Comisia de Recurs a dat verdictul în cazul FC Farul. Lacrimi printre fani „S-a încheiat un capitol din viaţa noastră”


 
Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a dat ieri soluţia în privinţa apelului depus de FC Farul, care, la tragerea la sorţi pentru stabilirea programului Ligii a 3-a, nu fusese luată în calcul ca echipă activă. Hotărârea Comisiei a adus tristeţe printre fanii „marinarilor”, care au aflat apoi, din mai multe surse, că echipa nu va fi programată în campionat, iar de aici până la desfiinţare nu va mai fi decât un pas.
 
„Respinge excepția lipsei calității procesuale active a CS FC Farul Constanța ca neîntemeiată. Admite excepția lipsei de interes. Respinge recursul declarat de CS FC Farul Constanța împotriva Hotărârii pronunțate la data de 24.08.2016 în dosarul nr.29/CD/2016 de Comisia de Disciplină și Etică a FRF ca lipsit de interes. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS (n.r. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 31.08.2016, în sedinţă nepublică, la sediul FRF din Bucuresti, str. Vasile Şerbănica nr. 12, sector 2”.

„Noi nici nu trebuia să facem recurs”

Aceasta este decizia Comisiei de Recurs de ieri. În aceste condiţii, mai multe surse precizează că FC Farul nu va fi înscrisă în Liga a 3-a şi va intra în lichidare, după ce nici nu va putea juca într-una dintre ligile inferioare ale judeţului Constanţa (a IV-a, a V-a sau a VI-a), care au început deja. Pe de altă parte, Giani Nedelcu, preşedintele Consilului Director al FC Farul, a spus că, după cum a fost informat de lichidatorul judiciar al clubului, echipa va juca în Liga a 3-a! „Din ce am înţeles, noi nici nu trebuia să facem acel recurs, la o decizie care ne era favorabilă. De aceea este respins recursul ca neîntemeiat. Pentru edificare, trebuie să aşteptăm însă motivarea”, a declarat Giani Nedelcu. „Oamenii din club spun că totul va fi bine, dar sunt şi voci, din afara echipei, care susţin că Farul nu va primi dreptul de a juca în Liga a 3-a. Mâine (n.r. astăzi), se va lămuri totul", a spus şi Mihai Guliu, antrenorul formaţiei constănţene.

„Pentru unii dintre noi, fotbalul a murit!”

„FC Farul nu a fost înscrisă în Liga a 3-a! Este un moment dificil pentru toţi suporterii farişti. Vom păstra în suflet adevăratul Farul, dar este de datoria noastră să ducem mai departe spiritul farist!”, au postat pe Facebook cei de la Suporter Spirit Club Farul Constanţa. „Nimeni, niciodată, nu va alina durerea ce-o avem in suflet. 31.08.2016, ziua in care, pentru unii dintre noi, fotbalul a murit”, a postat pe pagina personală un alt fan. „Farul va trăi prin noi, suporterii”, „Un moment extrem de dificil pentru Farul. Este de departe cel mai greu moment! Așteptat, dar dureros!”, „S-a încheiat azi (n.r. ieri) un capitol din viaţa noastră”, „Clubul care a murit astăzi (n.r. ieri) este clubul cu care m-am născut şi pe care îl voi păstra mereu în suflet”, „Poate tot răul este spre bine! Dacă se recuperează sigla şi palmaresul, totul va fi bin! Şi, în scurt timp, poate vom cânta iar la un meci împotriva Stelei sau a lui Dinamo!”, „Au murit şi o parte din amintirile mele extraordinare astăzi (n.r. ieri)! Păcat, mare păcat!”, „Am ajuns acasă ca să mă pot închide în cameră.... este atât atât de greu!”, „Cum era de aşteptat. Nu ramâne decât să vă ţineţi promisiunile, voi, suporterii, şi să recuperaţi sigla şi palmaresul” sau „Nu pot să mai scriu, mi-au dat lacrimile, sunt năpădit de multe, prea multe amintiri”, au fost şi alte mesaje ale fanilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 482

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 621

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 555

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 374

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 505

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2175

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1143

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1681

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 927

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 653

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1123

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 589

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 789

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 717

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 850