Ciprian Marica, dezamăgit după înfrângerea FC Farul „Aşa nu se poate! Atitudinea şi ambiţia le-au lipsit cu desăvârşire!“

FC Farul Constanţa a suferit prima înfrângere a sezonului în Liga a 2-a, cedând cu 1-2 în etapa a treia, în deplasare, contra Concordiei Chiajna, formaţie retrogradată din Liga 1. Eşecul este greu de digerat, în condiţiile în care „marinarii“ au jucat în superioritate numerică din minutul 26 (un jucător de la gazde primind roşu direct), dar, în urma unei evoluţii slabe, oaspeţii nu au fructificat acest avantaj.
 
În momentul eliminării, scorul era 1-1, iar, în continuare, Farul nu numai că nu a reuşit să se desprindă pe tabelă, dar a şi primit un gol, pierzând meciul! La final, Ciprian Marica, finanţator al clubului, i-a criticat pe jucătorii formaţiei de pe litoral. „Am văzut o echipă a Concordiei care a jucat în zece, a suferit şi şi-a dat sufletul pe teren. De cealaltă parte, am văzut jucători indolenţi, care au intrat pe teren pe vârfuri, ca şi când meciul ar fi fost deja câştigat. Cu astfel de atitudine era clar că nu poţi să câştigi. În repriza a doua, jucând în 11, nu ne-am creat nicio ocazie! Per ansamblu, felicitări jucătorilor Concordiei pentru dăruire şi ambiţie. Până acum, credeam şi speram că echipa mea are potenţial şi ne putem bate acolo sus. După această înfrângere şi această atitudine, probabil că nu vom putea ţine pasul, ritmul. Antrenorul trebuie să transmită grupului şi colectivului că aşa nu merge. Să-i facă pe băieţi să înţeleagă că aşa nu se poate! O aşa atitudine dezastruoasă ca acum nu am văzut. 
Sunt dezamăgit! Îmi doresc în primul rând să văd atitudine şi ambiţie la jucătorii Farului, ceea ce le-a lipsit cu desăvârşire în meciul împotriva Concordiei“, a punctat fostul internaţional român, potrivit telekomsport.ro.  
 

Ce le-a spus Zicu jucătorilor la pauză 

 
Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, a spus că e dureros să pierzi un meci în care ai avantaj numeric 60 de minute, dar că elevii săi nu au rămas concentraţi după cartonaşul roşu primit de gazde. „A fost o partidă grea, pentru că jucătorii nu au fost organizaţi pentru un astfel de teren. Au intervenit şi problemele medicale şi am fost forţat să fac toate cele trei schimbări din această cauză. Am luat gol repede, am reuşit să revenim şi am avut şi om în plus. La pauză, le-am spus băieţilor în vestiar că, atunci când eşti în superioritate numerică, ceva se întâmplă în creierul jucătorilor, aşa că trebuie să rămânem concentraţi şi să jucăm serios. Nu s-a întâmplat acest lucru, ei s-au închis bine şi au contraatacat periculos, iar la o astfel de fază ne-au dat gol. Este dureros să pierzi o astfel de partidă, în care joci cu om în plus timp de 60 de minute. Pentru mine, este prima înfrângere din cariera de antrenor, dar aş fi preferat să nu vină la acest meci, pe care trebuia să-l câştigăm. Jucătorii trebuie să înveţe din această înfrângere şi să crească. Trebuie să ne pregătim cu acelaşi entuziasm, pentru că vine meciul cu Petrolul şi trebuie să luăm cele trei puncte”, a spus tehnicianul constănţean, potrivit site-ului oficial al FC Farul.
 

Pe locul zece în clasament

 
Cu patru puncte acumulate în trei meciuri, golaveraj 2-2, echipa de pe litoral ocupă locul zece în clasament. Ultima partidă a etapei, Turris-Oltul Turnu Măgurele - Rapid Bucureşti, se joacă marţi, 20 august, de la ora 18.45 (în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport). Înaintea acestei confruntări, clasamentul se prezintă astfel: 1. Gloria Buzău - 9p, 2. UTA - 9p, 3. CSM Reşiţa - 7p, 4. CS Mioveni - 7p, 5. Turnu Măgurele - 6p, 6. FC Argeş - 6p, 7. Petrolul - 6p, 8. Chiajna - 6p, 9. Rapid - 4p, 10. FC Farul - 4p, 11. ASU Poli - 3p, 12. U Cluj - 3p, 13. Metaloglobus - 3p, 14. Csikszereda - 3p, 15. Ripensia - 3p, 16. Viitorul Pandurii - 3p, 17. Daco-Getica - 3p, 18. Călăraşi - 0p, 19. Pandurii - 0p, 20. Snagov - 0p.
 

„Trebuie să tragem linie după această partidă dezastruoasă“

 
În etapa viitoare, FC Farul va juca pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, luni, 26 august, de la ora 18.00. „Dacă nu vom fi atenţi şi vom trata jocul ca pe cel contra Concordiei, probabil că vom avea mari probleme. Întâlnim o formaţie care luptă an de an la promovare şi are pretenţii mari. Acum rămâne de văzut. Trebuie să tragem linie după această partidă dezastruoasă a noastră şi să vedem ce putem redresa“, a menţionat Ciprian Marica.   
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa     
 
Citeşte şi:
 
Deşi a jucat din minutul 26 cu un om în plus, FC Farul a pierdut meciul contra Concordiei Chiajna
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 784

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 884

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 813

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1408

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1125

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 665

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 797

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2075

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1522

CS Farul Constanța Surorile Anda Mihaela și Denisa Nicoleta Vâlvoi, aur și argint la Naționalele de Sambo

19 Mar 2024 409