„Cipa, mereu cu noi!“ A murit de tânăr. Trei ani fără Ciprian Dincă, înfocat suporter al FC Farul (galerie foto + video)

Duminică, 27 ianuarie, s-au împlinit trei ani de la moartea prematură, la numai 25 de ani, a lui Ciprian Dincă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai FC Farul. În 2016, „Cipa“, aşa cum îi spuneau cei apropiaţi, a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, mergând să încurajeze din ceruri marea iubire a vieţii sale, Farul Constanţa.
 
Fost membru al grupurilor ultras fariste „Legio Sur“ şi „Baricada 2009“, Ciprian ar fi împlinit 26 de ani pe 26 martie 2016, iar în acea zi, devenită de atunci una de durere, în loc de bucurie, una dintre cele două surori ale sale, Ramona, a postat pe Facebook, alături de melodia „Aproape de voi“ a grupului „Cargo“: „Cipa, azi ai fi adunat 26 de floricele. Vei rămâne mereu în inimile noastre! Tu de acolo vei fi mereu aproape de noi. Azi, aş fi vrut să-ţi urăm La Mulţi Ani!, cum am făcut-o atâţia ani, dar azi îţi spunem că nu te vom uita niciodată şi că te vom iubi mereu!”.
 
În semn de omagiu pentru „Cipa“, de când acesta nu mai este printre noi, colegii din „Baricada 2009“ au creat mesajul îndoliat „Cipa mereu cu noi“, care este afişat de atunci la meciurile Farului.
 

„Şi atunci tot Farul ne va călăuzi drumul!“

 
„Un înger printre îngeri. Cipa, prietene, să veghezi de acolo, de sus, ca drumul Farului să nu se stingă! De azi, Raiul e alb-albastru! Eşti mai activ ca niciodată, acum, că eşti dincolo de voal! Rămas bun, amice, până când ne vom revedea într-o viaţă viitoare şi atunci tot Farul ne va călăuzi drumul!”, a fost un mesaj al unui prieten, acum trei ani, la moartea lui Ciprian.
 
Zilele acestea, pe pagina de Facebook „Baricada 2009“ a fost postat un mesaj de condoleanţe şi un colaj foto cu Ciprian, amintind de cei trei ani care s-au scurs fără el.
 

„Odihneşte-te în pace, camarade!”

 
Ciprian Dincă a fost înmormântat pe 30 ianuarie 2016, iar în drumul spre cimitirul Palas din Constanţa, cortegiul funerar s-a oprit şi la arena „Farul“, unde, în peluză, a fost afişat un banner în doliu, cu mesajul „Odihneşte-te în pace, camarade!”, însoţit de portretul lui Ciprian. La mijlocul terenului şi în peluză au fost aprinse fumigene, iar toţi cei prezenţi au scandat, printre lacrimi: „Ciprian, Dincă Ciprian!”, „Te vom iubi mereu!”, „Cu Farul şi după moarte!” sau „Şi orice s-ar întâmpla, Cipa, nu te vom uita, din respect şi din onoare, te iubim în continuare!”. În ultimul său tur de stadion, lui Cipa i-au fost alături şi mai mulţi jucători ai FC Farul, însoţiţi de antrenorul secund Ion Barbu.
 

Meci oprit în minutul 26

 
Un an mai târziu, pe 20 martie 2017, la meciul SSC Farul - Portul Constanţa, din Liga a 4-a, desfăşurată pe stadionul ITC din Constanţa, lui Ciprian i-a fost cinstită din nou memoria. Partida a fost oprită în minutul 26 (el fiind născut pe 26 martie) şi s-a ţinut un moment de reculegere. La partidă au fost prezenţi şi membri ai familiei lui Ciprian. În aceeaşi partidă, grupul ultras farist „Fervent 2007“ a marcat împlinirea a zece ani de viaţă. Pe 31 ianuarie 2018, cu ocazia partidei amicale SSC Farul (care era în Liga a 3-a) - ACS Performer Constanţa 5-0, pe gardul peluzei a doua de la stadionul „Farul“ a fost afişat un alt mesaj dedicat lui Ciprian, „De 2 ani de sus tu ne priveşti / Într-o zi ne vom revedea la poveşti“.
 
Citeşte şi:
 

Doliu în familia FC Farul A murit Ciprian Dincă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri

Ciprian Dincă, pentru ultima oară pe stadionul Farul „Te vom iubi mereu!” (galerie foto+video)

 
Moment de reculegere în memoria lui Ciprian Dincă Zece ani cu Fervent! Grupul ultras a făcut spectacol pe terenul ITC (galerie foto+video)



 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 2 septembrie 2021

03 Sep 2021 2605

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 mai 2021

02 Jun 2021 3489

Grupul ultras farist „Baricada 2009“, 11 ani de viaţă

03 Mar 2020 3658

„Nu te vom uita niciodată“ De patru ani, Ciprian Dincă susține FC Farul din ceruri. A murit la numai 25 de ani!

29 Jan 2020 2301

Moment de reculegere în memoria lui Ciprian Dincă Zece ani cu Fervent! Grupul ultras a făcut spectacol pe terenul ITC (galerie foto+video)

20 Mar 2017 5773

An negru în galeria Farului. Ieri, a fost înmormântat şi Marian Ivan „Vă reîntâlniţi în Rai. Dumnezeu să vă ierte!” (galerie foto)

30 Dec 2016 12080

Ciprian Dincă, suporter al FC Farul, a fost înmormântat „Odihneşte-te în pace, camarade!“ (galerie foto+video)

01 Feb 2016 4905

Ciprian Dincă, pentru ultima oară pe stadionul Farul „Te vom iubi mereu!” (galerie foto+video)

30 Jan 2016 4689

Ciprian Dincă, suporter al FC Farul, ultimul tur de stadion „Am senzaţia că, acolo sus, Dumnezeu îşi face galerie!”

30 Jan 2016 4666

Doliu în familia FC Farul A murit Ciprian Dincă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri

29 Jan 2016 7775