Constanța a găzduit Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Pe podium au urcat și reprezentanți ai litoralului (galerie foto)

 

 
  • La cadete, Alexandra Voiculescu și Delia Voiculescu (de la Poseidon Limanu 2 Mai) au cucerit medaliile de aur, devenind campioane mondiale.
 
Campionatul Mondial de lupte pe plajă, care s-a disputat în România, la Constanța, pe plaja Neversea, le-a adus reprezentanților cluburilor din județul Constanța medalii la toate categoriile de vârstă.
 
Prima întrecere a fost cea a cadeților, în care recolta de medalii a Constanței a fost cea mai bogată, urcând pe podium trei luptătoare și un luptător. Este vorba de Alexandra Voiculescu, Delia Voiculescu (de la Poseidon Limanu 2 Mai; antrenori, Cornelius Dorian Trucmel și Alina Ivan) - care au cucerit medaliile de aur, devenind campioane mondiale, Bianca Iancău (de la Victoria Cumpăna; antrenor, Vasile Vicol) și Daniel Sandu (CSS Mangalia; antrenor, Marian Oancea) - care au urcat pe treapta a treia a podiumului, intrând astfel în posesia medaliilor de bronz.
 
La junioare, Amalia Rătunzeanu, de la LPS „Nicolae Rotaru“ (antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), a obținut și ea bronzul, performanță de care a fost aproape și Alina Tabert, de la Victoria Cumpăna (antrenor, Vasile Vicol), care s-a clasat pe locul cinci. De asemenea, o sportivă din Mangalia, formată în lupte în municipiul din sudul litoralului, dar care acum evoluează pentru Rapid București, Ana Maria Pîrvu, a obținut bronzul.
 
În întrecerea seniorilor, a cucerit medalie (bronz) și constănțeanul Vlad Caraș, format în fabrica de campioni de la LPS și care actualmente reprezintă CSM Reșița. Vlad Caraș a avut loc pe podium, tot trei, și la etapa de la Constanța a Beach Wrestling World Series.   
 
În total, România a obținut la Campionatul Mondial 26 de medalii (11 la cadeți, nouă la juniori și șase la seniori). În clasamentul pe națiuni, la cadeți România a ocupat locul întâi la feminin și doi la masculin, iar la junior delegația tricolor a fost tot prima la lupte feminine și a treia la lupte masculine. Din staff-urile tehnice ale loturilor naționale au făcut parte și Cornelius Dorian Trucmel, Marian Oancea (la cadeți și juniori) și Ioan Giuglea (la seniori).   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Lupte)

   
Citește și:
 
La Constanţa a început Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Aur pentru Alexandra Voiculescu şi Delia Voiculescu (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lupte Sportivii din județul Constanța, remarcați și la Cupa României Under-20

02 Jun 2022 1846

La Constanţa a început Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Aur pentru Alexandra Voiculescu şi Delia Voiculescu (galerie foto)

23 Sep 2021 3311

UPDATE Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, vicecampioană mondială la cadeţi

23 Jul 2021 2385

Sportivele Voiculescu. Două surori şi o verişoară Trei luptătoare de la Poseidon Limanu 2 Mai vor concura la Campionatul European

21 May 2021 5008

Patru luptătoare de la CS Poseidon Limanu - 2 Mai au urcat pe podium la Turneul Internaţional de la Cluj

24 May 2019 1905

Luptătoarea Delia Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, pe podium la turneul internaţional de cadeţi

14 May 2019 2135