Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)



 
  • La Campionatul Național de juniori 3, Andrei Oprea, de la CS Farul Constanța, a cucerit trei medalii de aur.
  • Halterofilii de la CS Farul sunt pregătiți de Aurel Tătaru și Adrian Roșu, iar la Arad a avut loc și o festivitate de premiere din partea Federației Române de Haltere cu ocazia retragerii din activitatea de sportivi a lui Aurel Tătaru și a lui Sorin Cazacu.
  • Ultimul concurs din cariera lui Aurel Tătaru a fost în luna iulie a.c., faza finală a Campionatului Național de seniori, de la Botoșani. 
 
La Arad s-au disputat etapa finală a Campionatului Național de juniori 2 și 3 la haltere și Cup International Weightlifting Tournament 2022 Arad, la care sportivii de la CS Farul Constanța au obținut rezultate frumoase.
 
La prima întrecere, Andrei Oprea a cucerit trei medalii de aur la juniori 3, devenind astfel triplu campion național. La juniori 2, David Ichim a urcat de trei ori pe treapta a doua a podiumului, fiind desemnat vicecampion national. Alți doi reprezentanți ai CS Farul la această categorie de vârstă, Ștefania Ion și Cristian Benghiu, au ocupat locul trei, obținând câte trei medalii de bronz.
 
La Cup International Weightlifting Tournament 2022 Arad, David Florin Ichim (la categoria 55 kg), Cristian Benghiu (la categoria 73 kg) și Darius Tătaru (la categoria 89 kg) s-au clasat pe prima poziție, Darius obținând și Cupa pentru cel mai promițător sportiv.
 
Halterofilii de la CS Farul sunt pregătiți de Aurel Tătaru și Adrian Roșu, iar la Arad a avut loc și o festivitate de premiere din partea Federației Române de Haltere cu ocazia retragerii din activitatea de sportivi a lui Aurel Tătaru și a unui alt halterofil român, Sorin Cazacu. Celor doi le-au acordat distincții Alexandru Pădure (secretar general FRH) și constănțeanul Eduard Simineanu (arbitru international, membru în Biroul Federal).
 
„Din partea Federației o mică amintire. Alexandru Pădure și Eduard Simineanu au onoarea să le înmâneze câte o mică atenție pentru ce au făcut acești oameni în decursul carierei. Sorin Cazacu s-a retras la 50 de ani, mulți înainte, iar Aurel Tătaru la 42 de ani. Vă mulțumim, băieți, să fiți sănătoși și să slujiți halterele în continuare!“, a precizat anouncerul evenimentului. „O surpriză plăcută făcută pentru retragerea din activitatea de sportiv a mea și a colegului de la Timișoara, Cazacu Sorin. Mulțumim frumos Federației Române de Haltere!“, a fost mesajul lui Aurel Tătaru.
 
Ultimul concurs din cariera de sportiv a acestuia a fost în luna iulie a.c., faza finală a Campionatului Național de seniori, de la Botoșani, la care Aurel a concurat la categoria 109 kg și și-a făcut o frumoasă ieșire din scenă, cu trei medalii. „Și moșu a terminat cariera sportivă cu o medalie de bronz și două de argint“, a fost mesajul lui Aurel, a cărui bucurie dată de reușita concursului său de adio a fost dublată (sau chiar triplată) de evenimentul deosebit din cariera fiului său, Darius Tătaru, care, tot la Botoșani, a devenit în premieră, la numai 17 ani, campion national de seniori (de trei ori - la smuls, cu 120 kg, la aruncat - cu 160 kg și la total), la categoria 89 kg. Faza finală a Naționalelor de la Botoșani a fost a treia competiție de seniori la care Darius și Aurel Tătaru au urcat amândoi pe podium, în familie.      
  
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:
 
Predare de ștafetă în familia Tătaru
La ultimul concurs, ca sportiv, al tatălui, fiul a devenit în premieră campion național de seniori (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Halterofilii, pe podium și la competițiile de la Bascov (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 564

Calendar săptămânal CSM Constanța Tenisul de masă ține capul de afiș, cu meciul din Sala Sporturilor, din semifinalele Europe Cup Women

15 Mar 2024 603

Haltere CSM Constanța Surorile Gabriela și Adelina Petcu, pe podium la Bascov. Au fost selecționate în programul „Speranțe Olimpice“

13 Mar 2024 549

UPDATE. CSM Constanța Pe podium! Micile sportive Adelina și Gabriela Petcu, surori, au moștenit pasiunea pentru haltere a tatălui lor (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 1120

Haltere CSM Constanța, aproape 20 de medalii la Naționalele de seniori (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 1100

Haltere Constanța Bianca Dumitrescu, trei clasări pe locul opt la Mondialele de seniori din Arabia Saudită (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 898

CS Farul Constanța Darius Tătaru a concurat la Campionatul European. „Conduita sa a fost una onorabilă“

02 Aug 2023 1249

CSM Constanța haltere Robert Florea, triplu medaliat la Campionatul European București 2023 (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1134

Haltere Constanța Bianca Dumitrescu, triplă campioană europeană la tineret (GALERIE FOTO)

27 Jul 2023 1338

Halterofila constănțeană Bianca Dumitrescu, aproape de medalii la Campionatul European

19 Apr 2023 1340

Constanța Sportivi pregătiți de Cristina Bujin, pe podium la Winter Run Athetics Cup 2022. Fosta atletă, punct și de la capăt (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

24 Dec 2022 2892

Haltere Constănțeanca Bianca Dumitrescu, trei medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 2097

Predare de ștafetă în familia Tătaru La ultimul concurs, ca sportiv, al tatălui, fiul a devenit în premieră campion național de seniori (GALERIE FOTO)

30 Jul 2022 2401

Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța „Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“

18 Jun 2022 5208

CS Farul Constanța. Haltere în familie Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu, din nou pe podium la aceeași competiție (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1970