Sport

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

După ce a fost preluată de fostul internaţional al României Ciprian Marica, echipa de fotbal Farul Constanţa (care îşi va schimba denumirea din SSC în FC) a intrat într-o nouă etapă a existenţei sale. Marica şi-a prezentat sâmbătă proiectul, unul ambiţios, ale cărei obiective urcă an de an, până la un posibil titlu de campioană a României, în sezonul 2022/2023.
 
Proiectul Farul Constanţa demarat de Ciprian Marica se desfăşoară sub motto-ul „Constanţa este faimoasă pentru răsăriturile sale de soare, nu pentru apusuri”, însă porneşte de la o situaţie grea a grupării. Echipa se află în partea de jos a clasamentului, după o vară zbuciumată, iar la club sunt destule probleme administrative. Se aşteaptă pauza de iarnă, pentru a se putea efectua mai multe transferuri şi a se pune bazele unei formaţii competitive. În condiţiile de faţă, obiectivul pentru sezonul actual este menţinerea în Liga a 2-a şi o clasare cât mai bună, urmând ca în stagiunea viitoare să se atace promovarea în Liga 1.
 

Formaţia secundă joacă în Liga a 4-a

 
Ciprian Marica a prezentat un plan pe cinci ani, în care ţelurile, atât la prima echipă, cât şi la formaţia secundă (care activează acum în Liga a 4-a) şi la centrul de copii şi juniori sunt următoarele: sezonul 2018/2019 - echipa întâi - menţinerea în Liga a 2-a şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa a doua - menţinerea în Liga a 4-a sau promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatul AJF pentru toate grupele; sezonul 2019/2020 - echipa întâi - promovarea în Liga 1; echipa a doua - promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a două - trei echipe la turneul de elită; sezonul 2020/2021 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 6-10; echipa a doua - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a două - trei echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa secundă - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a trei - patru echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - clasarea pe unul dintre locurile 1-5 în Liga 1 şi calificarea în cupele europene; echipa secundă - menţinerea în Liga 3; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a trei - patru echipe la turneul de elită.
 

Cu toţii în slujba echipei

 
„În sezonul de faţă, trebuie să creăm în primul rând o stabilitate la echipă din punct de vedere financiar şi în ce priveşte lotul şi condiţiile de antrenament. Ne-am propus în acest campionat să ne menţinem în Liga a 2-a şi poate poziţionarea pe care ne-o dorim în clasament poate părea un obiectiv ambiţios, însă avem lângă noi doi oameni cu experienţă, care sunt implicaţi şi dedicaţi total, Petre Grigoraş şi Ionel Dănciulescu. În stagiunea 2019/2020, vorbim de aproape 100 de ani de Farul (99), vorbim de promovare. Am venit aici să facem performanţă, să ne implicăm şi să ducem această echipă în primul eşalon. Ne dorim să ne consolidăm ca echipă şi o promovare ar fi extrem de importantă pentru oraş. Sper să am puterea de convingere şi sprijinul cel puţin moral al constănţenilor şi al oamenilor importanţi şi influenţi din oraş şi din judeţ. Farul reprezintă judeţul. Având ambiţii mari şi încredere că putem creşte nivelul echipei, în ediţia de campionat 2021/2022, o încercate de a ne poziţiona spre play-off o considerăm realizabilă. Vine apoi şi ediţia 2022/2023, în care am putea vorbi de Farul ca o posibilă câştigătoare a campionatului sau de o poziţionarea sigură în play-off şi calificarea într-o cupă europeană. Asta e ce ne dorim, într-un plan pe cinci ani. E mult de muncă, dar suntem dispuşi la efort. Sunt un om de echipă Împreună putem reuşi. Trebuie ca toţi să ne punem în slujba echipei, care să ne reprezinte”, a comentat Ciprian Marica.
 

„Să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”

 
Fostul fotbalist a subliniat că brandul Farul „e iubit, e al oraşului” şi că „ne luptăm cu toţii să-l aducem acolo unde îi e locul”. „Vrem să redăm oamenilor bucuria şi plăcerea de a veni pe stadion. Un prim pas a fost făcut de suporteri, cărora le mulţumesc. Au reuşit să ducă echipa până în Liga a 2-a. E clar că oamenii îşi doresc să vadă sport în Constanţa şi să aibă o echipă reprezentativă, de care să fie mândri. Proiectul nostru este unul serios. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem forma o echipă competitivă, cu care să facem performanţă. Cel mai important e pe teren, unde jucătorii trebuie să se dedice şi să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”, a arătat Ciprian Marica.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul, victorie mare cu CS Baloteşti Ciprian Marica - „Cine are nevoie de adrenalină să-şi ia o echipă de fotbal“ (galerie foto)

11 Mar 2019 2156

SSC Farul și-a prezentat noua echipă administrativă și noutățile din lotul de jucători (galerie foto)

01 Mar 2019 1652

Ciprian Marica, despre transferurile SSC Farul Constanţa „Vrem să facem o echipă bună, de care toţi să fie mândri“

26 Jan 2019 5288

„Bine ai revenit acasă!“ Ion Barbu, din nou la SSC Farul Constanța

23 Jan 2019 1131

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, vizită la Constanţa. Ce a avut pe agendă şi cu cine s-a întâlnit (galerie foto)

15 Jan 2019 844

La cine se referă Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul „A fost un model pentru mine, am încercat mereu să îi calc pe urme“

08 Jan 2019 1369

SSC Farul Constanţa a încheiat colaborarea cu încă un fotbalist. Când se va reuni echipa de pe litoral

08 Jan 2019 2687

Ciprian Marica „Am promisiunea că atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean vor susţine Farul Constanţa“

05 Jan 2019 2470

Georges Muzaca a contestat la Tribunalul Constanţa decizia SSC Farul de a-l concedia

30 Dec 2018 1443

Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători

10 Dec 2018 2056

Constanţa Ce spune Ciprian Marica după ce sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“ a primit numele său

23 Nov 2018 1390

Ionel Dănciulescu nu mai activează la SSC Farul Constanţa

22 Nov 2018 2084

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1869

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1257

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 1151