Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

Situaţie tensionată, în această perioadă, în fotbalul constănţean. La SSC Farul, echipă nou-promovată în Liga a 2-a, nu e linişte. Se aşteaptă limpezirea situaţiei privind finanţarea echipei, astfel că formaţia suporterilor încă nu a plecat în cantonament. În staff-ul de conducere şi în cel tehnic s-au produs schimbări, iar brandul FC Farul a fost achiziţionat de fostul internaţional Ciprian Marica. 
 
În lumina ultimelor evenimente, şi după ce Erkal Memet (fostul preşedinte al Consiliului Director al SSC Farul), Adrian Pitu (fost preşedinte executiv) şi Petre Grigoraş (fost antrenor principal) au susţinut o conferinţă de presă, SSC Farul a emis un comunicat, postat pe pagina proprie de Facebook, pe care îl redăm în cele ce urmează:
 
„Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, credem că a venit momentul să facem publice anumite informaţii despre care credem că aveţi dreptul să luaţi la cunoştinţă. Începând din această seară (n.r. miercuri, 4 iulie), proiectul şi echipa Suporter Spirit Club Farul Constanţa vor face obiectul unei campanii furibunde de denigrare a imaginii acesteia. O imagine pe care ne-am străduit să o realizăm, prin muncă voluntară, atunci când aproape nimeni nu credea în lupta noastră şi când mulţi nu ne-au oferit nici cea mai mică şansă de reuşită.
 
Oameni pe care i-am considerat de bună-credinţă, pe care i-am primit cu braţele deschise în rândul nostru si i-am onorat cu cele mai importante funcţii în club şi chiar i-am şi regalat financiar (pe unii dintre ei), s-au dovedit a nu fi nici pe departe pe măsura aşteptărilor noastre. Am vrut să punem în funcţiile cheie din club oameni de fotbal, profesionişti desăvârşiţi şi farişti veritabili. Ne-am gândit că ei vor prelua atribuţiile noastre şi că noi vom reveni la statutul la care am visat mereu, acela de simpli suporteri. În această seară (n.r. miercuri) însă, aceşti oameni în care am investit încredere vă vor demonstra cine sunt cu adevărat. Este de ajuns să menţionăm funcţiile pe care le-au ocupat pentru a vă da seama despre cine este vorba: (Ex)Preşedinte Executiv, (Ex)Preşedinte al Consiliului Director şi (Ex)Antrenor principal.
 
Gândindu-ne exclusiv la binele clubului, i-am acceptat între noi din primul moment în care au pus piciorul în curtea stadionului. Într-un fel, probabil este şi vina noastră; am fost creduli, naivi, poate nebuni să considerăm că toţi cei care vin alături de noi sunt ca noi: implicaţi, devotaţi trup şi suflet şi cu un unic interes, binele Farului şi ducerea mai departe a spiritului farist. Ne-am înşelat! O spunem cu mâna pe inimă şi cu durere în suflet.
 
Evenimentele recente ne pun în postura ingrată în care, deşi am realizat un proiect frumos, cu rezultate deosebite, tot noi, suporterii, pionierii acestui proiect, să fim blamaţi pentru că nu am cedat tentativelor de preluare ostilă a clubului şi echipei, în momentul în care, odată cu promovarea, a devenit în ochii samsarilor din fotbal, un bun comercial cu valoare de piaţă întreită.
 
Vom fi din nou criticaţi, ca în multe alte rânduri, din dorinţa de a ne destabiliza şi de a ne învrăjbi. Considerăm că este esenţial să cunoaşteţi şi versiunea noastră. Organizarea şi funcţionarea în condiţii optime a activităţii sportive s-a realizat aproape exclusiv de către membrii cotizanţi şi de către membrii grupurilor organizate de suporteri din Peluza Sud, ultraşii Farului.
 
Atunci când resursele sunt suficiente, oricine se pricepe să le cheltuiască, iar dl. Adrian Pitu s-a dovedit a fi un virtuoz la acest capitol. Însă, în momentele în care clubul a dus lipsă de lichidităţi sau când a apărut o problemă care nu suferea amânare, tot suporterii au fost cei care au intervenit, contribuind atât material, cât şi prin muncă voluntară, pentru a degreva clubul de anumite cheltuieli.
 

Interesul nostru este unul singur! Nu ne dorim decât să păstrăm viu un simbol pentru generaţiile ce vor urma. Alţii se pare că nu l-au împărtăşit. Cum vă explicaţi faptul că, în momentul în care acestor oameni nu li s-a permis să-şi facă jocurile murdare, au început şi problemele în sânul echipei?! Pe rând sau împreună, atât domnul Petre Grigoraş, dar şi Adrian Pitu şi Memet Erkal au încercat să preia echipa ca şi cum ar fi fost propria feudă.
 
Probabil s-au simţit stăpâni, dar nu a fost tocmai aşa. Reiterăm faptul că această echipă nu a fost creată pentru a deveni jucăria unui om sau a unui grup de interese ale căror convigeri nu pot fi calificate altfel decât cel puţin bizare şi asta în condiţiile în care chiar ei erau însărcinaţi să ia deciziile privind echipa. Or, dacă nu ai gânduri ascunse sau alte interese, care ar fi motivul să strici un proiect, bun sau rău, aşa cum este el, în fruntea căruia ai fost «uns» chiar de către o mare parte dintre suporteri?!

 
Este de la sine înţeles că tot despre noi, cei care am ales să NU CEDĂM în faţa presiunilor de a preda clubul pe tavă acestor domni fără niciun fel de pretenţie, se va spune că suntem personajele negative din această poveste şi bolnavi de şefie. Să fie clar, tot ce ne dorim este ca la această echipă să nu mai fie repetate greşelile din trecut. Am avut în fruntea clubului un om care a tăiat şi a spânzurat după bunul plac, Giani Nedelcu, şi unde s-a ajuns?!
 
Deci, stimaţi suporteri şi dragi constănţeni, cum să fim tocmai noi, cei care ne-am implicat în acest proiect încă de la început, care am reuşit atâtea în aceşti doi ani extrem de dificili, cei care vor răul echipei pe care noi înşine am înfiinţat-o? Se va încerca, fără îndoială, dezbinarea suflării alb-albastre. Fără scrupule, aplicând cu fidelitate principiul «Dezbină şi cucereşte!».
 
Dacă ne-aţi susţinut în aceşti doi ani, dacă v-aţi bucurat alături de noi şi de ceea ce am creat, dacă am reuşit să vă aducem din nou zâmbetul pe buze, după ani şi ani de umilinţe, de ce ne-aţi întoarce spatele tocmai acum?! Acum, mai mult ca niciodată este nevoie să fim UNIŢI! Ca Farişti, Constănţeni şi Români, în An Centenar!
Dacă această tentativă de discreditare va avea efectul pe care noi îl preconizăm, iar autorităţile locale vor sista finanţarea echipei, nu vom dispera. Şi nici nu vom capitula. Vom alcătui un lot compus din jucători tineri, dispuşi să joace cu sufletul pentru culorile, istoria şi tradiţia alb-albastră! Indiferent de rezultatele pe care le vom obţine, noi ne vom bucura poate mai mult decât ni s-a permis să ne bucurăm în Liga a III-a. Mai bine săraci, dar curaţi, decât cu obrazul pătat de interesele personale ale unora! Am făcut deja prea multe compromisuri de dragul acestei finanţări şi este momentul să spunem «STOP!». Acesta este purul adevăr, asta e realitatea! Idealurile noastre nu se pot cuantifica în bani!
 
ÎNAINTE, FARIŞTI! NU CEDĂM!
Cu deosebită stimă şi consideraţie,
Membrii Consiliului Director al SSC Farul“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Conferință de presă Adrian Pitu, Erkal Memet și Petre Grigoraș „Publicul constănțean trebuie să cunoască și punctul nostru de vedere”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1589

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1003

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1454

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 895

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 627

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1096

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 553

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 771

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 710

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 842

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1042

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1343

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 767

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1623

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 681