Sport

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

După ce a fost preluată de fostul internaţional al României Ciprian Marica, echipa de fotbal Farul Constanţa (care îşi va schimba denumirea din SSC în FC) a intrat într-o nouă etapă a existenţei sale. Marica şi-a prezentat sâmbătă proiectul, unul ambiţios, ale cărei obiective urcă an de an, până la un posibil titlu de campioană a României, în sezonul 2022/2023.
 
Proiectul Farul Constanţa demarat de Ciprian Marica se desfăşoară sub motto-ul „Constanţa este faimoasă pentru răsăriturile sale de soare, nu pentru apusuri”, însă porneşte de la o situaţie grea a grupării. Echipa se află în partea de jos a clasamentului, după o vară zbuciumată, iar la club sunt destule probleme administrative. Se aşteaptă pauza de iarnă, pentru a se putea efectua mai multe transferuri şi a se pune bazele unei formaţii competitive. În condiţiile de faţă, obiectivul pentru sezonul actual este menţinerea în Liga a 2-a şi o clasare cât mai bună, urmând ca în stagiunea viitoare să se atace promovarea în Liga 1.
 

Formaţia secundă joacă în Liga a 4-a

 
Ciprian Marica a prezentat un plan pe cinci ani, în care ţelurile, atât la prima echipă, cât şi la formaţia secundă (care activează acum în Liga a 4-a) şi la centrul de copii şi juniori sunt următoarele: sezonul 2018/2019 - echipa întâi - menţinerea în Liga a 2-a şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa a doua - menţinerea în Liga a 4-a sau promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatul AJF pentru toate grupele; sezonul 2019/2020 - echipa întâi - promovarea în Liga 1; echipa a doua - promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a două - trei echipe la turneul de elită; sezonul 2020/2021 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 6-10; echipa a doua - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a două - trei echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa secundă - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a trei - patru echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - clasarea pe unul dintre locurile 1-5 în Liga 1 şi calificarea în cupele europene; echipa secundă - menţinerea în Liga 3; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a trei - patru echipe la turneul de elită.
 

Cu toţii în slujba echipei

 
„În sezonul de faţă, trebuie să creăm în primul rând o stabilitate la echipă din punct de vedere financiar şi în ce priveşte lotul şi condiţiile de antrenament. Ne-am propus în acest campionat să ne menţinem în Liga a 2-a şi poate poziţionarea pe care ne-o dorim în clasament poate părea un obiectiv ambiţios, însă avem lângă noi doi oameni cu experienţă, care sunt implicaţi şi dedicaţi total, Petre Grigoraş şi Ionel Dănciulescu. În stagiunea 2019/2020, vorbim de aproape 100 de ani de Farul (99), vorbim de promovare. Am venit aici să facem performanţă, să ne implicăm şi să ducem această echipă în primul eşalon. Ne dorim să ne consolidăm ca echipă şi o promovare ar fi extrem de importantă pentru oraş. Sper să am puterea de convingere şi sprijinul cel puţin moral al constănţenilor şi al oamenilor importanţi şi influenţi din oraş şi din judeţ. Farul reprezintă judeţul. Având ambiţii mari şi încredere că putem creşte nivelul echipei, în ediţia de campionat 2021/2022, o încercate de a ne poziţiona spre play-off o considerăm realizabilă. Vine apoi şi ediţia 2022/2023, în care am putea vorbi de Farul ca o posibilă câştigătoare a campionatului sau de o poziţionarea sigură în play-off şi calificarea într-o cupă europeană. Asta e ce ne dorim, într-un plan pe cinci ani. E mult de muncă, dar suntem dispuşi la efort. Sunt un om de echipă Împreună putem reuşi. Trebuie ca toţi să ne punem în slujba echipei, care să ne reprezinte”, a comentat Ciprian Marica.
 

„Să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”

 
Fostul fotbalist a subliniat că brandul Farul „e iubit, e al oraşului” şi că „ne luptăm cu toţii să-l aducem acolo unde îi e locul”. „Vrem să redăm oamenilor bucuria şi plăcerea de a veni pe stadion. Un prim pas a fost făcut de suporteri, cărora le mulţumesc. Au reuşit să ducă echipa până în Liga a 2-a. E clar că oamenii îşi doresc să vadă sport în Constanţa şi să aibă o echipă reprezentativă, de care să fie mândri. Proiectul nostru este unul serios. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem forma o echipă competitivă, cu care să facem performanţă. Cel mai important e pe teren, unde jucătorii trebuie să se dedice şi să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”, a arătat Ciprian Marica.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciprian Marica, dezamăgit după înfrângerea FC Farul „Aşa nu se poate! Atitudinea şi ambiţia le-au lipsit cu desăvârşire!“

20 Aug 2019 790

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)

13 Aug 2019 3206

„O lecţie frumoasă pentru domnul «Dosarele X»“ Ciprian Marica, la „o discuţie de dimineaţă“ cu Ianis Zicu. Ce lipseşte din peisaj

07 Aug 2019 924

Sondaj de opinie Va avea Ianis Zicu rezultatele dorite ca antrenor la Farul Constanța? Iată ce cred fanii!

15 Jul 2019 1196

Zicu, pe banca tehnică la Farul Constanţa. Mesajul său pentru fani Ciprian Marica - „Este un nou început, cu Ianis antrenor“ (galerie foto + video)

04 Jul 2019 1903

LIVE VIDEO Conferinţă de presă la Farul Constanţa. Antrenorul Ianis Zicu, prezentat oficial (galerie foto)

03 Jul 2019 1840

UPDATE. „Din nou acasă!“ Farul Constanța anunță mâine noul staff tehnic, iar echipa va avea reunirea oficială

02 Jul 2019 2249

Aventura sa la Farul Constanţa s-a încheiat „Cred că nu am fost apreciat suficient pentru ce am făcut“

02 Jul 2019 3314

Farul Constanţa Ciprian Marica, discuţii cu mai mulţi antrenori. De ce are nevoie echipa

27 Jun 2019 3510

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2689

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2791

Conferință de presă cu subiectul SSC Farul Constanța. Participă Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Ciprian Marica și Lorand Balint

18 Jun 2019 2613

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1681

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

12 Jun 2019 3555

Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

03 Jun 2019 3226