Ce talisman poartă la fiecare meci Decarul Farului a fost aproape de un transfer în prima ligă poloneză (galerie foto)

Petre Ivanovici nu este constănţean, vine din celălalt capăt de ţară, dar suporterii „marinarilor” l-au adoptat ca pe unul de-al locului. Decisiv în multe meciuri pentru Farul, micuţul mijlocaş e pe placul galeriei. Serios, modest şi muncitor.  

Venit la FC Farul în vara lui 2011, Ivanovici este deja unul dintre cei mai vechi componenţi ai lotului. Nici nu e greu să capeţi acest statut la echipa constănţeană, având în vedere cât de repede se remaniază grupul „alb-albastru”. Jucător tehnic, cu execuţii şi cu lipici la gol, Petre a preluat şi la Farul tricoul cu numărul zece, cel pe care l-a purtat la toate echipele la care a jucat până acum.

În urmă cu 23 de ani, într-o zi de 2 martie, familia Ivanovici din Timişoara anunţa cu bucurie naşterea celui de-al treilea copil. După două fete, a venit şi un băiat. Ursitoarele i-au prezis că va ajunge cunoscut, iar profeţia lor s-a adeverit. La vârsta de opt ani, micul Petre a fost dus la fotbal, iar de atunci viaţa sa este strâns legată de sportul rege. La 17 ani, debuta la CFR Timişoara, în Liga a 2-a, sub comanda unui antrenor, Alin Artimon, pe care avea să-l aibă, peste ceva timp, şi la Farul. După un stagiu la o altă echipă bănăţeană, Alto Gradimento Albina, în Liga a 3-a, a venit un transfer extern, în Ungaria, la Dunakanyar Vac, formaţie de ligă secundă. „Am jucat la această echipă un an şi jumătate. Evoluţiile mele au fost apreciate. În primul sezon, am înscris de nouă ori. Apoi, am fost trimis în probe la Legia Gdansk, în prima ligă din Polonia. Am fost testat o săptămână, antrenorul a fost mulţumit de mine, însă transferul nu s-a concretizat”, povesteşte Petre.

Îşi fac duşul şi fug cu gelu-n vânt

De la Vac a ajuns însă la Farul. Preşedintele de la Auto Timişoara a vorbit cu un impresar care îl cunoştea pe antrenorul de atunci al echipei constănţene, Marian Pană, iar Petre a fost chemat la Constanţa. Mai erau doar două săptămâni până la startul campionatului, dar mijlocaşul timişorean nu a avut nevoie decât de două amicale pentru a-i convinge pe cei de la Farul că fac o afacere bună dacă-l achiziţionează. Iar timpul le-a dat dreptate. Ivanovici a ajuns unul dintre cei mai buni „marinari”, omul care a decis multe meciuri cu golurile sale. A fost folosit pe majoritatea posturilor de la mijloc în sus, ba pe benzi, ba al doilea vârf, dar locul unde se simte cel mai bine este în partea stângă a liniei mediene. Până acum, de când joacă la Farul, Ivanovici a înscris 13 goluri (zece în campionat şi trei în Cupa României), onorând numărul zece pe care îl poartă pe spate. De altfel, Iva a jucat cu acest tricou la toate echipele de până acum, chiar şi la Vac, unde era singurul stranier al formaţiei. „M-am acomodat la Constanţa. Am rămas printre cei mai vechi din lot.

Anul acesta, sperăm să prindem play-off-ul. Am avut un start bun de campionat, însă au venit cele două înfrângeri consecutive, cu CF Brăila, la Constanţa, şi cu FC Clinceni, din care însă, cu puţin noroc, puteam scoate măcar câte un punct. Nu dezarmăm însă şi continuăm bătălia. Eu mai am un an de contract. Sper să promovez cu Farul şi să continui aici. Oricum, voi vedea în vară ce voi face”, arată Ivanovici. Un băiat muncitor şi modest, care vorbeşte puţin, dar face mult pe teren, Petre locuieşte de când a venit la minihotelul de la stadion, unde-l are coleg de cameră pe internaţionalul de juniori Robert Băjan. Ivanovici pare croit din alt aluat decât cel al multora dintre jucătorii români, care abia aşteaptă să se termine antrenamentul, să-şi facă duşul şi să plece acasă, cu gelul din păr în vânt. Fanii Farului vorbesc cu admiraţie că l-au văzut pe Petre, la finele unor şedinţe de pregătire, rămânând pe teren şi exersând loviturile libere. Nu întâmplător, în timpul meciurilor, decarul Farului este responsabilul cu fazele fixe. În sezonul trecut, Ivanovici a avut bucuria să poarte şi banderola de căpitan, la un meci cu FC Botoşani.

I-a furat inima

Petre Ivanovici se simte ca acasă la Constanţa, aceasta şi deoarece aici şi-a întâlnit sufletul pereche. O tânără pe nume Miruna Alexandra Bocioagă i-a furat inima fotbalistului, în urmă cu un an, iar de atunci cei doi sunt nedespărţiţi. Miruna a mers şi acasă la Petre, iar de la Timişoara s-a întors cu un suvenir deosebit, un iepuraş. Familia Ivanovici locuieşte la curte, unde au şi iepuri. O iepuroaică fătase de puţin timp, iar unul dintre pui a luat drumul Constanţei. Nu întâmplător, întrucât Miruna iubeşte mult animalele, iar acasă (şi ea locuieşte la curte) are un câine, un ciobănesc de Berna, pe nume Berni (în vârstă de şapte ani), şi două pisici. Tânăra a avut parte şi de întâlniri mai deosebite cu animale. În două vacanţe pe care le-a efectuat mai demult, împreună cu părinţii, Miruna a înotat alături de un delfin (în Republica Dominicană) şi a mers pe spatele unei cămile. Petre s-a ataşat de Berni, care-i însoţeşte pe cei doi îndrăgostiţi în multe dintre plimbările lor. Miruna nu e o neiniţiată în fotbal, a practicat acest sport când era mică. Nu ratează niciun meci al Farului, fiind un adevărat talisman pentru Petre. La fiecare gol al acestuia, se ştie ce urmează: jucătorul sprintează spre tribună şi face semnul inimii către Miruna.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România Candidaţi la funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

12 Sep 2018 2247

16 candidaţi înscriși în cursa pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

24 Aug 2018 1842

Petre Ivanovici, contribuţie financiară SSC Farul are meci sâmbătă pe terenul ITC. Fanii anunţă iar spectacol

10 Sep 2016 5392

Cu acordul municipalităţii Fostul partener al lui Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, adaugă un etaj blocului de pe strada Iosif Ivanovici (document)

14 Apr 2016 3636

După ce şi-a încheiat contractul cu Farul, Petre Ivanovici a ajuns la FC Botoşani

16 Jun 2014 2018