Clubul de rugby, in impas

Pana la startul unei noi editii de campionat a mai ramas mai putin de o luna si jumatate si cu toate acestea, clubul RC Farul Constanta nu este nici pe departe pregatit de "bataliile" Diviziei Nationale. Gruparea a ramas fara membrii vechiului Consiliu de Administratie, are o conducere interimara dar continua sa sufere la capitolele financiar si administrativ, intrucat nu a fost preluata de nici un alt sponsor. Continua negocierile cu municipalitatea, pentru ca aceasta sa preia "fraiele" dar anumite tensiuni interne si, trebuie sa recunoastem, interesele diferite existente au facut ca pana acum sa nu se ajunga la nici o concluzie finala. Din aceste motive, RC Farul nu a indeplinit inca nici una din "formalitatile" pentru inscrierea intr-un nou sezon competitional. Pana acum, echipa de seniori nu a efectuat inca un antrenament si nici nu a trecut prin "furcile caudine" ale vizitei medicale. In continuare, nu a fost desemnat inca nici un antrenor, iar variantele vehiculate la un moment dat (inclusiv Rada Trnyacsev) par a avea foarte putini sorti de izbanda. De asemenea, jucatorii de valoare (cei care au mai ramas) sunt decisi sa paraseasca "corabia" si sa se transfere la cluburi stabile financiar, fie din tara, fie din strainatate. Unul dintre jucatorii care vor pleca este Gheara, al carui contract cu Farul a expirat pe data de 31 mai. Este greu de crezut ca fostul international ar putea primi in scurt timp o oferta foarte tentanta, in urma careia sa decida ramanerea pe litoral. Gheara este dorit atat de echipe din capitala, cat si de unele cluburi din strainatate. Alti trei rugbysti valorosi, Plottschi, Mocanu si Damaschin devin liberi de contract pe 1 august si au oferte de la formatii din campionatul Frantei. In fine, se pare ca Maciac si capitanul Carpo doresc si ei sa plece de la Farul, dar sunt legati de contractele incheiate pe mai multe sezoane. Tinand cont de toate aceste aspecte, trebuie sa recunoastem ca Farul va avea viata grea in noua editie de campionat, chiar daca problemele legate de conducere s-ar rezolva in scurt timp. Este o situatie dificila pentru un club care are sase titluri nationale in palmares dar microbistului constantean nu ii ramane decat sa spere ca Farul isi va reveni in cele din urma si va reintra in elita primei divizii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salina Marea Neagră SRL, demersuri către APM Constanța pentru investiția de pe strada Dobrilă Eugeniu (DOCUMENT)

04 Feb 2024 1089

Jean Bart și legăturile cu Dobrogea ale scriitorului atras de mare

27 Nov 2023 741

Farul Constanța Marcel Abăluță și cel mai important gol al său ca „marinar“. „Au fost două trăiri diametral opuse“ (GALERIE FOTO)

16 Nov 2023 1798

ARSVOM Operațiune de salvare pe mare în apropierea portului Sulina (VIDEO)

06 Sep 2023 939

Vlad Neagu, fost căpitan la Farul Constanța, s-a alăturat Kinder Constanța, în staff-ul tehnic

10 Aug 2023 2309

UPDATE Vergil Chițac propune consilierilor vânzarea unui teren în centrul Constanței. Misteriosul cumpărător, legături cu fiul edilului (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

29 Jun 2023 8029

Tragedie la Baza Militară Mihail Kogălniceanu! Un soldat a decedat. Cum s-a întâmplat?

14 Feb 2023 3367

UPDATE. Nava a ajuns în Portul Constanța Misiune încheiată cu succes în Marea Ionică de nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Oct 2022 1169

Trei lucrători de la Căpitănia Portului Cernavodă, premiați pentru salvarea unei persoane aflate în pericol de înec (GALERIE FOTO)

14 Oct 2022 5053

Meci demonstrativ la Iași, cu Horia Tecău, Andrei Pavel, Horia Brenciu și Cornel Ilie. „O experiență cu totul nouă. Mi-a plăcut!“ (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 1415

Eroul căpitan Horia Agarici, comemorat la Constanța. Mai multe avioane din dotarea Bazei 86 Aeriană survolează municipiul Constanța

17 Jun 2022 1354

Undă verde de la Mediu pentru reabilitarea Casei „Căpitan T. Stănescu”, din centrul vechi al Constanței

15 Apr 2022 1451

Misiune încheiată cu succes pentru un ofițer din cadrul IJJ Constanța. A participat la Misiunea Uniunii Europene de Monitorizare în Georgia

03 Apr 2022 1464

Constantin Scarlat (1935-2006)

23 Mar 2022 3328

MApN Căpitanul Andrei Ailenei a câștigat Ultrarunning Barcelona. A alergat peste 200 kilometri (GALERIE FOTO)

13 Mar 2022 1659