„Cineva trebuie să ia taurul de coarne“ Hagi vorbește despre necesitatea „Legii pentru România“. „Cred că noi suntem cu colacul acum“

  • Managerul tehnic al Farului Constanța a vorbit despre soluțiile pentru ca fotbalul românesc să capete din nou strălucire.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul ministrului Sportului, Eduard Novak, privind aprobarea instrucțiunilor de stabilire a participării sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și tineret, într-o pondere de minimum 40% din totalul de sportivi participanți la comptițiile sportive naționale oficiale, la sporturile de echipă, înepând cu sezonul competițional 2022/2023.  
 

Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă, se arată în ordin.


Pe marginea acestei situații, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța și acționar la FCV Farul Constanța, a menționat:
 

Sunt prea mic ca să vorbesc despre acest lucru. Ce să zicem, suntem noi în funcție? Dar suntem în Europa, nu poți îngrădi absolut nimic. Treaba e simplă. E libera circulație. Eu nu văd sensul acestei măsuri. Atunci de ce am mai intrat în comunitatea europeană? Dacă vrei să faci ceva pentru a crea un procent mare de jucători autohtoni, trebuie să bagi bani foarte mulți în academii. Dar pentru toți egal. Nu la alții să dai, iar alții să căutăm noi nu știu pe unde. Să fie un proiect național. Acolo e secretul.


În continuare, „Regele“ a punctat și alte aspecte pe marginea sprijinului de care trebuie să se bucure fotbalul și sportul românesc în general.

„Și de ce nu vin să susțină?“

Iar apoi la echipa mare să vină oamenii puternici, cu bani. Care au făcut bani în România și pot susține, iar pentru ei cinci - zece milioane pe an nu înseamnă nimic. Sunt multinaționale care fac sau au făcut bani de nu mai știu de ele. Și de ce nu vin să susțină? Toate echipele muncim cu scopul de a da cât mai mulți jucătri la echipa națională. De acea trebuie să fim sprijiniți. Nu să se lase lucruril să treacă și să fim criticați. Să faci buget de șase milioane și jumătate pe an, cât are Farul acum, nu e ușor. Nu e normal ca unii să aibă, iar alții nu. Trebuie să fie un lucru unitar. Pentru toți la fel. Trebuie găsite buba, cauza, care, vă zice Hagi încă o dată, stă în buget. Stabilitate, bani.


„Păi cu 3.000 îmi iau o pereche de pantofi“

De ce în România nu vin oamenii cu bani să cumpere echipe, ca în străinătate? Iar apoi spunem că nu avem rezultate în competițiile internaționale. Cu 5.000 de euro salariu? Când am jucat cu Salzburg, un jucător de la ei l-a întrebat pe unul de-al meu ce salariu are. 3.000. Păi cu 3.000 îmi iau o pereche de pantofi, a zis respectivul. Și ne-au bătut, logic. Dar nu sunt mai buni, ci mai organizați, știu ce vor, au concept la nivel național.


„Dacă nu, nu mai avem nicio șansă. Suntem pierduți“

Domnilor, dacă vreți ca fotbalul românesc să iasă din groapă, dați o lege simplă cu multinaționalele, de care am zis de acum cinci - șase ani. Am fost și la minister, am dat și în scris, de mai multe ori. Multinaționalele trebuie să dea 1-2-3% din cifra de afaceri deductibilă. Din 500 de milioane, două miliarde, trei miliarde. Fac bani la noi în țară. Cine? Firmele. E atât de simplu, dar o tot căutăm! Căutăm acul din fân. O zic public. O zic, luați-o, faceți-o, dacă nu, nu mai avem nicio șansă. Suntem pierduți. Cineva trebuie să ia taurul de coarne. Cine? Cei de sus, care ne conduc. Politicul,să scoată legea. Lege pentru România. Pentru sportul românesc, nu doar fotbal. Cultură, sport, sănătate! Pentru segmentul social.

„Anul trecut, am avut salariu 500 de euro“

Oamenii cu bani să vină să cumpere odată. Că altfel, stăm să nu ne înecăm. Că tot suntem la mare. Cred că noi suntem cu colacul acum. Eu am luat-o cu colacul acum, sunt în mare și salvează-te. Anul trecut, am avut salariu 500 de euro. Eu muncesc și plătesc. Asta a făcut Hagi anul trecut. Păi scuzați-mă, până când? Și eu vreau să fiu plătit,să nu am acțiuni, să fiu dorit. Nu să se interpreteze și să se facă iar nu știu ce povești. Suntem în groapă, am zis-o când ne-au bătut albanezii. Acum trebuie să vedem în cât timp vom ieși din groapă. Totul e mentalitate. Ce s-a pierdut în ultimii zece - douăzeci de anie mentalitatea de învingător. Nu se cumpără, se face.În timp, cu tineri și cu talent. Acesta e proiectul meu.


Citește și:

Farul Constanța
Gheorghe Hagi - „Chiar dacă avem un an de când ne-am unit, mai sunt multe lucruri de pus la punct“


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1127

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 979

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 762

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 519

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1156

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1704

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1127

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 720

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1059

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 519

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1644

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 693

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1804

UPDATE. Constanța Pictură uriașă cu Gheorghe Hagi, pe un întreg perete al Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 5360

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1074