Constanţa a cucerit două titluri mondiale la lupte pe plajă Eroii de la Paralia Katerini, felicitaţi la Mangalia

Reprezentanţi ai Federaţiei Române de Lupte şi ai Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa au felicitat, ieri, la Mangalia, delegaţia României care a participat, cu deosebit succes (cucerind trei medalii de aur) la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă de la Paralia Katerini, Grecia.
 
Constănţeanul Vlad Caraş a devenit dublu campion mondial (atât la juniori - la categoria +80 kg, cât şi la seniori - la categoria +90 kg), iar celălalt titlu i-a revenit la seniori lui Tomi Hinoveanu. Antrenorul lotului tricolor a fost Ioan Giuglea, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, acolo unde s-a format şi Vlad Caraş, legitimat în prezent la CSM Reşiţa. La conferinţa de presă de ieri, desfăşurată pe arena sportivă de pe plaja Mangalia, au fost prezenţi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte, Gigi Pambuca, vicepreşedintele FRL, Lucian Luca, preşedintele CS Mangalia, Ionel Luca, precum şi antrenori, sportivi şi iubitori ai sportului de gen din localitate.
Lucian Luca, cel care a condus delegaţia României în Grecia, s-a declarat mândru de rezultatele obţinute de România, care a reuşit să ocupe locul 3 în clasamentul pe medalii, din 32 de ţări participante, devansând reprezentative redutabile, precum Rusia şi Statele Unite ale Americii.

„Am avut emoţii pentru sportivii noştri, dar, la final, acestea au fost transformate într-o imensă bucurie, mai ales că Vlad Caraş ne-a confirmat şi la seniori talentul şi abnegaţia pentru lupte. Îmi doresc ca, anul viitor, Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă să aibă loc la Mangalia şi să avem o participare feminină cu sportive din oraşul nostru, cu care să obţinem rezultate spectaculoase, asemenea celor de la acest campionat“, a precizat Lucian Luca.

„România şi Constanţa au realizat o performanţă deosebită. Vlad Caraş a reuşit să îşi apere titlul de campion la lupte pe plajă, câştigat anul trecut la Casablanca (Maroc), în timp ce Tomi Hinoveanu, aflat la prima sa participare la o astfel de competiţie, a constituit marea surpriză prin cucerirea medaliei de aur la categoria sa“, a spus şi Gigi Pambuca. Înaintea competiţiei din Grecia, luptătorii români s-au antrenat timp de o lună pe plaja din Mangalia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poze cu o tânără norvegiană Vlad Caraş, din Constanţa, s-a încoronat rege pe tărâmul zeilor (galerie foto)

25 Jul 2014 3649

Format la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa Vlad Caraş, dublu campion mondial la lupte pe plajă

08 Jul 2014 3638