„Comparația «Ionuț Cojocaru - Denis Alibec de picior drept» cum este?“. Ce a răspuns ultimul debutant în Superligă al Farului Constanța (GALERIE FOTO)

 
  • Ionuț Cojocaru a revăzut de două ori meciul Farul – Universitatea Craiova, iar tricoul în care a debutat în campionat îl va înrăma.
 
În meciul Farul Constanța - Universitatea Craiova 2-1, atacantul echipei de pe litoral Ionuț Cojocaru a devenit, la vârsta de 19 ani, șase luni și nouă zile, al 60-lea jucător format de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” care a făcut pasul în primul eșalon al fotbalului românesc.
 
Trimis pe teren de managerul tehnic Gheorghe Hagi în minutul 62, în locul unul alt tânăr, Adrian Mazilu (17 ani), care înscrisese pentru 1-0 în minutul 6, Ionuț Cojocaru s-a remarcat și el în ofensivă, fiind la un pas să marcheze și el, neputându-l învinge însă pe portarul Arlauskis din situație de unu la unu. 
 
Farul Constanța
Ionuț Cojocaru, primul meci în Superligă. E al 60-lea jucător format de Academia Hagi și debutat pe prima scenă


„A fost un meci special, fiindcă am debutat într-o victorie frumoasă, care ne-a pus pe primul loc. M-am simțit foarte bine, excelent. Când am intrat pe teren, am avut puține emoții. M-am bucurat enorm pentru acest pas pe care l-am făcut. Craiova are echipă bună, dar am reușit să-i driblez pe fundașii adverși, am pasat, a fost OK. Am avut și ocazii de a marca, dar nu a fost să fie. Sper ca meciul următor să și înscriu. Eu voi munci în continuare la fel de mult, chiar mai mult. Sper să sparg gheața cât mai repede, iar apoi să dau cât mai multe goluri, să fiu golgeterul echipei. Toți jucătorii experimentați din lot ne ajută, ne împing de la spate, ne dau sfaturi, ceea ce e cel mai important pentru noi. Am acasă tricoul de la meciul de debut, îl voi înrăma și îl voi agăța pe un perete, să mă uit la el când sunt supărat“, a declarat Ionuț Cojocaru, la Farul TV.
 
Farul Constanța II a învins CS Amara cu 14-0. Ionuț Cojocaru, cinci goluri (VIDEO)
 
Tânărul fotbalist nu prea a dormit în noaptea de după meciul cu echipa craioveană, fericirea fiind prea mare pentru un somn liniștit. „Faptul că Farul ocupă primul loc reprezintă o bucurie enormă, sperăm ca și la finalul campionatului să fim tot acolo și să jucăm în cupele europene. După meci nu prea am dormit, m-au marcat emoțiile, am fost agitat. Am revăzut minutele în care am jucat, m-am uitat din nou la meci, de două ori chiar. Academia Hagi a propus mulți jucători buni, ceea ce ne motivează și pe noi să facem pasul după ei în Europa, să-i ajungem din urmă și să fim colegi. În acest an, îmi propun să am cât mai multe evoluții la prima echipă, să marchez și să ofer pase decisive. Îmi doresc să câștigăm campionatul“, a mai spus Ionuț Cojocaru, potrivit sursei citate.
 
Farul Constanța

„A fost un moment special pentru mine“. La 19 ani, Ionuț Cojocaru a debutat la seniori în meciul cu Rapid

 
Tânărul atacant speră să-i calce pe urme lui Denis Alibec, golgeterul Farului, cu zece reușite până acum în campionat, cotă care-l plasează pe locul trei în clasamnetul tunarilor din Superligă, la egalitate cu Sebastian Mailat (FC Botoșani) și Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt). „Comparația «Ionuț Cojocaru - Denis Alibec de picior drept» cum este?“, a fost întrebat Cojocaru. „Îmi dă foarte mare încredere, Denis e un fotbalist foarte talentat, care dă goluri și sper să-i calc pe urme, să joc și eu pe unde a evoluat el“, a răspuns tânărul jucător.         

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
La 17 ani, Adrian Mazilu - primul meci ca titular în Superligă, primul gol. Reușita, celebrată special cu Andrei Borza (GALERIE FOTO)

 
Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 640

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1348

Superliga 2023/2024. Sepsi OSK - Farul Constanța Hagi - „Meciul e deschis oricărui rezultat. Suntem încrezătoriׅ“ (VIDEO)

04 Apr 2024 1914

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 816

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la loturile naționale Under-20 și Under-21 ale României (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 955

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, victorie uriașă cu Rapid în deplasare, la debutul în play-off. Louis Munteanu, dublă de senzație! (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Mar 2024 1013

România – Turcia Radiografia celui de-al doilea volum despre relațiile diplomatice dintre cele două state, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial

20 Feb 2024 882

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2023

16 Aug 2023 1385

Farul Constanța II, victorie în turul primului baraj pentru promovarea în Liga a 2-a (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 May 2023 1786

Moștenire de familie Fiii fostului sportiv constănțean Ionuț Lungu, frați gemeni, fac și ei rugby. Micii Dragoni, fascinați de sportul cu balonul oval (GALERIE FOTO)

25 Apr 2023 1880

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, primul meci în Superligă. E al 60-lea jucător format de Academia Hagi și debutat pe prima scenă

07 Feb 2023 2200

Farul Constanța II a învins CS Amara cu 14-0. Ionuț Cojocaru, cinci goluri (VIDEO)

25 Nov 2022 2231

Fotbalistele de la Farul Constanța au trecut în campionat și de Vulpițele Galbene

13 Nov 2022 1861

Farul Constanța „A fost un moment special pentru mine“. La 19 ani, Ionuț Cojocaru a debutat la seniori în meciul cu Rapid

12 Nov 2022 2690

Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)

11 Nov 2022 3155