Cifrele meciului Farul Constanța - FCSB Gică Hagi - „Să iei șapte goluri acasă e prea mult pentru mine. E inadmisibil așa ceva!“ (GALERIE FOTO)


 
  • În play-off, echipa de pe litoral se află pe locul cinci, cu 28 de puncte, având o victorie, un egal și patru înfrângeri.
  • În cele șase partide din play-off, „marinarii“ au golaveraj 2-10, ambele goluri venind în victoria din deplasare cu FC Argeș (2-0).
  • În acest moment, Farul se găsește la două puncte de locul patru și continuă să aibă ca obiectiv clasarea la final pe această poziție, ceea ce i-ar putea aduce calificarea în întrecerea continentală Conference League.
 
Farul Constanța a cedat la scor, 0-4, în disputa de pe teren propriu cu FCSB, din etapa a șasea a turneului play-off al Ligii 1. Acest eșec usturător se adaugă unei alte înfrângeri dureroase, suferite tot la Ovidiu, în etapa precedentă, cu CSU Craiova (0-3). Două meciuri la rând cu două echipe angrenate în lupta la titlu, din care „marinarii“ au ieșit extrem de șifonați sub aspectul scorului.  
 
„Am dezamăgit în ultimele două meciuri acasă, în care am avut, este adevărat, și adversari foarte buni. Am dezamăgit suporterii, am dezamăgit noi, ca joc. În fotbal, trebuie să faci la nivel înalt ambele faze, mai ales cănd întâlnești unele dintre cele mai bune formații din campionat. Chiar dacă îți place să ataci, când te deschizi, trebuie să te gândești la partea defensivă, să te organizezi bine, să ai grijă. Pentru că adversarul e foarte iute, e tehnic. Au fost lucruri pe care le-am discutat, însă, din păcate, în ambele partide s-au întâmplat aceleași lucruri. De unde eram o apărare sigură și făceam lucrurile foarte bine, am luat șapte goluri în două meciuri la rând. E inadmisibil așa ceva. Lucrul aceasta l-am simțit noi, cei din afară, dar și jucătorii, din teren, creed că și ei s-au simțit prost, din toate punctele de vedere. Bineînțeles, și publicul, suporterii, care credeau că putem face mai mult, dar realitatea e care e“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Nu avem ce să zicem“
 
În play-off, echipa de pe litoral se află pe locul cinci, cu 28 de puncte, având o victorie, un egal și patru înfrângeri. „Am făcut două meciuri care nu sunt complete, nu ne caracterizează. Dintr-o apărare sigură, am ajuns să luăm foarte multe goluri. În momentul de față, trebuie să reflectăm, să analizăm fiecare, cum le-am și spus jucătorilor, și să vedem care sunt soluțiile. Din punctul meu de vedere, nu e nornal să primim șapte goluri acasă. Trebuie să jucăm un fotbal complet, pentru că în play-off nivelul e foarte ridicat. Dacă nu te ridici la acest nivel, riști să pierzi toate meciurile. Noi, în momentul de față, nu avem merite. Nu avem ce să zicem. Cred că lucrul cel mai bun e să tăcem, să reflectăm și să găsim soluții pentru viitor. Sperăm ca în timp să construim o echipă valoroasă, puternică, să poată câștiga meciurile importante, să joace un fotbal bun și să facă bine ambele faze. Să iei șapte goluri acasă e prea mult pentru mine“, a mai spus Hagi. 
 
De ce a fost înlocuit Larie la pauză
   
Cu 23 de ani și o lună, Farul Constanţa are a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat și e singura formație din Liga 1 care a făcut toate schimbările permise în primele 36 de runde. Integralist până la meciul din etapa a șasea din play-off, fundașul central Ionuț Larie, căpitanul echipei, a fost înlocuit la pauză cu FCSB, iar Hagi e explicat că fotbalistul de 35 de ani nu a mai revenit pe teren de la cabine din motive medicale. „I s-a blocat spatele, a avut o întindere“, a arătat „Regele“.
 
„Speranțele erau mari“
 

În cele șase partide din play-off, „marinarii“ au golaveraj 2-10, ambele goluri venind în victoria din deplasare cu FC Argeș (2-0). „După aceste două jocuri (n.r. cu CSU Craiova și FCSB), speranțele erau mari, lumea a venit lângă noi, stadionul a fost plin, publicul era încrezător și el, dar, din păcate, nu ne-am ridicat la nivelul care trebuia. Trebuie să lăsăm capul în jos, să tăcem și să reflectăm la tot ce s-a întâmplat în aceste două partide“, a punctat Hagi.
 
11-3 șuturi pe poartă pentru FCSB

 
Pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal au fost postate și statisticile meciului Farul - FCSB, date colectate, analizate și furnizate de către InStat: posesia mingii - 61% - 39%; atacuri - 95-71; șuturi pe poartă - 3-11; șuturi din afara careului - 4-14; total pase - 532-372; pase precise - 438-296; pase scurte - 158-127; pase medii - 352-225; pase lungi - 22-20; centrări - 16-7; faulturi - 15-8; deposedări - 18-32; intercepții - 49-60; cornere - 4-7; șuturi blocate - 6-1. „Dacă vrei să arăți bine la meci, trebuie să te antrenezi foarte bine. În plus, nu am avut întotdeauna aceeași formulă ca în campionatul regular. Până am intrat în play-off, am suferit, am muncit, am făcut lucruri bune, am alergat bine, am stat bine în teren. După aceea, probabil au fost anumiți jucători care probabil că au uitat că trebuie să ne antrenăm foarte bine ca să putem face față, pentru că nivelul e foarte ridicat“, a mai spus Gică Hagi. 
   
Continuă lupta pentru locul 4
 
În acest moment, Farul se află la două puncte de locul patru și continuă să aibă ca obiectiv clasarea la final pe această poziție, ceea ce i-ar putea aduce calificarea în întrecerea continentală Conference League. „Țelul meu e unul singur, să creez o echipă cu o mentalitate învingătoare. Acolo vreau să ajung. Eu nu am plecat cu locul patru, ci cu locul doi, primul meu interviu a fost că vreau această poziție. Adică să ne gândim acolo. Pe parcurs am zis, OK, hai că ne împidicăm o dată, e nivelul mai mare, se întîmplă, meciuri în deplasare, OK. Așa că am zis locul trei. Acum locul patru, acesta e obligatoriu, din punctul meu de vedere. Nu avem cum să mergem mai jos. Trebuie să o facem. Fiecare meci trebuie luat în parte și trebuie să producem rezultat, adică victorie. Altfel, degeaba scriu eu pe tablă, la ședință ori la pregătire că trebuie să câștigăm, să luptăm, că ne dorim cele trei puncte, iar apoi, în teren, nu avem ce să discutăm când luăm șapte goluri acasă. Ne analizăm, autocritică, iar fiecare apoi să schimbe ceva, ca să fie mai bine“, a menționat Hagi.
 
În următorul meci, Farul joacă în deplasare cu CFR Cluj (campioana en-titre și echipa de pe primul loc, cu 48 de puncte), duminică, 1 mai, de la ora 21.30, iar în etapa a opta echipa de pe litoral se va duela acasă cu FC Voluntari (locul 4, cu 30 de puncte), sâmbătă, 7 mai, de la ora 17.30.
 
„Înainte să se accidenteze, era cel mai bun“
 
În Farul - FCSB, doi dintre jucătorii oaspeților care și-au pus amprenta pe partidă au fost Florin Tănase și Florinel Coman, lansați în fotbalul mare de Gică Hagi și FC Viitorul, de la care s-au transferat la echipa din capitală. Tănase a marcat acum primul hatttrick din cariera sa, iar Coman, care a fost tras înapoi de o accidentare în perioada precedentă, chiar dacă nu a marcat, a făcut și el un meci solid (cu multe realizări), titular fiind. Florinel a subliniat că o declarație a lui Gică Hagi despre el l-a motivat foarte mult.     
 
„Felicitări lui Tănase, bravo lui, o arată de mult timp, că e în formă, un jucător important al celor de la FCSB, fotbalist polivalent, care joacă multe poziții de la mijloc în sus. Are dinamică bună în teren. E un jucător decisiv pentru ei. În ce-l privește pe Coman, n-am zis nimic wow sau mamma mia, ce am zis eu. Trebuia doar punctat. Înainte să se accidenteze, era cel mai bun. Când te accidenzi și stai atât de mult și suferi, îți trec atâtea prin cap, e logic să fie greu. E nevoie de timp și de răbdare, pentru că el, când e în formă bună și e bine fizic, arată că e un jucător foarte talentat și valoros, cu multe calități“, a menționat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Florin Tănase, trei goluri în Farul Constanța - FCSB 0-4. „Marinarii“, golaveraj 0-7 în ultimele două partide!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 245

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 786

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1421

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 668

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2076

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1523