Codrin Bercu și Marian Niță, de la CS Năvodari, participă cu România la Campionatul European de rugby pe zăpadă


 
  • Rugby Europe Snow Championship Tour Finals 2022 se va desfășura în Rusia, la Moscova.
 
Echipa de rugby CS Năvodari, vicecampioana Diviziei Naționale de seniori, are doi reprezentanți convocați în lotul național al României de rugby în 7 care va evolua la Rugby Europe Snow Championship Tour Finals, competiție care va avea loc la Moscova.
 
Întrecerea se va desfășura pe 27 și 28 februarie, atât la masculin, cât și la feminin, iar de la CS Năvodari vor participa rugbyștii Codrin Bercu și Marian Dumitru Niță. Cele două loturi tricolore vor demara stagiul de pregătire premergător competiției pe 20 februarie, la CSN Snagov, reunirea urmând a avea loc în aceeași zi, la ora 8.30, la sediul Federației Române de Rugby. La masculin, România face parte din grupa A, alături de Rusia, Bulgaria și Serbia, iar în grupa B au fost incluse Moldova, Croația, Belarus și Norvegia. Duminică, 27 februarie, au loc partidele din serie, iar luni, 28 februarie, au fost programate meciurile de clasament. La Moscova, România se va afla la a doua sa participare în competiție, la prima, în 2019, locurile ocupate fiind doi (la masculin) și trei (la feminin).
 
În etapa a doua (desfășurată în Ungaria, la Budapesta, în iulie 2021) a Rugby Europe Trophy Series, al doilea eșalon valoric continental, pentru echipa națională de rugby în 7 a României a evoluat și Codrin Bercu. Inițial, la turneul din capitala Ungariei fusese convocat și Marian Niță, însă acesta nu a putut onora invitația, din motive obiective.
 
Codrin Bercu și-a trecut și numele pe lista marcatorilor. În urma unei evoluții bune, tricolorii s-au situat pe locul cinci, o clasare superioară față de etapa precedentă, din Croația, când România a ocupat poziția a șasea. La Budapesta, „stejarii“ au susținut primele partide în grupa A, în care au înregistrat rezultatele: 24-7 (17-7) cu Croația, 21-12 ( 7-12) cu Danemarca și 15-19 (10-12) cu Cehia.
 
Grație acestor scoruri, România a jucat mai departe în sferturi, în fața Belgiei, în fața căreia a pierdut însă cu 0-41. Eșecul i-a trimis pe tricolori în turneul locurilor 5-8, în care au debutat cu un succes, 24-19 cu Danemarca. Astfel că în următoarea partidă România a jucat pentru locul cinci, pe care și l-a adjudecat, după 19-12 (5-12) cu Letonia, meci în care Codrin Bercu a punctat din două transformări.   
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Văcaru)

 
Citește și:

Reprezentant al CS Năvodari
Codrin Bercu, puncte pentru România la Rugby Europe Trophy Series (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Condusă la pauză de RC Bârlad, CS Năvodari a revenit și s-a impus cu punct bonus

09 Oct 2022 1351

Rugby Debut cu dreptul pentru CS Năvodari în turneul play-out al Ligii Naționale

21 Aug 2022 1272

Rugby Tomitanii Constanţa, pe locul şase în SuperLigă. CS Năvodari, victorie în derby (galerie foto)

16 Oct 2021 2651

Reprezentant al CS Năvodari Codrin Bercu, puncte pentru România la Rugby Europe Trophy Series (galerie foto)

16 Jul 2021 2987

Rugby în 7 România începe meciurile de la etapa a doua a Rugby Europe Trophy Series. Codrin Bercu, de la CS Năvodari, în lot

10 Jul 2021 2469

Rugbyștii de la CS Năvodari s-au calificat în finala Diviziei Naționale de seniori. Își vor apăra titlul

07 Nov 2020 3726