Constanţa Doi viitori maiștri militari de marină au acceptat provocarea lansată de un fost luptător din Forţele Speciale

  • În cadrul maratonul internaţional „The David Goggins 4X4X48 Challenge”, participanţii au trebuit să alerge patru mile o dată la patru ore, într-un interval de 48 de ore.
  • Claudiu Gabriel Brindea și Marin Moldoveanu sunt elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa.  
  • Claudiu Gabriel Brindea e din Agigea, Marin Moldoveanu din Călăraşi, iar sportul se numără printre pasiunile lor.
 
La maratonul internaţional „The David Goggins 4X4X48 Challenge”, lansat ca o provocare pe internet, au luat startul, la Constanţa, concomitent cu sportivi din toate colţurile lumii, şi doi elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Claudiu Gabriel Brindea și Marin Moldoveanu.
 
În cadrul maratonului, participanţii au trebuit să alerge 6,5 kilometri (4 mile) o dată la patru ore, într-un interval de 48 de ore. Timpul de odihnă după fiecare repriză de alergare a fost tot de aproximativ patru ore. Cei doi elevi militari și-au stabilit traseul în incinta unității şi au început alergarea la ora 3.00 a zilei de sâmbătă, 6 martie. În aceeaşi zi, ei au demarat celelalte patru reprize la orele 7.00, 11.00 şi 15.00. Duminică, 7 martie, a fost a doua zi de participare, cu ture de la orele 11.00, 15.00, 19.00 şi 23.00. Provocarea acestei curse, care le-a pus la încercare participanţilor resursele fizice şi psihice, a fost lansată de ultramaratonistul și fostul luptător din Forțele Speciale David Goggins.         
 

Fost atlet şi campion naţional la şah, din Agigea

 
În vârstă de 20 de ani, Claudiu Brindea este din Agigea, iar sportul se numără printre pasiunile sale. A practicat atletismul, reprezentând în competiţii LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa şi CS Farul Constanţa, dar a fost şi campion național la șah. Oricum, iubește, în egală măsură, orice tip de sport. „De altfel, spune că a încercat câte puțin din fiecare. Acum, în calitate de elev militar, se concentrează numai pe antrenamente individuale de forță”, se arată pe pagina de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
 

„David Goggins este un model pentru mine”

 
„Îl urmăresc pe David Goggins de câțiva ani. Este un model pentru mine. A îndeplinit cele mai grele programe de pregătire din lume, inclusiv cel pentru trupele speciale americane. Fost Navy SEAL, Goggins s-a retras din activitatea militară, dar continuă să încurajeze și să promoveze activitățile sportive ajutând oamenii să își schimbe stilul de viață. Eu fiind pasionat de sport și dorindu-mi să ajung la Forțele pentru Operațiunii Speciale accept orice sfat și orice îndrumare venite din partea celor mai buni oameni din domeniu. Am acceptat această provocare pentru a-mi demonstra mie, în primul rând, că antrenamentele zilnice pe care le fac pentru a-mi duce visul la îndeplinire nu sunt în zadar”, explică elev fruntaș Claudiu Gabriel Brindea, potrivit sursei citate.
 

Practică artele marţiale, dar a jucat şi fotbal

 
Marin Moldoveanu este originar din Călăraşi şi are 24 de ani. El este nu doar elev al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, dar, în paralel, este și student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universității „Ovidius” din Constanța. De asemenea, e fost soldat și a făcut parte din lotul sportiv al Statului Major al Forțelor Aeriene. Nu în ultimul rând, a jucat fotbal (la Victoria Lehliu şi la Feteşti) și practică artele marțiale. În sportul de contact s-a pregătit şi la Akatsuki Martial Fights Bucureşti (sensei, Iulian Strugariu), iar în 2017 a ocupat locul întâi la Campionatul European Voievod, în Republica Moldova, la categoria 66 kg. „Sportul este pentru el un mod de viață pe care și-ar dori să-l insufle și altora”, se precizează pe pagina de Facebook a SMMMFN.
 

„Sportul este rugăciunea trupului și educarea colectivului”

 
Marin Moldoveanu spune că a acceptat provocarea lansată de David Goggins motivat de faptul că este ceva nou, ceva ce nu a mai făcut. 
 
„M-a atras și gradul de dificultate al maratonului, ceea ce face activitatea să fie cu atât mai frumoasă. Voi duce la îndeplinire această provocare din pasiune pentru sport, dar și din respect pentru statutul meu de elev militar. Crezul meu este că sportul este rugăciunea trupului și educarea colectivului, a societății prin puterea exemplului. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, motivația vine din interior”, a precizat elev soldat Marin Moldoveanu.
 

Motivaţi să ducă la bun sfârşit provocarea

 
În cadrul maratonului, Claudiu Brindea şi Marin Moldoveanu au alergat pe ciment, o suprafaţă dură, însă nu au dat înapoi, fiind bine pregătiţi. Nici ploaia nu le-a încurcat cu nimic planurile. De altfel, ei au alergat şi puţin mai mult pe fiecare repriză decât era stabilit (6,5 kilometri), cam şapte kilometri. „Ne antrenăm în fiecare zi şi suntem în formă. Suntem motivaţi să ducem la bun sfârşit această provocare”, au spus, pe parcursul celor două zile de alergări, reprezentanţii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” la maratonul „The David Goggins 4X4X48 Challenge”. 

 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai mukte imagini cu cei doi elevi.
 

Sursa foto: Facebook (Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”) 
 
Citeşte şi:
 
Constanţa
Povestea lui Alexandru Paliciuc, halterofilul campion de pe Fregata „Mărăşeşti”. Ţinteşte tot mai sus!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari, la bordul navelor militare fluviale cu ocazia Exercițiului „Litoral“! (FOTO)

14 Jul 2023 859

LIVE TEXT Festivitatea de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Oct 2022 2379

Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 2049

Miruna Huțanu e și arbitru Centură neagră 2 Dan la karate pentru o elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

14 Mar 2022 4557

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale- 124 de ani de existență! Eveniment organizat fără public (galerie foto)

10 Oct 2021 1664

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceas aniversar. Se împlinesc 124 de ani de la înființare (galerie foto)

08 Oct 2021 1888

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

13 Sep 2021 1808

„Mai mult decât profesie, PASIUNE!“ Învățământul postliceal militar de marină împlinește 123 de ani

08 Oct 2020 1979

Constanța Doliu la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Maiorul Alexandru Mateșică s-a stins din viață la numai 38 de ani!

04 Aug 2020 47268

Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

25 Oct 2019 2699

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, 122 de ani de la înfiinţare

08 Oct 2019 1935

Școala Militară de Maiști Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, ceremonie de deschidere a noului an școlar

06 Sep 2019 1912

Elevi şi studenţi din Marina Militară au depus jurământul la Constanţa „Respectul faţă de ţară, mama, ordinea şi disciplina” i-au îndrumat către o carieră militară (galerie foto)

25 Oct 2018 2247

Ceremonie la Constanţa 113 viitori ofițeri și maiștri militari de marină vor jura, mâine, credinţă față de patrie și popor

23 Oct 2017 2896

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale împlineşte 120 de ani de la înfiinţare

06 Oct 2017 2482