Club nou pentru sporturi de contact Luptători cunoscuţi din Constanţa îşi ascut „colţii“ la Sharks Gym (galerie foto)

La Constanţa a fost înfiinţat un nou club destinat sporturilor de contact, Sharks Gym, în care campioni şi luptători cu nume, dar şi începători se pregătesc la mai multe ramuri
 
Clubul Sportiv Sharks Gym Constanţa a fost înfiinţat de Alex Filip, Daniel Asaftei şi Cătălin Căşaru, cu ajutorul a doi sponsori. Ieri a fost inaugurată sala de antrenament. În afara începătorilor, clubul are în prezent în jur de 50 de adulţi care se pregătesc, din care şapte - opt de mare performanţă.
 
La Sharks Gym Constanţa se practică arte marţiale mixte (MMA), kickboxing şi box. Cu luptătorii de MMA va lucra antrenorul Daniel Asaftei (multiplu campion mondial), cei de la box vor fi pregătiţi de Ionuţ Gheorghe, medaliat olimpic în 2004, la Atena, iar cunoscuţii luptători Alex Filip şi Cătălin Căşaru vor face cu cei mici kickboxing şi MMA. În afară de aceştia, Sharks Gym este reprezentat şi de alţi sportivi participanţi în galele profesioniste, precum Eduard Chelariu, Robert OrboceaOzel Mustafa sau Ştefan Orza, ultimul, după cum spune Alex Filip, „un băiat tânăr, de 16 ani, dar foarte promiţător. A luptat deja în mai multe gale profesioniste. Va fi speranţa kickboxingului constănţean. În scurt timp, veţi auzi mult mai multe despre el“.

Un vis devenit realitate

„Eu am fost în mai multe rânduri în străinătate, în Olanda mai exact, şi am văzut condiţiile de acolo. Ne-am dorit mereu o sală a noastră, măcar la jumătate din condiţiile care sunt acolo. Şi am reuşit, avem acum Sharks Gym. Vor fi cursuri de copii (între 6 şi 14 ani), apoi începători, avansaţi şi performanţă. Cam patru grupe“, a mai spus Alex Filip. După primul antrenament, acesta a postat pe Facebook: „Un vis devenit realitate, un vis ce s-a născut din dorinţa şi sacrificiile unor băieţi care au crezut în ei, au muncit, au luptat şi când a fost bine, şi când a fost greu, un vis pe care mulţi au încercat să ni-l năruie. În seara aceasta, a fost despre ei, despre luptători, amatori şi/sau profesionişti. Însă tot ce a fost în seara aceasta îi este dedicat antrenorului nostru, Daniel Asaftei! Cuvintele sunt de prisos. Mâine o să fie despre cei care au «clădit» această sală şi despre cel care ne susţine drumul spre performanţă de trei ani, necondiţionat, Daniel Rafte“.

O nouă motivaţie pentru Alex Filip

După gala Superkombat la care a participat în luna august în China, Alex Filip a anunţat că meciul susţinut acolo a fost ultimul din cariera sa. Ulterior, luptătorul a revenit asupra deciziei. „Luasem acea hotărâre din motive personale. Apoi, după o discuţie cu Eduard Irimia, preşedintele Superkombat, m-am decis să continui. Eduard Irimia e cel care a avut o mare influenţă în revenirea mea. Mi-a spus că, din punctul lui de vedere, nu e momentul. Iar apoi, când am ajuns în ţară, am preluat acest proiect şi a fost o nouă motivaţie pentru mine“, a explicat Alex Filip, care, în viaţa de zi cu zi, este poliţist. În ultima perioadă, Alex s-a concentrat pe deschiderea sălii şi pe stabilirea mai multor partide pentru sportivii Sharks Gym la gale cunoscute din străinătate. În ce priveşte evoluţiile sale, din câte se pare, Alex va mai lupta de două ori până la finele anului.

Cătălin Căşaru va lupta în Cecenia sau în Polonia

Şi ceilalţi luptători de mare performanţă de la noul club constănţean se pregătesc pentru meciurile care îi aşteaptă. „Săptămâna viitoare, Eduard Chelariu va lupta într-o super-gală în Austria, la Linz, Final Fighting Championship, unde cap de afiş va fi Robin Van Roosmalen. Edi va întâlni cu un luptător redutabil, Samo Petje, din Slovenia, care e dublu campion mondial în această promoţie. Apoi, la sfârşitul acestei luni sau la începutul celei viitoare, sperăm să se concretizeze partida lui Cătălin Căşaru în Cecenia, într-una dintre cele mai mari organizaţii de MMA din lume, împotriva unui cecen. Dacă nu va fi acolo, atunci va lupta în Polonia, tot împotriva unui sportiv puternic. Avem mai multe oferte. De asemenea, până la finele anului, Ozel Mustafa va mai lupta o dată sau de două ori. Vom vedea, ori în Colosseum Tournament, ori în Superkombat. Ceilalţi luptători ai noştri care încă nu sunt cunoscuţi ca nume vor participa la întreceri precum Cupa Keru Kento, Campionatul Naţional de Kempo şi altele. Avem multă treabă“, a arătat Alex Filip.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu a câștigat centura în gala profesionistă „Vendetta Fight Nights“, de la Viena

18 Feb 2024 961

Sharks Gym Constanța Mădălin Pîrvulescu luptă pentru centură în Austria, la gala „Vendetta“

16 Jan 2024 954

Pompierul din Constanța Ștefan Orza, învins după extra-round în marea finală a Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Dec 2023 1902

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1445

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1623

„Inimă de leu“ Ștefan Orza, pompierul din Constanța, s-a calificat în finală la Dynamite Fighting Show și va lupta cu „Rambo“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Sep 2023 3252

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2445

Dynamite Fighting Show Luptătorul constănțean Ștefan Orza, victorie în sferturile Turneului Super 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2023 2438

Cod Roșu la Buzău! Pompierul Ștefan Orza, „Hulk din Constanța“, antrenamente cu legendarul Mike Passenier, pentru gala Dynamite Fighting Show

06 May 2023 2210

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2519

Ziua cea mare pentru „Diamant“ Luptătorul Ștefan Orza, pompier la ISU „Dobrogea“ Constanța, își face debutul în promoția Glory. „Sus România!“ (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 10463

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9802

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 2903

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1790

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 3425