirghizstan (galerie foto)

01 Jul 2019 941

O nouă medalie Antoanela Manac, din Constanța, a urcat pe podium la competiția de triatlon din Maroc (galerie foto)

28 Apr 2019 761

Cea mai titrată! „Şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice“ Campioana Antoanela Manac, din Constanţa, sportivul anului şi în 2018

06 Dec 2018 1964