Ciprian Marica şi membri ai familiei sale au fost infectaţi cu Covid-19. Ce spune fostul fotbalist despre „vestitorii groazei”

  • Pe lângă fostul fotbalist şi partenera sa de viaţă, s-au infectat şi copiii lor, dar şi bunicii lui Ciprian.
  • Ciprian Marica are o nemulţumire legat de unele mesaje care se îndreaptă către populaţie din România referitor la pandemia de coronavirus.
  • Fostul internaţional spune că lipsa spectatorilor de la meciuri afectează sub multe aspecte mişcarea sportivă.


De SARS-CoV-2 nu a scăpat nici familia fostului fotbalist Ciprian Marica, în prezent principalul susținător al echipei de Liga a 2-a FC Farul Constanța. Au fost infectaţi atât fostul internaţional al României, partenera sa de viaţă, cei doi copii ai lor, dar şi bunicii fostului atacant.

Băieţii lui Ciprian şi ai Ioanei au 2, respectiv 4 ani, iar bunicii fostului golgeter sunt persoane în vârstă de 80 de ani. „Am trecut cu bine peste această situaţie. Ne-am tratat cu toţii acasă şi nu au existat complicaţii”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Ciprian Marica (35 de ani), fost important internațional român, cu 25 de goluri în 71 de partide sub tricolor. Fostul fotbalist a dezvăluit că el s-a infectat cu Covid-19 în luna decembrie a anului trecut.  
 

„Ajunge! Mai odihniți-vă și voi!”

Ciprian Marica are o nemulţumire însă legat de unele mesaje care se îndreaptă către populaţie din România referitor la pandemia de coronavirus şi care induc un sentiment de nesiguranţă şi frică. Într-o postare pe Facebook, Ciprian a menţionat:

„Se face un an de când în spațiul public apar aceleași figuri, aceiași vestitori ai groazei. Nu e intervenție televizată în care sa nu anunțe nenorociri prezente sau viitoare, că nu mai sunt locuri la ATI, că vor muri oameni care nu pot fi îngrijiți!

Băi, dar voi, directori de spitale, șefi sau doar medici, când mai munciți dacă toată ziua sunteți la televizor? Când mai căutați voi soluții pentru cei cu probleme, ca ziua are doar 24 de ore în care voi nu faceți decât să vă văitaţi sau să amenințati la TV.

De un an de zile, aceleași figuri. Care au avut un an de zile să găsească rezolvări, nu probleme. Care pentru asta sunt plătiți. Dar chiar n-or fi alte competențe în domeniu care sa vorbească și, mai ales, să vină cu soluții?

Nu mai știe nimeni nimic despre Covid in tara asta, în domeniul medical? N-a învățat nimeni altcineva nimic într-un an de pandemie? N-or fi medici dedicați meseriei, care au muncit în anonimat și au salvat vieți și care sa aducă oamenilor și optimism, speranță? Hai să-i vedem și pe ei!

Nu de alta, dar de ăștia tot scoși în faţă să bage groaza în populație ne-am cam săturat! Ajunge! Că pare că vă face plăcere, că de-abia așteptați să promovați frica, groaza! Ajunge! Mai odihniți-vă și voi! Mai odihniți-i și voi, ăștia care-i băgați la înaintare!”.


„Sunt norocos că am reuşit să-mi salvez bunicii”

Prezent la Antena 3, la emisiunea „Sinteza Zilei”, fostul fotbalist a menţionat că aşteaptă de la cei care gestionează pandemia să vorbească şi de soluţii şi de scheme de tratament.

„Ca simplu cetăţean al acestei ţări, care sunt afectat în mod direct, ca toţi ceilalţi, de cele întâmplate, am fost încercat şi eu de mai multe sentimente. M-au mişcat în mod deosebit cazurile oamenilor care au murit, cu comorbidităţi. Poate că, dacă n-ar fi existat acest virus, ar mai fi trăit. Sunt norocos că am reuşit să-mi salvez bunicii, care, la o vârstă înaintată, au reuşit să treacă peste. Multă lume e speriată şi aş fi vrut să văd un dram de speranţă. La un an deja după pandemie, de la aceşti «vestitori ai groazei» (aceiaşi oameni care ies permanent la televitor şi ne spun cât de rău este, câte probleme sunt, iar spitalele sunt pline) aşteptam să sădească în inimile oamenilor speranţa că, totuşi, avem şi soluţii”, a menţionat Ciprian Marica la „Sinteza Zilei”

 

„Oamenii nu ştiu doar de bici”

Fostul fotbalist este de părere că ar putea exista şi o altfel de abordare în ce priveşte mesajele către populaţie. „Aştept de la cei care ne povestesc sau de la medici, şefi de spitale, că ne spun şi ce fac bine, care-i tratamentul sau că au găsit o schemă a tratamentului. Teama nu mai e nevoie să fie indusă, deja ne lovim de ceva prin care trecem. Ar putea exista şi o altfel de abordare. Pe de altă parte, oamenii nu ştiu doar de bici. Fiecare se teme pentru sănătatea lui. Nu trebuie să le inducem teama şi să le spunem cât de rău e. Aş vrea să văd de la medicii noştri că vin cu soluţii, că ies în faţă, că ne spun, să vină şi cu partea bună”, a mai spus Ciprian Marica.


„Un stadion gol e trist”

Principalul susţinător al FC Farul a precizat, la „Sinteza Zilei”, că lipsa spectatorilor de la meciuri afectează sub multe aspecte mişcarea sportivă.

„Au fost şi momente în care au fost deschise teatrele, cinematografele, restaurantele, dar stadioanele au rămas în continuare cu lacătul pus. Oare chiar aşa, pentru sport nu se bate nimeni? Oare chiar aşa sportul nu are nicio importană în societate? Am înţeles motivele, dar se joacă pe stadioane mari, în aer liber, oamenii pot sta chiar la zeci de metri distanţă unul de celălalt. Chiar vrem ca sportul românesc să moară? Ştiu că au fost discuţii între oamenii din fotbal şi autorităţi, însă niciodată nu s-a ajuns până acum la un numitor comun. Un stadion gol e trist. Ca să nu mai zic ce simte jucătorul, nu mai are aceeaşi motivaţie. Despre ce vorbim? Sigur, în aceste momente sificile, e greu să vorbim despre sport. Dar, repet, cât a fost bine, aş fi vrut ca şi sportul să beneficieze de aceste măsuri, într-un fel sau altul. Am fi dorit să vedem că şi sportul contează. Bugetele echipelor sunt afectate foarte mult. Plătim mii de teste ca să putem să ne continuăm activitatea. Ni s-a dat voie să jucăm la nivel de seniori, Liga 1 şi Liga a 2-a. Dar ce se întâmplă cu copiii, care nu au mai jucat un meci oficial de peste un an? Va fi un gol imens lăsat acolo lăsat”, a arătat Ciprian Marica.
 

Două campionate, Cupa şi Supercupa cu Şahtior Doneţk

Acesta a fost format ca fotbalist la clubul Dinamo, pentru a cărui echipă mare a jucat apoi trei ani și cu care a cucerit patru trofee (două campionate - 2002, 2004 și două Cupe ale României - 2003, 2004). În cariera sa, Ciprian a mai evoluat la Șahtior Donețk (ieșind cu această formație de două ori campion al Ucrainei, dar cucerind și Cupa, și Supercupa), VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe, Konyaspor și FCSB. Pentru echipele de club a înscris de 79 de ori.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi:

Scandalul de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir
Ciprian Marica - „Nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colțescu”


#Dobrogea Digitală
Ciprian Marica, principalul susținător al FC Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei


Știați că... Vineri, 2 octombrie, Ciprian Marica, Stelian Carabaș și Costi Bîrboră își serbează zilele de naștere?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1174

Caelia Mamaia SRL, proces cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

14 Mar 2024 810

Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, a rămas fără permisul de conducere. Ce amendă a primit fostul fotbalist

08 Oct 2023 1392

Definitiv! Apele Române au pierdut procesul deschis fostei firme a lui Ciprian Marica. „Instanța nu poate stabili cadrul procesual“

25 Sep 2023 1246

E oficial Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Sep 2023 2043

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, dată în judecată de Apele Române! Judecătoria Constanța, decizie definitivă (MINUTA)

08 Sep 2023 901

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, în proces cu Apele Române. Anunțul Judecătoriei Constanța

07 Sep 2023 1084

Cum au pierdut Apele Române procesul intentat firmei Caelia Mamaia SRL, deținută până de curând de Ciprian Marica (MOTIVARE)

03 Sep 2023 3381

Firme Constanța Ciprian Marica s-a retras din Caelia-Mamaia SRL! Cui i-a cesionat părțile sociale și pentru ce sumă

01 Sep 2023 5479

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3488

Farul Constanța își amenajează parcarea de la stadion și construiește o cafenea! Răspunsul primit de la Mediu

22 Apr 2023 10772

Farul Constanța va deschide, la City Park Mall, un stand pentru produsele comercializate de club. La baza Academiei Hagi a fost deschisă o cafenea (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 5999

Ciprian Marica, fost fotbalist la Șahtior Donețk „Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!“

26 Feb 2022 2211

Ciprian Marica „Acuzațiile care mi se aduc sunt la limita ridicolului“

24 Jan 2022 3027

Ciprian Marica, după meciul România - Islanda „Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc“

12 Nov 2021 2521