Colaborare intre RCJ Farul si Cleopatra

1216663158.jpg

Cele doua cluburi dobrogene se vor ajuta reciproc cu jucatori pentru noul sezon al Diviziei Nationale de rugby

Lotul echipei Rugby Club Judetean Farul urmeaza sa se reuneasca peste doua saptamani cand vor incepe pregatirile pentru viitorul sezon al Diviziei Nationale. Rugby Club Judetean Farul mai are doua saptamani de odihna pana la reunirea lotului, pe data de 4 august, atunci cand se vor alatura echipei si cei cinci componenti ai nou-promovatei Cleopatra Constanta si ai nationalei under 20 a Romaniei: Munteanu, Petreanu, Zapan, Parvu si Puisoru. La schimb, cei de la Cleopatra ar putea sa beneficieze de unii dintre rugbistii de la echipa constanteana, care nu se incadreaza in proiectele conducerii tehnice. Plecarile confirmate pana acum, de la echipa constanteana, sunt Petre si Dumbrava. Pana in acest moment la RCJ Farul nu s-au efectuat transferuri spectaculoase, singurele achizitii fiind o serie de internationali de juniori de la Cleopatra, cu totii componenti ai echipei nationale under 20, care au participat si la Campionatul Mondial din Chile din acest an. "Vor veni alaturi de noi Munteanu, Petreanu, Zapan, Parvu si Puisoru, juniori care au demonstrat la echipa nationala ca pot evolua la un nivel ridicat. Speram sa mai aducem si un pilier de la Brasov, Navrea, iar in privinta altor transferuri vom mai discuta dupa reunirea echipei. In privinta plecarilor, deocamdata este cert ca lui Petre i-a expirat contractul, iar Dumbrava a preferat sa plece din motive personale in Dubai", a declarat directorul executiv al formatiei constantene, Aurelian Arghir. De la echipa constanteana mai au sanse sa plece si 5-6 jucatori, existand posibilitatea ca ei sa mearga la cea de-a doua echipa constanteana din Divizia Nationala, Cleopatra. Farul va avea in aceasta vara ca invitata, o formatie din Franta, Comitetul Languedoc, cu care va disputa doua meciuri de pregatire la malul marii, pe 24 si 27 august. Luna viitoare mai sunt planificate doua turnee de rugby in sapte din cadrul Campionatului National, pe 16-17 august, la Iasi si pe 30-31 august 2008, la Bucuresti.

Locul 6 la Mondialele de la Cordoba pentru studenti

In aceasta perioada, trei dintre componentii Farului, studenti la Universitatea Ovidius, au participat la Campionatul Mondial Universitar de rugby in 7, desfasurat la Cordoba, in Spania. Astfel, lotul Romaniei cu Daniel Carpo, Alexandru Mitu, Bogdan Petreanu si Daniel Bejan in componenta, a ratat calificarea in semifinalele competitiei, clasandu-se pe locul 3 in grupa. Debutanta in aceasta competitie, nationala universitara a obtinut in faza grupelor doua victorii cu selectionatele Portugaliei si Taipeiului, un rezultat de egalitate cu nationala Canadei si doua infrangeri cu Spania si Marea Britanie. In finala pentru locul 5, studentii s-au inclinat din nou in fata echipei britanice, clasandu-se la finalul competitiei pe locul 6.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 378

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 335

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 570

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 553

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 611

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 410

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 481

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 677

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 644

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 709

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 759

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 600

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 796

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 577

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2597