„Clubul prinde viteză“ Adrian Pitu şi Tiberiu Curt, cooptaţi în conducerea SSC Farul Constanţa. Sunt aşteptaţi şi alţi foşti fotbalişti (galerie foto)

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, aflată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, s-a întărit şi în plan organizatoric, prin cooptarea foştilor fotbalişti ai FC Farul Adrian Pitu şi Tiberiu Curt 
 
Având ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a, SSC Farul a transferat până acum, în această iarnă, patru jucători (Marius TudoricăAlin Cârstocea, Kwadwo Twumasi şi Marius Cocârlă), dar a dat o lovitură şi în ce priveşte schema de conducere, în care au fost cooptaţi Adrian Pitu (ca preşedinte executiv) şi Tiberiu Curt (ca manager). Fostul preşedinte executiv, Marcel Lică, va rămâne şi el alături de club, unde sunt aşteptaţi şi alţi doi foşti jucători ai FC Farul.
 
În vârstă de 42 de ani, Adrian Pitu a jucat (ca mijlocaş), printre altele, la FC Farul, Steaua, Dinamo, U Craiova, FC Naţional, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Sportul Studenţesc, Rocar Bucureşti, Hapoel Bnei Sachnin sau Maccabi Netanya. Fost fundaş, Tiberiu Curt are tot 42 de ani şi în afară de FC Farul a mai evoluat la Rapid Bucureşti, U Craiova, FC Naţional şi Dinamo. Cei doi au fost prezentaţi ieri, într-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la stadionul „Farul“ din Constanţa şi la care au mai participat Erkal Memet (preşedintele Consiliului Director al SSC Farul), Petre Grigoraş (antrenorul principal al echipei) şi Marcel Lică, care va activa în continuare la club ca director executiv.

Un proiect serios şi viabil 

„Am o misiune foarte importantă, cu multe responsabilităţi, de care sper să mă achit cu brio. E un proiect serios, care se bucură de sprijinul autorităţilor locale. Consiliul Local ne ajută deja, iar Consiliul Judeţean va veni şi el alături de noi. Vrem să readucem Farul acolo unde a fost odată. Nu m-aş fi implicat în acest proiect dacă nu era unul serios şi viabil. Le mulţumesc membrilor Consiliului Director şi suporterilor, al căror gir l-am primit. Îi mulţumesc şi lui Marcel Lică pentru ce a făcut până acum şi pentru faptul că a rămas alături de noi, întrucât are o vastă experienţă. Cel mai mare atu e antrenorul Petre Grigoraş, unul dintre cei mai buni din ţară. Sperăm să ducem proiectul la capăt. Primul pas, cel mai important, e promovarea în Liga a 2-a. Toţi suntem aici pentru acest obiectiv şi pentru a readuce Farul unde a fost odată. Echipa e a oraşului şi trebuie să punem toţi umărul. Ratarea promovării ar fi un dezastru. Banii de la autorităţile locale sunt suficienţi, de restul trebuie să ne descurcăm şi noi. Fac un apel la toţi fariştii, oamenii de afaceri, să vină lângă echipă, financiar, cu sufletul, cu ce pot“, a declarat Adrian Pitu.

Vin şi Stelian Carabaş, şi Dennis Şerban?

Tiberiu Curt a spus că pentru SSC Farul e un nou început. Există proiecte pe termen scurt şi lung, dar în primul rând echipa trebuie să promoveze la finele acestui sezon. „Am venit toţi cu inima deschisă, să-i dăm înapoi Farului ce ne-a dat. Ne-a format ca jucători şi ca oameni. Dorim ca echipa să fie apreciată de toţi constănţenii. Le mulţumesc suporterilor, care au avut un rol important ca noi să fim aici în acest moment. Îi aşteptăm în continuare alături de echipă. Sunt convins că va fi din ce în ce mai multă lume la meciuri şi că vom promova în Liga a 2-a la finele acestui campionat. Dacă nu ne vom îndeplini acest obiectiv, înseamnă că n-am performat cum trebuie, iar eu mă voi retrage. Dar sunt convins că vom promova. Am foarte mare încredere în Grig, care e un antrenor mult peste nivelul la care suntem acum. Lotul este şi el valoros, iar aceste situaţii m-au făcut să mă alături şi eu proiectului. Am avut discuţii şi cu alţi colegi care au jucat la Farul, Stelian Carabaş şi Dennis Şerban, care ne-au asigurat şi ei de suportul lor. Probabil că în zilele sau săptămânile următoare se vor alătura şi ei. Avem proiecte de viitor, dar în primul rând trebuie să promovăm. E foarte important că avem susţinerea autorităţilor locale“, a spus Tiberiu Curt.

„Împreună suntem mai puternici“ 

Antrenorul Petre Grigoraş se bucură de venirea lui Pitu şi a lui Curt, care a întărit SSC Farul. „Trebuie să fim uniţi şi să formăm o echipă puternică, pentru realizarea obiectivul. Toţi au avut un rol, începând cu cei care au muncit la echipă de anul trecut, promovând-o în Liga a 3-a. În vara lui 2017, am pornit mai greu la drum, dar am ajuns într-un moment în care avem şanse reale. Mă bucur că au venit alături de echipă foşti jucători. Conducerea s-a întărit şi ne-am întărit. Bine aţi venit, să sperăm că ne vom înţelege foarte bine. Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă, sunt convins că nici din al vostru. Să avem baftă împreună! Ne cunoaştem de mult, venim din fenomen şi împreună suntem mai puternici. Trebuie să promovăm în Liga a 2-a, iar apoi ne vom gândi mai departe şi la alte lucruri“, a punctat Grigoraş.

Un plus în activitatea SSC Farul 

Marcel Lică a subliniat că SSC Farul prinde viteză, fiind convins că la club se va face treabă bună, iar la vară echipa va promova în eşalonul secund. „Sunt foarte bucuros că ne-am întărit din punct de vedere administrativ. Lui Tibi Curt de mulţi ani i-am spus că e nevoie de el şi de alţi foşti fotbalişti lângă echipa la care au jucat. Sunt bucuros că autorităţile locale au făcut front comun şi sunt alături de noi. Clubul prinde viteză. Eu voi rămâne lângă dumnealor, să dau tot ce pot din experienţa mea. Echipa e într-o poziţie din care îşi poate îndeplini obiectivul. Mă bucur că am avut mână bună şi cu Petre Grigoraş, care, iată, e apreciat şi de noii conducători. Le doresc mult succes şi sunt convins că vor avea. Sunt foşti mari fotbalişti ai Farului şi ai altor echipe. I-am şi arbitrat. Glumind, am cartonaşele la mine şi, dacă e nevoie, poate că am să le mai scot. Venirea lor e un plus în activitatea clubului, ca şi venirea lui Erkal Memet. Se cunoaşte ce a realizat în scurtul timp de când e preşedinte al Consiliului Director: probleme organizatorice, cantină, mini-hotel, organizarea cantonamentului şi multe altele, care nu se văd, dar se simt. E linişte şi în cadrul lotului. Sunt convins că vom face treabă bună împreună. Subliniez şi rolul extraordinar de important pe care l-au avut suporterii. Nu numai acela de a înfiinţa echipa, ci şi suportul pe care l-au asigurat mereu şi pe care sunt convins că-l vor asigura şi de acum încolo. Avem un scop comun, tragem toţi la aceeaşi căruţă. Sunt convins că la vară ne vom bucura ca vara trecută, când am promovat în Liga a 3-a“, a punctat Marcel Lică.

De la începutul lui aprilie, înapoi pe „Farul“? 

Un alt obiectiv pe termen scurt al SSC Farul este revenirea pe stadionul „Farul“, a cărui suprafaţă de joc va intra într-un proces de reabilitare zilele acestea. „Să revenim acasă e o promisiune de-a mea, pe care vreau să o îndeplinesc. Sperăm ca de la al treilea meci acasă din retur să jucăm pe «Farul». Mâine (n.r. astăzi) vine o firmă de la Braşov, ni s-a spus că e cea mai bună de gen din România. Lucrările trebuiau să înceapă de săptămâna trecută, dar nu a permis vremea“, a spus Erkal Memet. „La stadion deocamdată facem ce putem. Baza e încă a Ministerului Tineretului şi Sportului. Până nu va prelua complexul, Primăria nu poate face nimic. Noi, din surse proprii, refacem suprafaţa de joc. În rest acum nu avem ce să facem“, a spus şi Adrian Pitu.
 
„Îmi doresc şi eu foarte mult să jucăm în Constanţa. Momentan, nu se poate, întrucât suprafaţa de joc e una execrabilă. Dar se fac eforturi ca gazonul să fie cosmetizat cât de cât şi să sperăm că la finele lunii martie sau la începutul lui aprilie vom juca pe Farul, ceea ce ne-ar da o şi mai mare identitate“, a precizat Petre Grigoraş.

Pepiniera ACS Performer 

Planurile SSC Farul includ şi copiii, şi juniorii. „Pepiniera SSC Farul e ACS Performer. E clubul lui Viorel Farcaş, la care m-am implicat şi eu. Are nişte jucători şi o bază extraordinară. Deja a dat jucători la CFR Cluj, iar la Farul Petre Grigoraş decide şi are de unde să aleagă. Dacă n-ai o bază de copii şi juniori, eşti zero. Dar, deocamdată, nu putem să vorbim decât de promovare. Promovăm, ne aşezăm, ne liniştim, apoi avem proiecte şi pentru copii şi juniori“, a spus Adrian Pitu.

„Important e ca sigla să o ia clubul“ 

SSC Farul speră că va obţine în urma licitaţiei semnele identitare ale falimentarului FC Farul, cei de la clubul înfiinţat de suporteri spunând că e un lucru firesc ca brandul fostului club să ajungă la actuala echipă din Liga a 3-a. „Deocamdată, lichidatorul judiciar al FC Farul nu a stabilit data celei de-a doua licitaţii. Aşteptăm şi noi. Ne interesăm aproape în fiecare zi“, a spus Erkal Memet. „Important e ca sigla să o ia SSC Farul, pentru că este echipa comunităţii. Altfel, cine să o ia, samsarii? Însă nu putem bloca anumite persoane să liciteze. E ţară liberă, fiecare face ce vrea“, a spus şi Adrian Pitu.

Îşi prezintă lotul la meciul cu Academia Rapid 

În această dimineaţă, SSC Farul va pleca în cantonament la Curtea de Argeş, unde lotul va sta până pe 23 februarie. Pe perioada stagiului, au fost fixate deja două amicale, cu Atletic Bradu (joi) şi cu CS Mioveni (miercurea viitoare) şi rămâne de văzut dacă se va disputa o partidă şi sâmbătă sau duminică. Ultima partidă din perioada de pregătire va fi pe 24 februarie, la Constanţa, cu Academia Rapid, ocazie cu care va fi prezentat şi lotul SSC Farul pentru retur. „Sperăm ca suporterii noştri să vină în număr mare la acest meci, întrucât avem semnale că vor fi prezenţi şi mulţi fani rapidişti. Va fi un eveniment sportiv frumos“, a spus Tiberiu Curt.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Echipele de fotbal Armânamea și Săgeata Stejaru, meciuri amicale cu formația raionului Ialoveni, din Republica Moldova

15 Sep 2023 2263

Tineri fotbaliști de la Farul Constanța și Unirea Constanța, convocați la loturile naționale

11 Nov 2022 2209

Selecționata Armânamea, o nouă participare la Campionatul European al Minorităților Naționale. Europeada 2022, în Austria

25 Jun 2022 3395

„Moștenire de familie“ După Adrian și George Pitu, la Farul Constanța joacă acum și Alexi Pitu

03 Jul 2021 10824

Liga Elitelor Echipele FC Viitorul joacă returul semifinalelor, după victorii în prima manşă

29 May 2021 3835

FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid s-au duelat la ediția a doua a Memorialului „Dumitru Antonescu”

04 Dec 2020 4555

Ploaie de goluri în meciul FC Viitorul II - Agricola Borcea. S-a înscris de 11 ori!

28 Oct 2020 3427

Alexi Pitu, de la FC Viitorul Cel mai tânăr debutant român în cupele europene a devenit major. 18 ani și pentru Darius Grosu!

09 Jun 2020 4437

Interviu cu Alexi Pitu, fotbalist la FC Viitorul „Viața în izolare este destul de complicată, mai ales pentru sportivi“

02 May 2020 6863

Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)

01 Apr 2020 7206

Meci de old-boys, disputat între Clubul Sportiv „Victoria” Cumpăna şi Farul Constanţa la Complexul Sportiv „Centenar 2018” (galerie foto)

10 May 2019 2789

Alexi Pitu şi Radu Boboc, alţi doi debutanţi în Liga 1 cu FC Viitorul. Alexi are puţin peste 16 ani!

23 Jul 2018 3538

SSC Farul, acţionată în instanţă. Dosar la Judecătoria Constanţa

21 Jul 2018 4274

Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

06 Jul 2018 4665

UPDATE. Conferință de presă Adrian Pitu, Erkal Memet și Petre Grigoraș „Publicul constănțean trebuie să cunoască și punctul nostru de vedere”

04 Jul 2018 6612