Condiții optime de pregătire pentru sportivii de la CS Victoria Cumpăna „Am revenit acasă, în prima sală de sport a comunei“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Sportivii de la secțiile de scrimă, lupte și gimnastică ritmică ale CS Victoria Cumpăna se pregătesc, de vineri, la sala de sport „Victoria Cumpăna“, în spațiile special amenajate acolo.
  • La festivitatea de inaugurare au participat, pe lângă sportivi, oficiali și antrenori ai clubului, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, și alți invitați de seamă.
  • Evenimentul a fost dedicată sportului cumpănean și denumit „Am revenit acasă“.
 
Noile spații amenajate în incinta sălii de sport „Victoria Cumpăna”, pentru pregătirea sportivilor Clubului Sportiv Victoria Cumpăna de la secțiile de lupte, scrimă și gimnastică ritmică, au fost inaugurate vineri, 4 februarie.
 
Primăria și Consiliul Local Cumpăna, alături de Clubul Sportiv Victoria Cumpăna, oferă astfel noi facilități și condiții optime de pregătire sportivilor din localitatea constănțeană. Amenajările au fost realizate cu fonduri de la bugetul local din Cumpăna și din sponsorizări, iar covorul special din sala de gimnastică ritmică a fost donat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. 
 
„În semn de apreciere față de dăruirea, grija și deschiderea doamnei primar Mariana Gâju, doamnei președinte Elena Frîncu și domnului director Ion Răuţă ai clubului sportiv cumpănean pentru copiii sportivi, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a pus la dispoziție clubului podiumul de gimnastică, pentru ca talentatele și premiatele gimnaste să se poată bucura de condiții optime la antrenamente“, a fost mesajul DJST Constanţa.
 
Invitați de seamă
 
La festivitatea de inaugurare au participat, pe lângă sportivi, oficiali și antrenori ai clubului, ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, și mai mulți invitați, inclusiv de la DJST Constanța, de la federații sportive naționale, de la cluburi și instituții de învățământ partenere ale CS Victoria Cumpăna. Astfel, nu au lipsit Elena Frîncu (președinte de onoare al CS Victoria Cumpăna), Ion Răuță (directorul CS Victoria Cumpăna), Roxana Bârlădeanu (secretar general al Federației Române de Scrimă, vicecampioană olimpică în 1996, vicecampioană europeană la individual, cvadruplă vicecampioană mondială şi vicecampioană europeană pe echipe), Mircea Apolzan (secretar general al Federației Române de Gimnastică Ritmică, membru în Comisia Tehnică a Federației Internaționale), Gigi Pambuca (reprezentant al Federației Române de Lupte, președinte de onoare al Asociației Județene de Lupte Constanța), fostul mare atlet Ilie Floroiu (președinte Consiliu Consultativ CS Farul), Aurelian Arghir (directorul CS Farul Constanța), George Cosac (președinte interimar al Federației Române de Tenis, nepot al unui fost primar din Cumpăna), Florina Cristache (director executiv al DJST Constanța), Alexandru Negraru (consilier sport DJST Constanța), prof.univ.dr. Alin Larion (prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța, preşedintele Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Horia Gheorghe (Asociaţia Judeţeană de Scrimă Constanţa).
 
Sportivi mici, dar mari prin rezultate
 
Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a precizat că toţi sportivii și antrenorii, adevăraţi ambasadori ai comunei, beneficiază de sprijin deplin în activitatea pe care o desfășoară.


„Activitatea noastră de astăzi (n.r. ieri) este dedicată sportului cumpănean și am denumit-o, simplu și cu suflet, «Am revenit acasă», în prima sală de sport a comunei Cumpăna, inaugurată în 2004. Parcă mai ieri a fost 12 martie 2004. Această sală a deschis drumul activităților sportive, dar și înființării asociației sportive. A reprezentat pentru noi deschiderea viitorului pentru sportul, un mod de viață la Cumpăna. Sportul este cel care a adunat oameni de valoare lângă noi. Avem un mentor, Elena Frîncu, cea care și-a pus amprenta pe tot ce înseamnă la Cumpăna activitate sportivă și nu numai. Sportivii noștri, mici, dar mari prin rezultatele obținute, sunt bogăția comunei Cumpăna. Avem lângă noi oameni dragi ai sportului. Părinții ne-au dat sprijin necontenit, inclusiv în amenajarea acestor spații“, a precizat ec. Mariana Gâju.  
 

„Depunem eforturi pentru ca fiecare ramură sportivă să fie bine reprezentată, iar copiii noștri talentați să se poată antrena pentru performanță. Mulțumesc tuturor celor prezenți pentru sprijin și implicare. Le vom fi mereu alături sportivilor de la Cumpăna și tuturor celor care fac performanță. Ne mândrim cu ei și le suntem recunoscători pentru dăruirea, pasiunea și dragostea pentru sport“, a mai spus primarul comunei Cumpăna.

O noutate este legată de faptul că, după orele de antrenament ale sportivilor, aceste spații pot fi folosite și de locuitorii comunei care doresc să practice aceste sporturi, sub supravegherea profesorilor antrenori.
 
„Suntem o echipă și o familie“
 
„Copiii și antrenorii noștri au această bucurie de a se pregăti în sala lor de antrenament. Vreau să mulțumesc și părinților, care ne-au ajutat în această perioadă, salariaților Primăriei, colegilor mei, profesori, sponsorilor care ni s-au alăturat. Suntem o echipă și o familie“, a precizat Elena Frîncu, vicecampioană mondială la handbal (în 1973), cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna, membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, laureată cu Colanul de Aur din partea COSR.
 
Premieră națională
 
Cu ocazia evenimentului de vineri, s-a desfășurat, pentru prima dată în România, și o demonstrație de scrimă în scaun cu rotile, existând posibilitatea ca, pe viitor, să se poată pregăti la scrimă în sala de sport „Victoria Cumpăna“, și persoane cu dizabilități, în fotoliu rulant. Aceasta cu atât mai mult cu cât antrenorul secției de scrimă a clubului, Sebastian Bezem, este singurul antrenor din România specializat şi pe scrimă în fotoliu rulant. Sebastian Bezem este și arbitru internaţional, el fiind prezent în această calitate și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  
 
„Eu sunt mic, tu fă-mă mare“
 
„Aș vrea să încep, din partea sportivilor, cu un vers: «Eu sunt mic, tu fă-mă mare!». Să zicem că, până acum, două secții ale clubului aveau condiții mai bune de pregătire, Începând de acum, și alte secții au condiții mai mult decât decente. Ne bucurăm că putem veni în sprijinul dorinței copiilor de a deveni mai buni în sport“, a precizat Ion Răuță.

„Felicitări pentru șansa de a le oferi tuturor copiilor un adevărat exemplu de comunitate unită, de apartenență de grup admirabilă și, în același timp, un mediu și un stil de viață sănătos, de asemenea, o inițiativă mai mult decât lăudabilă pentru ca persoanele cu dizabilități să se bucure în egală măsură de practicarea scrimei!“, se arată pe pagina de Facebook a DJST Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:

Inaugurare
Spații amenajate pentru lupte, scrimă și gimnastică la sala de sport „Victoria Cumpăna“ (GALERIE FOTO +VIDEO)


Judeţul Constanţa
Demonstraţie de scrimă în scaun cu rotile, în premieră naţională la Cumpăna

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 499

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 816

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 833

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 586

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 669

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 733

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 603

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 712

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 867

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 843

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 934

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 621

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 693

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 725