Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

Finanţatorul SSC Farul Constanţa, Ciprian Marica, a acordat un interviu site-ului oficial al clubului de fotbal, vorbind despre situaţia în care se află clubul constănţean.
 
„Ciprian Marica a dezvăluit că există promisiunea clară din partea Primăriei Municipiului Constanţa şi Consiliului Judeţean Constanţa că, în zilele următoare, vor organiza împreună o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi vor anunţa implicarea în proiectul de a readuce echipa la nivel de performanţă“, se arată pe site-ul clubului.
 
Redăm în continuare, în întregime, interviul acordat de fostul internaţional al României.
 
- Domnule Marica, problemele din finalul sezonului, cu datorii către jucători şi staff-ul tehnic, au făcut să se vorbească mult despre o situaţie delicată a clubului, ba chiar au existat zvonuri despre desfiinţarea echipei. Există acest pericol?
 
- O spun clar: Farul nu are voie să dispară, vorbim despre o echipă cu o tradiţie de aproape un secol. Mă bucură şi mă onorează interesul media, dar mai ales al constănţenilor pentru Farul, acest lucru arată cât de mult este iubită această echipă. Aşa a şi renăscut, din iubirea tuturor suporterilor, continuându-şi drumul din Liga a 3-a în Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi prin eforturile celor care şi-au dorit performanţă. Când am preluat echipa, acesta a fost gândul meu, ca împreună cu toţi constănţenii să readucem Farul acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc. Și mai mult decât atât, proiectul a fost gândit din start pe termen lung, cu dorinţa clară de a face performanţă la cel mai înalt nivel. Am reuşit să ne îndeplinim obiectivul pentru acest sezon, ne-am menţinut în Liga 2-a. În ultima perioadă, am trecut prin momente mai dificile, au fost mai multe probleme, inclusiv de comunicare, dar constănţenii nu trebuie să fie îngrijoraţi dacă autorităţile îşi vor respecta promisiunile.
 
- Aţi spus încă de la preluarea echipei că autorităţile locale v-au promis sprijinul, inclusiv cel financiar. Până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Vă simţiţi trădat sau minţit?
 
- Ce a fost a fost, nu cred că mai are rost acum să vorbim despre asta. Important este ce se va întâmpla acum, pentru că ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului. Atât Primăria Constanţa, cât şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis că în zilele următoare vom organiza împreună o conferinţă de presă în cadrul căreia vor anunţa că autorităţile locale se vor implica şi vor sprijini echipa şi astfel se va lămuri situaţia. Cum să mă simt trădat sau minţit când se va întâmpla acest lucru? Oamenii vor avea astfel liniştea şi siguranţa că Farul merge pe drumul performanţei.
 
Am anunţat de la început că ne dorim să promovăm, iar autorităţile locale au şi ele ambiţii mari în acest sens. Le-am prezentat din nou strategia noastră, aşa cum am făcut-o şi când am preluat clubul, pentru a şti unde ne încadrăm şi ce putem face pentru a reveni în Liga 1. Ar fi extraordinar dacă acest lucru se va întâmpla chiar în sezonul următor, când vom sărbători un moment special. Totul se va decide de către primarul municipiului Constanţa, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi consilieri. Aştept ca dânşii să ne comunice când le putem spune constănţenilor despre ceea ce urmează să se întâmple, acest proiect de a avea o echipă de care să fim cu toţii mândri, constănţenii, oraşul şi întreg judeţul.
 

- Campionatul va începe mai devreme în acest an. N-ar trebui ca lucrurile să se mişte rapid pentru a completa deja lotul şi a pune la punct programul de pregătire?
 
- Cu cât se amână momentul în care se va clarifica situaţia, cu atât va fi mai dificil, dar nu-mi rămâne decât să cred că, măcar în ceasul al 12-lea, autorităţile se vor implica, aşa cum au promis de la început. Aşa cum se întâmplă în toate oraşele din România unde se doreşte performanţă. La Arad, UTA a primit deja bugetul din partea autorităţilor locale şi a început campania de transferuri. La Ploieşti, Petrolul are susţinere de câţiva ani, la fel se întâmplă la Cluj, cu Universitatea. La Piteşti, autorităţile locale au anunţat un buget record, iar la Buzău, Gloria, proaspăt promovată, are o susţinere importantă. Este greu ca privat să te lupţi de unul singur în liga secundă cu cluburile susţinute de autorităţile locale. Aceste oraşe au găsit soluţii şi îşi doresc să fie reprezentate în prima ligă. Ar fi păcat ca un oraş atât de mare şi frumos precum Constanţa, cu o echipă de tradiţie cum este Farul, care anul viitor va împlini 100 de ani de la înfiinţare, să nu fie reprezentat la cel mai înalt nivel.

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea Digitală Ciprian Marica, principalul susținător al FC Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

24 Nov 2020 1293

FC Farul Constanța În iarnă, Ianis Zicu va trage linie și va decide în ce privește viitorul său

17 Nov 2020 2789

Știați că... Vineri, 2 octombrie, Ciprian Marica, Stelian Carabaș și Costi Bîrboră își serbează zilele de naștere?

02 Oct 2020 691

FC Farul Constanța O nemulțumire legată de salariul pe luna iunie. Lămuriri de la Ciprian Marica. Precizările Primăriei

31 Aug 2020 2381

Fotbalistul Dimciu Halep va semna un contract cu gruparea lui Gigi Becali

23 Jul 2020 2293

Întâlnire, la ceas aniversar. FC Farul Constanța și Liga Militarilor Profesioniști vor juca un meci amical (galerie foto)

16 Jul 2020 2508

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 2316

„Când te oprește Armata Română…“ Ciprian Marica, alături de un general-maior (cu 2 stele) în retragere. Cu ce ocazie

19 Jun 2020 1994

Festivitățile, desfășurate pe litoral Ciprian Marica, naș de cununie pentru Ilie Năstase

08 Jun 2020 1474

CNA a decis - Televiziuni amendate pentru că au difuzat știri privind viața privată a lui Ciprian Marica

03 Jun 2020 1325

Firma de pază şi protecţie One Star Security anunță că a solicitat instanței deschiderea procedurii de insolvență pentru FC Farul

02 Jun 2020 3415

FC Farul Constanța. Ciprian Marica și Tiberiu Curt, umăr la umăr „Toată cariera mea am dus războaie cu fundașii. Uite că acum…“ (galerie foto)

02 Jun 2020 4550

Farul Constanța Ciprian Marica - „Este o soluție care ne obligă la o pregătire și o schimbare de strategie pentru anul viitor“

14 May 2020 2533

FC Farul Constanța a încheiat sezonul 2019/2020 în Liga a 2-a. Decizia luată miercuri (video)

14 May 2020 3885

Toți cei de la FC Farul Constanța sunt în șomaj tehnic, în urma crizei coronavirusului

08 Apr 2020 3427