Claudia Cheval, maistru militar cu centură neagră Tânără din Hârşova, învingătoare în Campionatul Militar de Taekwondo (galerie foto)

Multiplă campioană la Taekwondo în calitate de sportivă la CS Tae Keon Hârşova, Claudia Cheval a început de curând şi cariera militară, dar nu a renunţat la sport, având acelaşi succes şi în competiţiile militare 
 

În vârstă de 21 de ani, Claudia e originară din oraşul constănţean Hârşova şi practică Taekwondo de 15 ani. A cucerit numeroase titluri şi medalii, iar măiestria sa în această artă marţială coreeană (caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul) a dus-o la un alt nivel, astfel că a dobândit şi calităţile de arbitru şi instructor! După ce a urmat, timp de doi ani, şcoala de maiştri militari de la Boboc (judeţul Buzău), Claudia a fost repartizată, din 4 septembrie a.c., la Schitu, la compania 102 Radiolocaţie, iar la Taekwondo se pregăteşte cu lotul armatei.
 
Totul a început în anul 2002, când o fetiţă de şase ani din Hârşova a mers cu tatăl ei să urmărească o competiţie de Taekwondo, Cupa Hârşovei. Era Claudia Gabriela Cheval. I-a plăcut ce a văzut şi s-a decis să încerce şi ea acest sport, la CS Tae Keon Hârşova. „Am fost atrasă de Taekwondo şi am zis să merg să văd cum este. La început, am dat oarecum înapoi, întrucât mi se părea destul de dificil, dar cu timpul m-am obişnuit. De-a lungul anilor, am cucerit în jur de opt titluri de campioană naţională, m-am clasat pe locul doi la Campionatul Balcanic şi pe aceeaşi poziţie la o competiţie în Germania“, povesteşte Claudia, care a urcat pe podium şi la numeroase alte competiţii interne.

A fost antrenată şi de tatăl ei

Actualul maistru militar a deschis calea şi pasiunea pentru Taekwondo în familia Cheval. Au fost atinşi de „microb“ atât tatăl, Viorel, cât şi fratele mai mic al Claudiei, Mihai, care are acum nouă ani. „Am început pregătirea cu Laurenţiu Palangă, alături de care mai era un domn instructor. Apoi am continuat să mă antrenez cu tata. El nu a practicat Taekwondo, dar şi-a dorit foarte mult să devină instructor. Într-un timp, nu mai aveam antrenor la sală şi tata se chinuia cu mine separat acasă. Dacă tot i-a plăcut, a zis să încerce, să antreneze copiii. E în continuare antrenor la Hârşova. Fratele meu, Mihai, a crescut în sală. Eu mă pregătesc acum cu lotul armatei. La Hârşova nu prea mai am când să ajung să mă pregătesc acolo. Momentan, mă limitez la competiţiile din armată, deoarece timpul alocat serviciului nu-mi permite să merg la toate competiţiile din anul calendaristic“, arată Claudia Cheval, care are centură neagră 1 Dan, iar, prin prisma serviciului, s-a mutat de la Hârşova la Constanţa.

A învins o domnişoară caporal 

Maistrul militar de radiolocaţie de la Schitu a participat de curând şi la Campionatul Militar de Taekwondo de la Boboc, ocupând locul întâi la categoria -53 kg, după ce a învins o domnişoară caporal de la Statul Major al Forţelor Terestre. „Felicitări domnişoarei maistru militar Claudia Cheval pentru rezultatele obţinute la Campionatul Naţional Militar!“, se arată pe pagina de Facebook a CS Tae Keon Hârşova. 

Medaliat la Balcaniadă, Augustin Fricăţel va concura şi în Coreea 

La cea de-a 19-a ediţie a Campionatului Balcanic de Taekwondo WT, de la Edirne (Turcia), clubul din Hârşova a fost reprezentat de sportivul Augustin Fricăţel, care a reuşit performanţa de a cuceri două medalii de bronz pentru România. Înainte de Balcaniadă, tânărul luptător a primit o altă veste mare, fiind anunţat că a fost selecţionat pentru a reprezenta România la faza finală a Cupei Ambasadorului, care va avea loc în Coreea de Sud. „Felicitări, Augustin, şi mult succes în competiţiile viitoare!“, i-au urat cei de la CS Tae Keon Hârşova.
 
Sursa foto 3 colaj - Facebook (Observatorul militar) 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.