Sport

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

Finanţatorul SSC Farul Constanţa, Ciprian Marica, a acordat un interviu site-ului oficial al clubului de fotbal, vorbind despre situaţia în care se află clubul constănţean.
 
„Ciprian Marica a dezvăluit că există promisiunea clară din partea Primăriei Municipiului Constanţa şi Consiliului Judeţean Constanţa că, în zilele următoare, vor organiza împreună o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi vor anunţa implicarea în proiectul de a readuce echipa la nivel de performanţă“, se arată pe site-ul clubului.
 
Redăm în continuare, în întregime, interviul acordat de fostul internaţional al României.
 
- Domnule Marica, problemele din finalul sezonului, cu datorii către jucători şi staff-ul tehnic, au făcut să se vorbească mult despre o situaţie delicată a clubului, ba chiar au existat zvonuri despre desfiinţarea echipei. Există acest pericol?
 
- O spun clar: Farul nu are voie să dispară, vorbim despre o echipă cu o tradiţie de aproape un secol. Mă bucură şi mă onorează interesul media, dar mai ales al constănţenilor pentru Farul, acest lucru arată cât de mult este iubită această echipă. Aşa a şi renăscut, din iubirea tuturor suporterilor, continuându-şi drumul din Liga a 3-a în Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi prin eforturile celor care şi-au dorit performanţă. Când am preluat echipa, acesta a fost gândul meu, ca împreună cu toţi constănţenii să readucem Farul acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc. Și mai mult decât atât, proiectul a fost gândit din start pe termen lung, cu dorinţa clară de a face performanţă la cel mai înalt nivel. Am reuşit să ne îndeplinim obiectivul pentru acest sezon, ne-am menţinut în Liga 2-a. În ultima perioadă, am trecut prin momente mai dificile, au fost mai multe probleme, inclusiv de comunicare, dar constănţenii nu trebuie să fie îngrijoraţi dacă autorităţile îşi vor respecta promisiunile.
 
- Aţi spus încă de la preluarea echipei că autorităţile locale v-au promis sprijinul, inclusiv cel financiar. Până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Vă simţiţi trădat sau minţit?
 
- Ce a fost a fost, nu cred că mai are rost acum să vorbim despre asta. Important este ce se va întâmpla acum, pentru că ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului. Atât Primăria Constanţa, cât şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis că în zilele următoare vom organiza împreună o conferinţă de presă în cadrul căreia vor anunţa că autorităţile locale se vor implica şi vor sprijini echipa şi astfel se va lămuri situaţia. Cum să mă simt trădat sau minţit când se va întâmpla acest lucru? Oamenii vor avea astfel liniştea şi siguranţa că Farul merge pe drumul performanţei.
 
Am anunţat de la început că ne dorim să promovăm, iar autorităţile locale au şi ele ambiţii mari în acest sens. Le-am prezentat din nou strategia noastră, aşa cum am făcut-o şi când am preluat clubul, pentru a şti unde ne încadrăm şi ce putem face pentru a reveni în Liga 1. Ar fi extraordinar dacă acest lucru se va întâmpla chiar în sezonul următor, când vom sărbători un moment special. Totul se va decide de către primarul municipiului Constanţa, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi consilieri. Aştept ca dânşii să ne comunice când le putem spune constănţenilor despre ceea ce urmează să se întâmple, acest proiect de a avea o echipă de care să fim cu toţii mândri, constănţenii, oraşul şi întreg judeţul.
 
- Campionatul va începe mai devreme în acest an. N-ar trebui ca lucrurile să se mişte rapid pentru a completa deja lotul şi a pune la punct programul de pregătire?
 
- Cu cât se amână momentul în care se va clarifica situaţia, cu atât va fi mai dificil, dar nu-mi rămâne decât să cred că, măcar în ceasul al 12-lea, autorităţile se vor implica, aşa cum au promis de la început. Aşa cum se întâmplă în toate oraşele din România unde se doreşte performanţă. La Arad, UTA a primit deja bugetul din partea autorităţilor locale şi a început campania de transferuri. La Ploieşti, Petrolul are susţinere de câţiva ani, la fel se întâmplă la Cluj, cu Universitatea. La Piteşti, autorităţile locale au anunţat un buget record, iar la Buzău, Gloria, proaspăt promovată, are o susţinere importantă. Este greu ca privat să te lupţi de unul singur în liga secundă cu cluburile susţinute de autorităţile locale. Aceste oraşe au găsit soluţii şi îşi doresc să fie reprezentate în prima ligă. Ar fi păcat ca un oraş atât de mare şi frumos precum Constanţa, cu o echipă de tradiţie cum este Farul, care anul viitor va împlini 100 de ani de la înfiinţare, să nu fie reprezentat la cel mai înalt nivel.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-au duelat cu Rapid, Dinamo şi Oţelul Veteranii de la Farul Constanţa au jucat şi la turneul „Campionii din Oţel“

13 Jan 2020 2436

Trei profesionişti ai marketingului sportiv vor fi prezenţi la o nouă sesiune oficială a programului MasterClass FC Farul Constanţa

04 Dec 2019 795

Tricou personalizat pentru campioană Simona Halep, prezentă la meciul Metaloglobus - FC Farul

13 Nov 2019 772

Ciprian Marica, finanţator al FC Farul, i-a propus unui fost patron din Liga 1 să reinvestească în fotbal. Ce răspuns a primit

04 Nov 2019 2048

În ce domeniu extra-sportiv a investit Ianis Zicu, antrenorul FC Farul. În fotbal nu e dispus să riște

02 Nov 2019 3309

Ciprian Marica, finanţator al FC Farul Constanţa, studiază datele unei investiţii imobiliare în Bucureşti

28 Aug 2019 2566

Ciprian Marica, dezamăgit după înfrângerea FC Farul „Aşa nu se poate! Atitudinea şi ambiţia le-au lipsit cu desăvârşire!“

20 Aug 2019 1215

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)

13 Aug 2019 3686

„O lecţie frumoasă pentru domnul «Dosarele X»“ Ciprian Marica, la „o discuţie de dimineaţă“ cu Ianis Zicu. Ce lipseşte din peisaj

07 Aug 2019 1133

Sondaj de opinie Va avea Ianis Zicu rezultatele dorite ca antrenor la Farul Constanța? Iată ce cred fanii!

15 Jul 2019 1683

Zicu, pe banca tehnică la Farul Constanţa. Mesajul său pentru fani Ciprian Marica - „Este un nou început, cu Ianis antrenor“ (galerie foto + video)

04 Jul 2019 2313

LIVE VIDEO Conferinţă de presă la Farul Constanţa. Antrenorul Ianis Zicu, prezentat oficial (galerie foto)

03 Jul 2019 2077

UPDATE. „Din nou acasă!“ Farul Constanța anunță mâine noul staff tehnic, iar echipa va avea reunirea oficială

02 Jul 2019 2533

Aventura sa la Farul Constanţa s-a încheiat „Cred că nu am fost apreciat suficient pentru ce am făcut“

02 Jul 2019 3506

Farul Constanţa Ciprian Marica, discuţii cu mai mulţi antrenori. De ce are nevoie echipa

27 Jun 2019 4044