UPDATE. Constanța. Baschet 3X3 Demonstrație de slam-dunk, cu atleți profesioniști din SUA și Polonia, iar România întâlnește Israel în Liga Națiunilor (GALERI FOTO)


Naționala masculină de baschet 3x3 a României s-a calificat în sferturi la turneul final al Ligii Națiunilor, care are loc în aceste zile la Constanța, pe terenul amenajat în aer liber la City Park Mall.

România va juca astăzi cu Israel, de la ora 18.05. Toate meciurile zilei sunt în direct pe Prima Sport 3.

Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din lume la categoria de vârstă sub 23 de ani s-au duelat timp de două zile pentru a accede în fazele eliminatorii la FIBA 3x3 Nations League Finals. Printre ele se află și naționala masculină a României care a reușit să obțină calificarea în sferturi, după o victorie concludentă cu Mongolia, 21-11.

În primul meci al grupei România a cedat la limită cu Japonia, după un adevărat thriller încheiat în prelungiri cu o aruncare de două puncte care le-a adus victoria niponilor, 18-16. În cel de-al treilea meci al grupei, Japonia a învins Mongolia și astfel, împreună cu România, au avansat în sferturile de finală.

Naționala feminină a României a avut o grupă imposibilă, cu Statele Unite și Franța. După ce a cedat categoric în fața americancelor, 20-10, tinerele jucătoare din România au reușit un meci excelent în fața echipei din Hexagon, cedând la doar două puncte, 15-13 scor final.

Prezentarea echipelor s-a făcut în stil-ul meciurilor din NBA, iar experiența spectatorilor a fost una similară meciurilor din campionatul profesionist nord-american, care a inclus momente de dans, majorete, reprezentații de circ și concursuri organizate în pauzele dintre meciuri, se arată într-un comunicat.


Astăzi, după ora 19.00, va avea loc și o demonstrație de slam-dunk, cu atleți profesioniști din Statele Unite și Polonia. Isaiah Rivera, New Williams, Rafal Lipinski și Piotr Grabowski, cei mai în formă dunkeri în momentul de față, câștigători a mai multor concursuri în acest sezon, vor fi prezenți în arena din Constanța.

Evenimentul organizat de către CSM Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va continua și în weekend cu meciurile din FIBA 3x3 Women’s Series, turneul final al circuitului mondial feminin profesionist, dotat cu premii în valoare totală de 280.000 de dolari.

UPDATE:

Israel a câștigat meciul cu România, scor 21-20, și s-a calificat în semifinale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.