Claudian Ivan, un jandarm de la Cluj-Napoca, fost la IJJ Constanța, pregătește la arte marțiale persoane cu nevoi speciale

  • Claudian Ivan a reușit de-a lungul timpului să îi învețe pe elevii săi cum invizibilul poate fi transformat în vizibil.
  • Vasile Pop Tinu a devenit vicecampion european la arte marțiale pentru nevăzători.
  • Pe 13 decembrie 2020, va avea loc întrecerea 1st online EU inclusive Karate Kata Championship 2020.
 
Jandarmul Claudian Ivan, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, își îndeplinește cu succes și o altfel de misiune, una specială, de suflet, cea de antrenor de arte marțiale pentru persoanele atât cu dizabilități de vedere, cât și cu sindromul Down.
 
Născut la Brăila, într-o familie de români lipoveni, cu rădăcini sportive, Claudian Ivan a activat și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța (la Neptun), iar activitatea de la Cluj, de a pregăti sportiv, la arte marțiale, persoane cu nevoi speciale, o desfășoară de aproximativ șase ani. Persoanele cu dizabilități de vedere cu care lucrează, după program, sunt în marea majoritate tineri de liceu, cu care a participat, cu rezultate deosebite (clasări pe podium sau în apropierea acestuia), și la competiții externe (inclusiv Europene și Mondiale). De altfel, întrecerile au fost mai mult peste hotare.
 
„Obiectivul a fost ca, prin sport, să reintegrăm aceste persoane în societate, să le redăm încrederea. Toți sunt dornici de recreere, de a face mișcare”, a declarat Claudian Ivan, pentru ZIUA de Constanța.       
 

Mișcările adversarului, văzute cu ochii minții

 
Activitatea jandarmului a fost reliefată și pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.
 
„Colegul nostru din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Ivan Claudiu, a reușit de-a lungul timpului să îi învețe pe elevii săi cum invizibilul poate fi transformat în vizibil, prin disciplină, perseverență și grijă.
 
Privarea de unul dintre cele mai importante simțuri pare a transforma chiar și mersul într-o activitate greu de conceput. Dar o luptă?
 
Ivan a știut să îi învețe pe cei din clasele sale cum să se desăvârșească prin intuiție și coordonare – le-a demonstrat că nu este important să vadă mișcările adversarului, ci să le simtă; să le vadă cu ochii minții.
 
Crescut într-o familie de români lipoveni, Ivan a moștenit de la tatăl său atât abilitățile sportive, cât și dorința de a face bine, părintele său alegând calea bisericii lipovenești după o perioadă în care a practicat canoe, devenind campion european în anul 1973.

 
Datorită lui, Pop Tinu Vasile a reușit să se descopere în asemenea măsură încât a devenit vicecampion european la arte marțiale pentru nevăzători.
 

Un antrenor desăvârșit, Ivan se remarcă și în afara programului, oferind sfaturi, medicamente și alimente copiilor pe care îi ajută să întrezărească lumina cu sufletul.
 
Pe data de 13 decembrie 2020, de la ora 15.00, Ivan și învățăceii săi, deveniți campioni atât prin reușite, cât și prin perseverență și dorință, vor participa la competiția 1st online EU inclusive Karate Kata Championship 2020.
 
Online? Ei bine, da.
 
Copiii aceștia sunt caracterizați și de adaptabilitate. Vor aspira spre cele patru locuri din finală, încărcând pe site-ul competiției înregistrări video în care vor executa mișcări de kata.
 
Felicitări, OM bun!
 
Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ștefan Cicio-Pop" Cluj-Napoca”, a fost mesajul postat, care a fost preluat în mediul online și de Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.