Cleopatra isi propune mentinerea in prima divizie

1216995396.jpg

In editia trecuta a Cupei Romaniei, formatia constanteana a ajuns pana in sferturi, fiind eliminata de vicecampioana en-titre, Steaua

Oficialii nou promovatei in Divizia Nationala de rugby, Constructorul Cleopatra, si-au propus ca obiectiv pentru noul sezon mentinerea pe prima scena a rugby-ului romanesc. A doua echipa constanteana prezenta, in sezonul viitor, in Divizia Nationala de rugby, Constructorul Cleopatra, cu tehnicienii Cristian Branescu si Marian Nache secund, isi propune in acest sezon sa evite retrogradarea. "In mod evident, acest prim an va fi unul in care ne propunem sa ne mentinem in prima divizie. Poate, mai tarziu sa avem si alte ambitii. Acum, insa, este important sa reusim sa ne acomodam cu Divizia Nationala", a declarat antrenorul formatiei constantene, Cristian Branescu. In privinta lotului de jucatori cu care Cleopatra va debuta pe prima scena rugbistica, conducerea a reusit achizitionarea unor jucatori care au mai evoluat in prima divizie. Din echipa care a reusit promovarea in Divizia Nationala, Munteanu, Petreanu, Zapan, Parvu si Puisoru au ajuns in curtea Farului. Cleopatra nu vede Farul ca rivala in sezonul viitor, recunoscand valoarea superioara a echipei, obisnuita in ultimii ani cu varful ierarhiei Diviziei Nationale. "Nu se pune problema de rivalitate intre noi, mai ales ca acum Farul are, in mod cert, un lot mai valoros. Noi nu suntem, inca, la nivelul lor. Insa, in scurt timp, ne dorim si noi sa ajungem acolo", a spus principalul nou promovatei. "In primul esalon sunt 5-6 echipe la un nivel bun, insa, cu celelalte formatii cred ca ne vom putea bate. Probabil ca, dupa prima jumatate de campionat, vom vedea exact pe unde suntem", a adaugat tehnicianul. Cleopatra si Farul au fost repartizate in serii diferite, echipa pregatita de Branescu urmand sa intalneasca in seria a II-a, vicecampioana Steaua, CSM Baia Mare, RCM Timisoara, Poli Iasi si RC Barlad. Echipa intentioneaza sa plece intr-un cantonament, inainte de debutul sezonului, care va avea loc in luna septembrie. Etapa inaugurala a Diviziei Nationale 2008-2009 va avea loc pe 20 septembrie. Constructorul Cleopatra a fost formatia care a dominat autoritar Divizia A, incheind sezonul cu o singura infrangere, in 16 partide disputate. Acum, se pregateste pentru prima divizie, fiind si prima formatie care s-a inscris pentru sezonul 2008-2009 al Diviziei Nationale. De asemenea, formatia constanteana a trecut, sezonul trecut, prin experienta confruntarilor cu echipele de top din prima divizie de rugby, reusind sa patrunda pana in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Cleopatra a reusit atunci sa produca surpriza, eliminand in optimi formatia Politehnica Iasi, cu scorul de 24-8. In semifinala cu Steaua, insa, lipsa de experienta si lotul tanar si-au pus amprenta pe evolutia partidei, bucurestenii impunandu-se cu scorul de 87-0.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Vicecampioana României, CSM CSU Oradea, conduce cu 2-0 CSM Constanța în sferturile Ligii Naționale

11 Apr 2024 554

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 444

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 904

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 723

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 744

Baschet Fetele de la CSM Constanța au avansat în semifinale, după două succese cu CSM Tg. Mureș

20 Mar 2024 735

CSM Constanța. 20 martie 2024 Baschetbalistele vizează victoria care să încheie seria cu CSM Tg. Mureș din sferturi

20 Mar 2024 564

Baschet Echipa Under-16 a CSM Constanța, victorie importantă pentru calificarea la turneul final (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 571

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 958

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 996

UPDATE. Baschet CSM Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României

15 Feb 2024 833

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1281

Baschet CSM II Constanța, lecție dură primită în meciul cu CSS VSK Gheorgheni (GALERIE FOTO)

06 Feb 2024 865

Baschet CSM Constanța, victorie cu Rapid București, într-o atmosferă incendiară (GALERIE FOTO)

04 Feb 2024 880

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1107