Ce îl va întreba Giani Nedelcu pe Marin Condescu Cupa României reaprinde conflictul pe care-l are Farul cu Pandurii Tg. Jiu şi cu Internaţional Curtea de Argeş

FC Farul va juca în „16”-imile Cupei României cu echipa de Liga 1 Pandurii Tg. Jiu, pe terenul acesteia, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Bucureşti. Aflarea adversarului l-a nemulţumit pe Giani Nedelcu, patronul Farului, în condiţiile în care „marinarii” vor avea de parcurs o distanţă lungă până la Tg. Jiu. „Nu e corect ca o echipă de Liga a 2-a să bată 500 de kilometri pentru a juca acasă la echipa de Liga 1. Dar acestea sunt regulile şi trebuie să le respectăm, să jucăm. Însă, 100% nu vom trimite prima echipă. Asta pentru că aşa cum ne tratează ei, aşa ne comportăm şi noi, dar şi pentru că e obositor să ne purtăm titularii atâta amar de drum prin ţară, în condiţiile în care avem meciuri importante în campionat. Pe de altă parte, îmi pare bine că am picat cu Pandurii, pentru că am ocazia să-l întreb ceva pe preşedintele clubului  gorjean, Marin Condescu. Dacă era alt adversar, nu mă duceam la meci, dar, fiind vorba de Pandurii, voi merge. Asta pentru a-l chestiona pe Condescu în ce mod au scăpat ei de litigiul cu Internaţional Curtea de Argeş. La Federaţie a ajuns o hârtie că litigiul s-a închis, însă aşa băieţi buni sunt cei de la Curtea de Argeş, au renunţat la 500.000 de euro? Cum este dovedită, cu acte, stingerea datoriei, în condițiile în care noi am pus poprire asupra conturilor bancare?”, a spus Nedelcu. Farul are de primit bani în urma unor transferuri la Internaţional, jucătorii ajungând apoi la Pandurii, iar pentru a-şi recupera datoria, clubul constănţean a întreprins mai multe acţiuni până acum.

Cu cine au picat Săgeata şi Viitorul

Potrivit tragerii la sorţi, atât Săgeata Năvodari, cât şi FC Viitorul Constanţa vor juca şi ele în deplasare în „16”-imi, cu echipele de Liga a 3-a Chindia Târgovişte, respectiv FCM Dorohoi. Însă, potrivit articolului 31.6.2 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, în cazul jocurilor care se televizează în direct și sunt programate în nocturnă, dacă clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe terenul celeilalte echipe, dacă aceasta dispune de nocturnă (situație în care clubul organizator se schimbă). „Vedem mâine (n.r. astăzi) dacă jocul se va televiza, astfel încât să se poată schimba gazda. Dacă se va juca totuşi la Dorohoi, probabil marţi, 24 septembrie, va fi greu pentru noi, care avem vineri, 20 septembrie, meci la Timişoara. Cupa României este o competiţie frumoasă, imprevizibilă, în care se poate întâmpla orice. Nu ne va fi uşor, dar sperăm să facem faţă cât mai mult pe două fronturi”, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. De cealaltă parte, Săgeata Năvodari nu e interesată ca meciul să se joace la Constanţa, pe stadionul „Farul”. „Noi după Cupă avem meci în deplasare cu U Cluj, deci e mai bine pentru Săgeata să meargă de la Târgovişte direct la Cluj. Apoi, nu cred că meciul cu Chindia Târgovişte ridică un aşa interes încât să fie televizat. Însă nici nu ne opunem la aceasta. Am picat cu un adversar accesibil, însă s-au mai văzut buturugi mici care au răsturnat carul mare. Ne bucurăm că ne aflăm noi în cea de a doua postură. Însă, până atunci, ne interesează meciul contra Coronei Braşov, o partidă de şase puncte”, a declarat Aurelian Băbuţan, managerul general al Săgeţii. 

Restul confruntărilor

Celelalte partide din „16”-imi sunt: Astra Giurgiu - ACS Berceni, Steaua - Avântul Bârsana, Dinamo - Sănătatea Cluj, FC Vaslui - Metalul Reşiţa, FC U Craiova - Petrolul Ploieşti, Ripensia Timişoara - U Cluj, Rapid - Ceahlăul Piatra Neamţ, Corona Braşov - SC Bacău, Petrolistul Boldeşti - Gaz Metan Mediaş, FC Bihor - ACS Poli Timişoara, Gloria Buzău - FC Botoşani, FC Braşov - CFR Cluj şi Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna. Meciurile se dispută într-o singură manşă, cele care nu sunt televizate pe 25 septembrie, de la ora 16.00, iar cele televizate pe 24, 25 şi 26 septembrie, Pro TV şi sport.ro având prima opţiune.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2026

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 902

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 535

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1271

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 727

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 872

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 727

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1454

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1111

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 915

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 648

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 918

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2571

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1242

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1792