Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

  • România participă la Campionatul Mondial din Egipt cu o delegaţie alcătuită din 34 de sportivi şi sportive şi nouă antrenori.
  • Din lotul tricolor fac parte şi reprezentanţi ai CS Farul Constanţa.
  • Sportivii de pe litoral vor concura în zilele de 9 şi 10 aprilie.
 

La Cairo, în Egipt, se va desfăşura, în perioada 3-11 aprilie, Campionatul Mondial de scrimă rezervat cadeţilor şi juniorilor. România va participa cu o delegație compusă din 34 de sportivi și nouă antrenori, cinci (trei scrimeri, o scrimeră şi o antrenoare) fiind de la CS Farul Constanţa.

Este vorba de Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp şi Theodora Ion, dar şi de antrenoarea Mihaela Ion. Toţi sportivii sunt cadeţi (născuţi în 2004, ultimul an la această categorie de vârstă), iar la Campionatul Mondial vor evolua în proba de spadă. Theodora Ion va concura numai la cadeţi (pe 10 aprilie) - antrenoarea lotului de spadă fete cadete fiind Alina Ciuculescu, iar ceilalţi trei farişti vor intra în concurs şi la cadeţi (pe 10 aprilie), şi la juniori (pe 9 aprilie), la ambele echipe tricolore având-o ca antrenoare pe Mihaela Ion.
 

O singură competiţie într-un an

Reprezentanţii CS Farul vor pleca spre Egipt în seara zilei de marţi, 6 aprilie, şi se vor întoarce pe 11 aprilie. „Ne propunem să obţinem cât de mult se poate, în condiţiile în care venim după un an de pauză, din pricina pandemiei de coronavirus. Ultima competiţie externă la care România a luat parte a fost Campionatul European, în februarie 2020. Atunci, dintre cei cu care CS Farul participă acum la Cairo au evoluat, la spadă cadeţi, Horia Nistor şi Florin Mirică, acesta din urmă ca reprezentant al UNEFS Bucureşti, la Constanţa fiind transferat ulterior. În plus, de atunci şi până acum, am participat la un singur concurs (n.r. Campionatul Naţional de juniori şi cadeţi, desfăşurat la Bucureşti, luna trecută). Astfel că va fi foarte greu. Noi ne-am pregătit bine, însă fără a participa la competiţii. E adevărat, această situaţie e pentru toţi. Încercăm să avem evoluţii cât mai bune”, a declarat Mihaela Ion.

Pentru Campionatul Mondial din Egipt, loturile de spadă fete şi băieţi (sub conducerea antrenoarelor Mihaela Ion şi Alina Ciuculescu) se află de săptămâna trecută în pregătire la Constanţa, la sala de scrimă de la CS Farul.
 

Florin Mirică, aur şi la cadeţi, şi la juniori

Campionatul Naţional de scrimă rezervat juniorilor şi cadeţilor (fete şi băieţi), competiţie individuală găzduită de Sala de Scrimă „Ana Pascu” din Bucureşti, le-a adus reprezentanţilor Constanţei, în proba de spadă, şase medalii.

Performerul a fost Florin Mirică, cel care a devenit campion al României atât la cadeţi (categoria sa), cât şi la treapta de vârstă superioară, juniori! La cadeţi, Mirică l-a învins în finală pe stelistul Rareș Marghescu, scor 15-8, iar la juniori a dispus în meciul pentru titlu de un alt spadasin de la CSA Steaua, Tudor Zărnescu, scor 15-12. De la CS Farul Constanţa au mai cucerit medalii la această ediţie a Naţionalelor Horia Nistor - bronz la cadeţi şi Theodora Ion (două medalii de bronz, una la cadete, una la junioare). Totodată, la juniori, Horia Nistor s-a clasat în apropierea podiumului, pe poziţia a cincea.
 

Şi CSS1 Constanţa a urcat pe podium

Pe lângă CS Farul, la Naţionale a urcat pe podium şi CSS1 Constanţa, prin Maria Stan, care a devenit vicecampioană naţională, cucerind medalia de argint, la cadete. În finală, sportiva pregătită de Ion Niţulescu şi Monica Marinescu a pierdut la Emma Șont (CSA Steaua), scor 7-15, campioana fiind cea care o învinsese în semifinale pe Theodora Ion, cu 15-11.În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini cu pregătirea de la Constanţa.


Citeşte şi:

Medalii pentru Constanţa la scrimă
Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACS Vulpițele Galbene Roman, printre adversarele fotbalistelor de la Farul Constanța în campionat

08 Aug 2022 404

Sondaj de opinie Credeți că Farul va juca pe noul stadion din Constanța începând din anul 2024?

08 Aug 2022 887

Farul Constanța Tricolorii David Păcuraru și Luca Băsceanu au marcat contra Cehiei, la categoria Under-17 (GALERIE FOTO)

08 Aug 2022 566

FC Botoșani - Farul Constanța Gică Hagi - „Ne așteaptă un meci dificil, dar suntem pregătiți și încrezători“ (VIDEO)

07 Aug 2022 1393

Farul Constanța II a pierdut partida cu CS Tunari

07 Aug 2022 810

Atleta constănțeană Ioana Colibășanu, la 3 centimetri de finală, la Campionatul Mondial din Columbia

06 Aug 2022 711

CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori

06 Aug 2022 832

Doliu în volei A murit constănțeanul Virgil Dumitrescu, fost jucător și antrenor. A evoluat și la Farul

06 Aug 2022 873

Oficial Farul Constanța a anunțat transferurile lui Eduard Radaslavescu și Radu Boboc la FCSB

05 Aug 2022 765

Fotbaliste de la Farul Constanța, la lotul național Under-17. Tricolorele își măsoară forțele cu jucătoarele din Bosnia - Herțegovina

05 Aug 2022 584

Eduard Radaslavescu, de la Farul Constanța la FCSB. Discuții și pentru transferul lui Radu Boboc

04 Aug 2022 937

Matei Berchez a adus victoria Farului Constanța în disputa cu FCSB de la Under-15 (GALERIE FOTO)

04 Aug 2022 650

Nuntă de vis Alex Bădașcă s-a căsătorit cu o constănțeancă. Stabilit în Irlanda, fostul fotbalist s-a specializat într-un domeniu extra-sportiv (GALERIE FOTO)

04 Aug 2022 2510

David Păcuraru, de la Farul Constanța, gol pentru România Under-17 în meciul cu Cehia

03 Aug 2022 578

UPDATE CS Medgidia, amical cu Recolta Gheorghe Doja

03 Aug 2022 627