Constanţa Campioana Antoanela Manac a ratat la mustaţă prezenţa la Jocurile Olimpice. Prima în afara listei!

  • Iniţial, Antoanela Manac apărea pe lista oficială a sportivilor din triatlon cu bilet de Japonia.
  • Ulterior, la scurt timp, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon.
  • Pe lângă triatlon, sportiva de pe litoral îşi dedică timpul şi unui alt domeniu greu, medicina, Antoanela fiind în prezent medic rezident.
 
Cunoscuta campioană la triatlon din Constanţa Antoanela Manac a ratat la mustaţă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea fiind prima în afara listei! Iniţial, performera de pe litoral apărea pe lista oficială a sportivilor cu bilet de Japonia, însă, la numai un weekend distanţă, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon.
 
Oricum, chiar şi aşa, cu Anto în afara listei, rezultatele şi performanţele sale din ultimii ani (care au dus-o atât de aproape de JO) rămân, fiind cu atât mai preţioase cu cât sportiva îşi dedică timpul şi unui alt domeniu, în afară de triatlon, Medicina, constănţeanca fiind în prezent medic rezident! Nu în ultimul rând, dacă se foloseau aceleași criterii de calificare ca la JO Londra şi JO Rio, Antonela ar fi fost calificată acum.
 

„Un exemplu pentru sportivii care vin din urmă”

 
„Săptămâna trecută, ne bucuram cu toții că Antoanela Manac apărea pe lista oficială a celor care sunt calificați la  Jocurile Olimpice. În doar opt ani de existentă a FRTRI,  România urma să aibă în premieră o reprezentantă a sexului feminin la Jocurile Olimpice, în sportul în care, probabil, este cel mai greu să te califici. Dar, după un weekend în care câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon, Anto a rămas prima în afara listei. Deși cu toții suntem triști, iată de ce performanța ei este importantă şi istorică în sportul nostru:
 
  • Fiind atât de aproape de calificare, a deschis drumul pentru sportivele care vin din urmă.
  • Multiplele ei rezultate pavează un drum spre înalta performanţă.
  • Atât la nivel local, cât şi global avem credibilitate că România poate să scoată sportivi de nivel olimpic.
  • Munca ei, a lui Klosz Peter şi a lui Ovidiu Burghelea, timp de 4 ani, ne-a ajutat să învăţăm acest proces complicat de calificare la JO şi ne-a confirmat că se poate.
  • Faptul că este absolventă a Facultății de Medicină şi, în prezent medic, nu poate fi decât un exemplu pentru sportivii care vin din urmă.
 
Trist este că, dacă se foloseau aceleași criterii cum au fost folosite pentru JO Londra şi JO Rio, Anto ar fi fost calificată acum, dar suntem siguri că această experiență nu poate decât să o motiveze pentru JO Paris. Mulțumim, Antoanela Manac, Klosz Peter ar fi fost mândru de tine️! The show must go on!“, este mesajul Federaţiei Române de Triatlon.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Triatlon)

 
Citeşte şi:
 

Campioana din Constanţa
Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Triatlon Constanța. Antoanela Manac, locul 4 în Chile, la 2024 Americas Cup „Am muncit, am suferit, dar am terminat cu zâmbetul pe buze!“ (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 703

Rezultate la H3RO Mamaia 2023. „Motivația de a participa la un triatlon deloc ușor“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 1665

Programul H3RO Mamaia 2023, cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

22 Sep 2023 2043

Ediția a 15-a a H3RO Mamaia 700 de participanți, din zece țări, la cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

19 Sep 2023 1155

CSM Constanța triatlon Carol Popa a concurat în finala A de la Campionatul European Balikesir 2023 (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 1256

Antoanela Manac, a doua evoluție pentru România la Jocurile Europene „Triatlonul face parte dintr-o categorie aparte de sporturi“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2023 1560

Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul cinci în clasamentul mondial, după CM de Aquathlon de la Ibiza (GALERIE FOTO)

03 May 2023 1337

Editorial Din stirpea învingătorilor. Cursele voinței scurtează drumul de la Constanța la Paris

20 Feb 2023 1575

Antoanela Manac, locul zece în Venezuela, la prima cursă internațională de triatlon pe distanța olimpică din acest sezon (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1379

CSM Constanța În 2023, triatlonistul Carol Popa și-a propus să urce pe podium la Europene. Visul său cel mare - Jocurile Olimpice

13 Jan 2023 1968

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac încheie sezonul pe locul 82 în lume, atingând obiectivul impus de COSR

23 Dec 2022 1619

Triatlon Antoanela Manac, pe locul șase la Cupa Asiatică din Malaezia. Constănțeanca se menține în top 100 mondial (GALERIE FOTO)

02 Dec 2022 1462

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Asiatica de la Samarkand. A urcat pe locul 94 mondial (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1702

Triatloniști de pe litoral, pe podium la Naționale. Apoi, din România, în Franța, la Campionatul European de tineret (GALERIE FOTO)

17 Sep 2022 2079

Triatloniști de top, din zece țări, la ediția a 14-a a H3RO Mamaia. Va fi lansată echipa de perspectivă olimpică

16 Sep 2022 1281