Sport

Ce spune Ciprian Marica despre proiectul FC Farul La SSC Farul Constanţa încep să vină jucători. Şi români, şi străini (galerie foto + video)

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa va afla astăzi ce program va avea în Liga a 2-a, cu ocazia tragerii la sorţi în urma căreia se va stabili calendarul competiţional al ediţiei 2018/2019 a eşalonului secund.
 
Potrivit hotărârii Comitetului de Urgenţă a Federaţiei Române de Fotbal din data de 18 iulie 2018, componenţa Ligii a 2-a este următoarea: ACS Politehnica Timişoara, ASC Daco-Getica Bucureşti, Chindia Târgovişte, FC Argeş, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timişoara, Luceafărul Oradea, CS Mioveni, Sportul Snagov, Ripensia Timişoara, UTA Arad, CS Baloteşti, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Dacia Unirea Brăila, Aerostar Bacău, SSC Farul Constanţa, Petrolul 52 Ploieşti, ACS Energeticianul (fosta ACS Şirineasa), Universitatea Cluj şi Metaloglobus Bucureşti.
 
Dintre aceste 20 de echipe, două au retrogradat din Liga 1, 12 au evoluat în sezonul precedent al Ligii a 2-a, cinci au promovat din Liga 3 (printre care şi SSC Farul), iar o echipă, deşi retrogradată din Liga a 2-a, a ocupat locul vacant rămas ca urmare a deciziei clubului CS Afumaţi de a continua în Liga a 3-a. Campionatul începe pe 4 august.

A jucat la sectorul juvenil al Perugiei 

Şi la şedinţa de pregătire de ieri a SSC Farul, antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina au avut sub comandă nouă jucători (Alex Grigoraş, Ionuţ Florea, Vasile Şicu, Andreas Iani, Cosmin Zamfir, Alexandru Muscă, Codruţ Matei, Tudor Ţăranu şi portarul Rareş Raclău), însă oficialii clubului au anunţat că, de astăzi, vor începe să vină şi alţi fotbalişti, atât români, cât şi străini.
 
Portar de 1,87 m, Rareş - Mihail Raclău (foto) e născut la Bacău, pe 14 septembrie 1999, dar a plecat de mici cu părinţii în Italia, unde a evoluat la mai multe echipe. Între 2005 şi 2012, a jucat la sectorul juvenil al Perugiei, iar apoi la echipe de ligi inferioare, San Marco Juventina (2013 - 2017) şi Polisportive Agello (2017-2018). Astăzi, e anunţată sosirea a cinci jucători (doi italieni plus Ciprian Dombrovschi şi doi francezi), iar sâmbătă e aşteptat încă unul. Plus fotbalişti de bază ai SSC Farul din sezonul trecut, care s-au pregătit în ultima perioadă în oraşele natale. „Sunt şi discuţii cu jucători care au evoluat în Liga 1, iar apoi au plecat în străinătate“, a declarat Georges Muzaca, vicepreşedinte SSC Farul.

„E constănţean şi vrea să ajute“ 

La o emisiune a Digi Sport, fostul internaţional Ciprian Marica, cel care deţine brandul FC Farul, a spus: „Am înţeles că astăzi (n.r. marţi) Traian Gherghişan (n.r. impresar) a preluat frâiele SSC Farul“. Georges Muzaca a lămurit însă situaţia. „Am colaborat cu Traian Gherghişan şi anul trecut, pe partea de transferuri, şi o facem şi acum. A venit să ne sprijine, dar nu are pretenţii salariale sau comisioane. E constănţean şi vrea să ajute“, a arătat Georges Muzaca. Duminica trecută, SSC Farul a anunţat încheierea unui contract de asociere cu Emanuela Gavrilă, femeie de afaceri din Constanţa.

„Deocamdată, baza ar fi un centru de copii şi juniori“ 

La aceeaşi emisiune de la Digi Sport, Ciprian Marica a vorbit din nou despre planurile sale. „N-am mai avut discuţii cu cei de la SSC Farul, pentru că nu au vrut să-mi prezinte niciun act, ca să putem sta de vorbă. Oricum, ceva s-a înţeles greşit de către toată lumea. Eu am achiziţionat brandul FC Farul, dar proiectul era al lor. Nu eu ar fi trebuit să vin cu un proiect la o săptămână de la adjudecarea semnelor identitare. Eu ar fi trebuit să mă pliez pe proiectul care era acolo. Am vrut să fac tot ce depinde de mine să ajungem împreună la cele mai bune soluţii. Dacă nu se va putea, voi lua nişte hotărâri. Cert este că mulţi suporteri, jucători şi oameni ai oraşului îmi dau încredere şi mă provoacă să încep ceva nou aici. Vorbim de FC Farul Constanţa. E posibil să se înfiinţeze un club nou. Deocamdată, baza ar fi un centru de copii şi juniori. În primul rând, fundamentul acesta trebuie să fie. Se doreşte performanţă, iar pe mine mă interesează ca echipa să fie una respectată, aşa cum eram obişnuiţi. Acesta este ţelul meu, ceea ce îmi doresc şi mă voi lupta pentru aceasta“, a precizat Ciprian Marica.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Contract de asociere SSC Farul - Ema Gavrilă. Obiectivul e promovarea în Liga 1! „Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie“

Preselecţii la SSC Farul Constanţa pentru opt grupe de copii şi juniori

„Numele investitorului - Emanuela Gavrilă” SSC Farul Constanţa, contract de asociere cu Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre

Ciprian Marica, SSC Farul şi brandul FC Farul. Ce urmează „Dacă nu ajungem la un numitor comun, va trebui să o iau de la zero“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Marian Cirnu

19 Jul, 2018 14:14

De când e Viitorul nu mai duc lipsă fotbalului local.Daca se face stadionul ,va fi arhiplin.Acum toți faristi care ținem cu Hagi ne dorim că el sa se înțeleagă cu Marica,sa avem din nou Farul Constanta.

ted

18 Jul, 2018 22:44

Pana una-alta azi avem meci in Europa League. Pacat ca nu avem si stadion pe masura. Aici ar trebui sa se concentreze toate energiile, nu visand cai verzi pe pereti.

Articole asemanatoare

„Obiectiv îndeplinit!“ SSC Farul Constanța a învins în deplasare Dacia Unirea Brăila și s-a salvat de la retrogradare

25 May 2019 1259

Fotbalul judeţului Constanţa Ce meciuri se joacă în weekend în Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a

25 May 2019 598

Duel cu lanterna roşie SSC Farul Constanţa, hotărâtă să scape definitiv, sâmbătă, de emoţiile retrogradării

25 May 2019 800

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 1016

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 32-a a Ligii a 4-a (galerie foto)

22 May 2019 718

Fotbalul judeţului Constanţa Astăzi se joacă meciurile din etapa a 32-a a Ligii a 4-a

21 May 2019 656

Cu două etape înaintea încheierii Ligii a 2-a, SSC Farul Constanţa se află la patru puncte deasupra liniei retrogradării

20 May 2019 1183

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele etapei a 31-a a Ligii a 4-a

19 May 2019 1146

„Un meci de uitat“ SSC Farul, învinsă cu 5-0 de Luceafărul Oradea, care a înscris ultimele două goluri în inferioritate numerică!

18 May 2019 1051

Fotbalul judeţului Constanţa Ce meciuri se joacă în weekend în Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a. CS Poseidon Limanu 2 Mai, victorie cu CS Eforie

18 May 2019 862

FC Viitorul, meci decisiv pentru locul 3. SSC Farul speră în victorie la Oradea

18 May 2019 980

După egalul cu Daco-Getica, SSC Farul speră să dea lovitura cu Luceafărul Petre Grigoraş - „Orice punct este important“

17 May 2019 974

UPDATE. Imagini de la eveniment SSC Farul nu a reușit să învingă la Constanța Daco-Getica București (galerie foto)

15 May 2019 1049

„Suntem pregătiţi“ SSC Farul, meci care pe care, miercuri, la Constanţa, cu Daco-Getica Bucureşti (galerie foto)

14 May 2019 708

Jucătorii SSC Farul, alături de copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Albatros” Constanța (galerie foto)

13 May 2019 496