Constanţa. Echipa Liceului Teoretic „Decebal“, campioană pe judeţ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (galerie foto)

Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța încheie supremația la baschet masculin a Liceului Teoretic „Traian“ și câștigă faza pe judeţ a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar Constanța, ediția 2018-2019, după o finală cu Liceul Teoretic „George Călinescu“, pe care a câştigat-o cu 54-42.
 
După ce, ani la rând, Liceul Teoretic „Traian“ a fost campioana și reprezentanta județului Constanța la ONSS - faza națională, ediția 2018-2019 a adus și o nouă campioană de județ! 
 
Liceul Teoretic „Decebal“ și-a luat revanșa în acest an, după ce, anul trecut, pierduse finala chiar cu cei de la Traian. În 2018, Traian s-a putut baza pe mai mulți jucători angrenați în baschetul de performanță, dar care erau în ultimul an de liceu! 
 
În această ediție de ONSS, fără aportul celor cu experiență, dar cu tineri talentați care vin din urmă, Liceul Teoretic „Traian“ (prof. Mariana Bulac) a terminat pe locul III, Liceul Teoretic „George Călinescu“ pe locul II (prof. Camelia Giuran), iar Liceul Teoretic „Decebal“ (prof. Mirerla Negrea şi Adriana Constantin) pe primul loc.
 
Programul de sport al celor de la „Decebal“ a dat roade într-un final, după ce, ani la rând, profesoarele Mirela Negrea și Adriana Constantin au construit o generație care a putut avea continuitate, a putut să lege un joc de baschet frumos și să evolueze de la an la an, așa cum Traian a făcut-o cu generația sa din anii trecuți. Acum, duelul Decebal -Traian s-a consumat în semifinale, scor 77-59 în favoarea celor de la „Decebal".
 
Liceul Teoretic George Călinescu, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Colegiul Național Mihai Eminescu, Hârșova, Liceul cu Porgram Sportiv, Liceul Teoretic Ovidius, CN Militar, Liceul Teoretic Carol, Liceul Telecom se prezintă de la an la an tot mai frumos punând generațiile tinere în valoare și construind echipe care cresc în performanță de la o ediție la alta!
 
Andrei Talpeş, preşedintele Asociatiei Judeţene de Baschet Constanţa, a declarat:

Trebuie să felicităm toate cadrele didactice care au fost alături de copii și elevi la această ediție de ONSS 2018-2019, toate unitățile de învățământ care pun accent pe programul sportiv și pe dezvoltarea acestuia pe termen lung, și nu în ultimul rând trebuie să mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Constanța pentru implicarea și promovarea sportului în școli și licee! Sportul și educația trebuie să coexiste în sport, fie că e la nivel didactic sau/și de performanță! Faptul că aceste competiții se desfășoară cu tribune pline, este meritul tuturor! Sperăm ca la ediția următoare să ne autodepășim!

 
CAMPIONII ONSS 2018-2019 Masculin
 
Liceul Teoretic "Decebal", prof. Mirela Negrea şi Adriana Constantin

 
Sergiu Ursu, Bogdan Chihaia, Ștefan Gribinic, Cristian Mosor, Eduard Costache, Alexandru Borș, Ștefan Vladu, Rareș Marin, Cătălin Florea, Radu Sicoe, Alex Stan.
 

VICECAMPIONI ONSS 2018-2019 Masculin
 
Liceul Teoretic "George Călinescu", prof. Camelia Giuran
 
Radu Mihai, Petrina Dimitri, Pegkas Panaiotis, Adrian Mocanu, Răzvan Niculae, Crăciun Dragoș, Miron David, Cioban Luca.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 423

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța

16 Mar 2024 741

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 681

Lucrările de construcții în cadrul proiectului de creștere a eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal din Constanța vor fi executate de Draft Dinamic Construct SRL (DOCUMENT)

01 Mar 2023 1827

Baschet Echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, campioană județeană la ONSS (GALERIE FOTO)

23 Jan 2023 2402

UPDATE Farul Constanța, vizită la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța, în proiectul „Învățăm să fim campioni" (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Nov 2022 4119

Liceul „Decebal” din Constanța înființat în anii '70 are nevoie de reabilitare. Primăria licitează execuția lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice a clădirii

28 Oct 2022 1842

Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța scoate la concurs două posturi vacante. Cine poate participa

27 Sep 2022 2472

Constanța Zeci de elevi participă la etapa județeană a Olimpiadei naționale interdisciplinare de limba şi literatura română şi religie

12 Mar 2022 4456

Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța angajează paznic. Care sunt condițiile

27 Jan 2022 1753

La jumătate de secol de la înființare, Primăria Constanța se chinuie să reabiliteze termic clădirea Liceului Teoretic „Decebal”

12 Oct 2021 3013

Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța angajează paznic

03 Oct 2021 3753

Sute de elevi din județul Constanța și-au exprimat dorința de a fi vaccinați anti-COVID 19 în prima săptămână de școală

20 Sep 2021 2053

Municipalitatea organizează trei licitații pentru reabilitarea termică a Liceului Teoretic Decebal din Constanța

24 Apr 2021 2156

La 50 de ani de la înființare A fost scoasă la licitație reabilitarea termică a Liceului Teoretic „Decebal”

18 Feb 2021 2053