Ce meci a făcut George Curcă! FC Farul Constanța. S-au scurs 12 ani de la ultima victorie în deplasare în Liga 1

  • În penultima etapă a turului sezonului 2008/2009, FC Farul a învins în deplasare Gaz Metan Mediaș.
  • Unicul gol al meciului a fost marcat de Lucian Pârvu în prima repriză.
  • Portarul Farului, George Curcă, a avut multe intervenții providențiale.
 
Victoria FC Farul Constanța pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, 1-0 pe 23 noiembrie 2008, în etapa a 16-a a sezonului 2008/2009, este ultima realizată în deplasare în Liga 1 de „marinari”, care au retrogradat la finele acelui campionat și nu au mai revenit de atunci în prima divizie.
 
S-au scurs așadar 12 ani de la acel meci, disputat în penultima etapă a turului, între două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că succesul formației de pe litoral era unul foarte important. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 24 de Lucian Pârvu, pasa decisivă aparținându-i lui Cosmin Băcilă. Ion Marin, principalul Farului, a mizat în acea partidă pe: G. Curcă - Farmache, Fl. Pătrașcu, Rastovac, Fl. Maxim, Băcilă, Fl. Cruceru, Rusmir (60 Fatai), Voiculeț, L. Pârvu (74 G. Mendy), Chico (82 V. Păcuraru). „Săpăligă” nu a putut conta în acea partidă pe Gerlem, Ben Teekloh, Barbu, Şchiopu, Vlas şi Nae, care erau accidentaţi, iar pe Gosic, care era considerat ieşit din formă, nu s-a mizat.
 

Intervenții providențiale

 
De cealaltă parte, antrenorul Cristian Pustai a jucat cu: Ștețca - Buzean, Falemi (29 Grilo), Nohai, R. Zaharia (46 Eric), Hoban, Dudiță, C. Sabou (72 Paina), Curtean, Boaru, C. Prodan. Portarul și căpitanul Farului, George Curcă, a făcut un meci mare, având multe intervenții providențiale, chiar și din poziție de unu la unu cu adversarii. Pe lângă aceste ocazii, gazdele au avut și o bară, dar nu au reușit să evite înfrângerea.
 

„Ultima șansă din tur”

 
„Trebuie să fiu corect și să spun că a fost meciul lui Curcă. Cele trei puncte sunt ale tuturor, bineînțeles, dar cu deosebire el a contribuit. Pentru noi, era ultima șansă în acest tur să încercăm să îmbunătățim clasamentul adevărului”, a declarat la final Ion Marin. „Am avut un joc destul de bun pentru acest teren și ne-am creat foarte multe situații de gol. N-aș putea spune că sunt nemulțumit în totalitate”, a precizat și Cristian Pustai.
 

12 etape la rând fără victorie

 
La meci au asistat 2.000 de spectatori, iar arbitrul a fost Cristian Balaj. Acel succes din noiembrie 2008 era primul al Farului după o serie de zece etape fără victorie. „Marinarii” încheiau turul tot cu o victorie, 1-0 cu CS Otopeni la Constanța (pe 28 noiembrie 2008) și începeau returul în aceeași notă, 2-0 acasă cu Gloria Buzău (pe 28 februarie 2009), însă a urmat o perioadă neagră în campionat, care avea să se încheie cu retrogradarea în Liga a 2-a. Astfel, în restul de 17 meciuri până la încheierea sezonului, „marinarii” au înregistrat 12 înfrângeri, două egaluri și numai două victorii. După victoria cu Gloria Buzău, Farul a avut 12 etape la rând în care nu a mai cunoscut gustul succesului (zece înfrângeri și un egal, 1-1 în deplasare cu Steaua).    
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța



 

Citește și:

Farul respiră aer de Liga I


„Printr-o victorie putem salva întreg turul de campionat“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Cristian Curcă, Marin Marin și Andreas Ochsner au primit titlul de „Professor Honoris Causa“ din partea Universității „Ovidius“

30 Nov 2019 3573

Şi-a reziliat contractul cu FC Farul Portarul George Curcă ia în calcul retragerea din fotbal

23 Jul 2014 3399

Cel mai vechi „marinar“ George Curcă, portarul Farului, îşi serbează astăzi ziua de naştere

08 May 2014 3957