Cernavodă. Hercule la puterea a cincea! Două perechi de gemeni se antrenează la probe de aruncări, cu performerul Vicenţiu Culea (galerie foto)


 
  • Pe lângă Alexandru şi Bogdan Marica, Vicenţiu Culea îi pregăteşte şi pe fraţii gemeni Ionuţ şi Andrei Ţiripan.
  • În vârstă de 12 ani, Alexandru şi Bogdan au participat până acum şi la competiţii, Campionate Naţionale, obţinând medalii de aur, argint şi bronz.
  • Pe lângă pregătirea fizică a elevilor săi, Vicenţiu Culea se preocupă şi pentru a-i face pe aceştia să înţeleagă importanţa unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii potrivite.
 
Grupa de copii pe care a alcătuit-o şi o pregăteşte la Cernavodă Vicenţiu Culea, la probe atletice, s-a mărit cu încă o pereche de gemeni! Atletul veteran, care şi-a stabilit şi o datorie de suflet în a îndruma copii către o viaţă cu sport, mişcare şi alimentaţie sănătoasă, îi antrenează pe lângă Alexandru şi Bogdan Marica, şi pe fraţii gemeni Ionuţ şi Andrei Ţiripan.
 
În vârstă de 12 ani, Alexandru şi Bogdan au participat până acum şi la competiţii, Campionate Naţionale, obţinând medalii de aur, argint şi bronz în probe de aruncări (disc, greutate). Ionuţ şi Andrei sunt mai mici, au zece ani şi sunt hotărâţi să le calce şi ei pe urme celorlalţi gemeni. Au doar două luni de antrenamente, dar se pregătesc cu râvnă, iar Vicenţiu Culea, multiplu campion naţional şi internaţional în competiţiile masters, e foarte mulţumit şi de ei. „Eu mă cunosc cu părinţii gemenilor Ţiripan, iar tatăl lor mi-a spus să îi iau şi pe ei la pregătire, că au foarte multă energie şi nu mai ştie ce să le facă. «Sunt ca Tarzan», mi-a spus tatăl. Oricum, şi ei voiau să vină, pentru că se cunosc cu fraţii Marica, ştiau că fac sport şi că au luat medalii şi erau şi ei atraşi de aruncări. Au calităţi fizice pentru aceste probe. Tatăl lor are 1,96 m, iar ei deja 1,68 - 1,69 metri şi în jur de 60 de kilograme. Sunt serioşi, dedicaţi şi muncitori. Vor să facă şi în plus. La 10 ani, aruncă peste 6 metri cu 4 kilograme şi 9 metri cu 3 kilograme. M-am speriat. Am zis «Wow!»“, a declarat Vicenţiu Culea, el însuşi un bărbat extrem de puternic. Patru copii aruncători şi cu el - cinci, Hercule la puterea a cincea, la Cernavodă!
 
Copiii trebuie să aibă un vis
 
Pe lângă pregătirea fizică a elevilor săi, Vicenţiu Culea se preocupă şi pentru a-i face pe aceştia să înţeleagă importanţa unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii potrivite. „Ionuţ şi Andrei erau puţin durdulii, dar, după începerea pregătirii, situaţia s-a schimbat. Acum mănâncă ce trebuie. Au şi spus acasă: «Nu mai mâncăm asta şi asta, că aşa ne-a spus nea Gile». Eu încerc să promovez la Cernavodă în rândul celor mici, dar şi al oamenilor de alte vârste sportul, mişcarea şi sănătatea. Pe copii trebuie să-i creşti şi să-i educi în acest spirit, să le sădeşti în suflet sămânţa unui stil de viaţă sănătos. Sportul îţi oferă sănătate, o constituţie atletică, mentalitate şi un caracter frumos. Copiii trebuie făcuţi să-şi dorească, să aibă un vis. Sănătatea e pe primul plan. Dacă nu o ai, e degeaba“, a mai spus Vicenţiu Culea.
 
„Investiţi în sănătatea lor trupească!“
                 
„Axiopolis Cernavodă are o nouă secţie de atletism, disc şi greutate. Ionuţ şi Andrei Ţiripan (10 ani) merg pe urmele celeilalte perechi de gemeni, Alex şi Bogdan Marica, multipli medaliaţi la Campionatele Naţionale de atletism. Sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor este foarte importantă, susţineţi şi îndemnaţi copiii în a face mişcare, a face un sport, investiţi în sănătatea lor trupească, învăţaţi-i să mănânce sănătos, chiar prin exemplul părintesc şi beneficiile vor fi pe măsură!“, a fost mesajul lui Vicenţiu Culea adresat părinţilor.
 
Vor ajunge departe
 

Atletul veteran are mai mulţi copii la pregătire. Aceştia se antrenează specific în parcul central (pentru a fi văzuţi şi de alţii şi a-i atrage astfel şi pe aceştia la pregătire), dar fac şi antrenament fizic general. „O fată de 14 ani aruncă 30 de metri. Un alt băiat dă bine cu bila. Iar gemenii Marica au urcat bine de tot. S-au şi dezvoltat fizic, arată excelent. Alex aruncă 40 de metri. Pe Bogdan mă gândesc să-l bag şi la aruncarea suliţei. Vor ajunge departe“, mai spune Vicenţiu Culea.
    
PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vicenţiu Culea)
 
Citeşte şi:
 
„Sunt pe drumul cel bun“
Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, din Cernavodă, noi medalii la Naționalele de atletism

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți, medaliați din nou la Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 672

Axiopolis Cernavodă. Atleții Alexandru și Bogdan Marica Frați gemeni, pe primele două locuri la etapa întâi a Campionatului Național (DOCUMENT)

09 Feb 2024 1165

Atletism Sportivii de la Axiopolis Cernavodă, pe podium la „Cupa Aradului֧“. Dintre medaliați nu au lipsit gemenii Marica și Țiripan (GALERIE FOTO)

11 Oct 2023 973

Familia campioană din Cernavodă Mădălina și Vicențiu Culea, opt medalii la Naționale (șase de aur). Soția a stabilit un record al României (GALERIE FOTO)

23 Aug 2023 5470

Două perechi de gemeni, atleți, de la Axiopolis Cernavodă, dar și un alt coleg, medaliați la Naționalele de aruncări lungi (GALERIE FOTO)

01 Apr 2023 2325

„La Mulți Ani, campionii mei!“ Tort în formă de cupă pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți la Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 3646

Atleți de la Axiopolis Cernavodă, pe podium la proba de aruncarea a greutății de la Cupa de Iarnă (GALERIE FOTO)

29 Dec 2022 2196

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1834

Constanța. Veterani de aur! Coculeana Oltean, Gheorghe Romașcanu și Vicențiu Culea, campioni ai României, cu recorduri naționale (GALERIE FOTO)

23 Aug 2022 2780

Colecționarii de diplome! Copii și spiriduși de pe litoral, pe podium la atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

14 May 2022 3029

Alexandru Marica, de la Axiopolis Cernavodă, și echipa CSS Medgidia, aur la Naționale. Județul Constanța a cucerit și alte medalii (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

22 Apr 2022 2743

Frații Marica și Țiripan, din nou pe podium Probele de aruncări, afacere în familie pentru două perechi din atleți gemeni din Cernavodă (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 4217

Atleți veterani Vicențiu Culea și Marius Saioc, din nou campioni balcanici. „Locomotiva pe abur“ a cucerit trei medalii (GALERIE FOTO)

17 Mar 2022 3336

Tort cu campioni pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica „Să ajungă pe cele mai înalte podiumuri mondiale!“

09 Mar 2022 3417

Atletism Două perechi de gemeni din Cernavodă, dar și alți copii, rezultate bune la „Cupa de Iarnă“, de la Bacău (GALERIE FOTO)

22 Dec 2021 4442