Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, figură frumoasă în campionatul de minifotbal. Obiectivul e promovarea în Liga I (galerie foto)

  • FC LMP, serie de 11 meciuri fără înfrângere în Liga a II-a (zona Constanța) a Campionatului Național de Minifotbal.
  • Echipa Ligii Militarilor Profesioniști are în componență mulți fotbaliști care au atins nivelul divizionar.
  • Decarul formației este Bogdan Ciocănel, antrenor principal - Virgil Stoian, iar căpitan - portarul Sorin Zaharia.
 

La Constanța, Liga Militarilor Profesioniști și-a alcătuit o echipă de minifotbal cu care evoluează în Liga a II-a (zona Constanța) a Campionatului Național, obiectivul fiind promovarea în Liga I. Alcătuită din militari, FC LPM face o figură frumoasă în întrecere, unde, până la oprirea competiției din pricina pandemiei de coronavirus, nu a cunoscut înfrângerea, în 11 meciuri înregistrând zece victorii și un egal, golaveraj 75-21!

Fotbal Club Liga Militarilor Profesioniști a fost înființată prin hotărârea Consiliului Director al LMP din 30 noiembrie 2019, iar lotul de fotbaliști a fost stabilit pe 5 ianuarie 2020, grupul de start numărând 18 jucători (trei portari și 15 jucători de câmp). Componenții FC LMP sunt militari atât din Constanța, cât și din județ (Mangalia, Topraisar), majoritatea foști jucători divizionari, astfel că e normală evoluția deosebită a echipei. Formația îl are ca antrenor principal pe Virgil Stoian, un tehnician cu mare experiență, binecunoscut în județul Constanța. El e antrenorul care l-a descoperit pe Alex Mățel, fost căpitan al FC Farul, fost internațional, în prezent la U Craiova. Antrenor secund (dar și jucător) al FC LMP este Florinel Mari Dumitra. De aspectele administrative și organizatorice ale echipei se ocupă Dănuț Albu (președintele Ligii Militarilor Profesioniști), Costel Anca (administrator LMP) și Sorin Bercaru (membru în Consiliul Director al LMP).
 

Victorie și cu 11-1

FC Liga Militarilor Profesioniști a preluat în campionat locul unei alte echipe, care era ultima în clasament (fără niciun punct), iar, grație seriei de rezultate pozitive, formația LMP a urcat până pe locul nouă, cu 31 de puncte! În cele 11 meciuri jucate până acum, FC LMP a înregistrat rezultatele: 6-0 cu FC Viile Noi (restanță din tur), 3-2 cu Tomis Constanța, 7-1 cu Nicomi Team, 9-3 cu Alera Sport, 6-2 cu FC Viile Noi, 8-1 cu Red Team, 4-4 cu Juventus, 7-4 cu FC Dacia, 8-1 cu Macu Roșu, 6-2 cu Atletic Tomis și 11-1 cu 86 Air Base.
 

Șanse la podium

„Acel egal a fost un accident, la meci neputând veni toți jucătorii noștri. Echipa este foarte bună, având în componență și câțiva jucători de la echipa națională de fotbal pe plajă a României. Am reușit să învingem cu scoruri mari și echipele din fruntea clasamentului. Majoritatea fotbaliștilor noștri sunt foști jucători divizionari, au evoluat la Farul, Viitorul, Callatis sau Portul, au o bună cultură fotbalistică. Obiectivul nostru e să promovăm în Liga I. Mai sunt șase etape, în care sperăm să ne menținem parcursul de regularitate de până acum. Avem șanse la podium în sezonul regulat. Din câte se pare, va urma apoi un turneu play-off, la capătul căruia ne dorim să ne îndeplinim obiectivul: promovarea“, a declarat Dănuț Albu.
 

Căpitanul echipei e Sorin Zaharia

După 24 de etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. Tomis Constanța - 61p, 2. Red Team - 49p, 3. Prietenii - 46p, 4. Macu Roșu - 44p, 5. FC Dacia - 40p, 6. Algida - 33p, 7. Juventus - 33p, 8. RCS&RDS - 32p, 9. FC LMP - 31p, 10. 86 Air Base - 31p, 11. Nicomi Team - 29p, 12. Prietenașii - 28p, 13. FC Viile Noi - 24p, 14. Atletic Tomis - 23p, 15. FC Vioddal - 23p, 16. Alera Sport - 22p. Din lotul FC LMP fac parte: portari - 1. Sorin Zaharia (căpitanul echipei), 12. Nasta, 13. Lar; fundași - 2. Pricope, 3. Dumitra, 4. Ilie, 6. Daniel Zaharia, 15. Răzvan Evdochim, 18. Tarnovschi; mijlocași - 5. Șerban, 8. Bolat, 10. Ciocănel, 16. Cabason, 17. Huidiu, 18. Jalbă, 19. Rânjă; atacanți - 7. Dimoftei, 9. Stoian, 11. Bogdan Evdochim, 14. Nedelea.
 

Marele avantaj

„Avem o colaborare foarte frumoasă, iar rezultatele se văd. Marele avantaj e că băieții au experiență în fotbal, mulți dintre ei jucând și la nivel divizionar. Știu ce înseamnă spiritul de echipă și colectivitatea, în condițiile în care sunt și militari activi. Mă declar foarte mulțumit de modul cum percep ideile mele. Echipa a făcut jocuri foarte frumoase. Păcat că a venit însă pandemia de coronavirus, iar campionatul s-a întrerupt. Jocul FC LPM are tot ce cere fotbalul de calitate. Echipa ar merita promovarea în Liga I, unde sunt sigur că ar face din nou o figură frumoasă. Băieții sunt deosebiți. Am tot respectul pentru ei“, a spus Virgil Stoian.
 

Mingea cu bereta militară

Culorile FC LMP sunt alb și albastru, iar echipamentul de rezervă e galben. Pe fața tricoului sunt imprimate sigla LMP, mingea cu bereta militară și sigla Invictus Adina SRL. Pe mâneca stângă, este gradul de caporal clasa I. În campionatul de minifotbal, o echipă are șase jucători (5+1), iar pe foaia oficială de joc se trec 12 fotbaliști.
 

„Marchează goluri spectaculoase din orice poziție!“

Decar al FC LMP și lider al echipei (alături de Florinel Mari Dumitra) este mijlocașul Bogdan Ciocănel, component al echipei naționale de fotbal pe plajă a României și antrenor de juniori, la cluburi precum FC Farul Constanța și Sporting Mangalia. Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, caporalul Bogdan Ciocănel face parte din Divizionul 50 Corvete Mangalia. „Bogdan este liderul echipei, oferă pase de calitate și are meritul de a ști să readucă la viață o echipă în momentele grele. Marchează goluri spectaculoase din orice poziție! Modest, deschis și plin de inițiativă, îndrăgostit de performanță, Bogdan Ciocănel se identifică perfect cu omul de acțiune, cel care valorifică fiecare resursă în favoarea obținerii succesului. Pentru Bogdan secretul performanței în fotbal sunt munca, ambiția, seriozitatea, încrederea și generozitatea! Toate acestea susținute de un mare talent“, se arată pe pagina de Facebook a FC LMP.
 

Amical cu ocupanta locului trei din Liga I

Luna trecută, FC LMP a disputat un amical cu FC Wolf AMR, ocupanta locului trei din Liga I a Campionatului Național de Minifotbal. FC Wolf AMR s-a impus cu 10-7 (5-3). „Important nu este scorul, ci faptul că ne-am reîntâlnit după trei luni. A fost un test util pentru că am profitat de această întrerupere și am încercat să gestionăm cât mai bine fizic, dar și tehnico-tactic această perioadă. Sunt trei jucători noi, care au răspuns foarte bine și au confirmat. În general, a fost un test bun pentru noi. Primul meci după o perioadă foarte mare. Meciurile sunt cele mai importante. Cel mai complex antrenament este meciul. Şi mai ales că am întâlnit o echipă foarte bună care se luptă la titlu în Liga I. Pentru noi urmează șase etape de foc din Liga a II-a“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a FC LMP.
 

„Sperăm să avem un viitor frumos în minifotbal“

„Mai multe echipe din Liga I a Campionatului Național de Minifotbal ne curtează pentru partide de verificare, știind că vor avea un antrenament bun contra noastră. Sperăm să avem un viitor frumos în minifotbal, deși Liga I e la alt nivel, iar trei - patru echipe sunt de mare valoare. Nu ne speriem însă, mai ales că ne-am și întărit lotul“, a mai spus Dănuț Albu.
 

Siflee și tablouri cu noduri marinărești pentru FC Farul

Totodată, zilele trecute, o delegație a Ligii Militarilor Profesioniști a fost primită de conducerea FC Farul Constanța, punându-se astfel bazele unui viitor parteneriat între asociația militarilor și clubul fanion al Constanței. Reprezentanții celor două formații au convenit asupra organizării unui meci demonstrativ între o echipă a FC Farul (la care să joace glorii ale fotbalului constănțean) și FC LMP, însă după ridicarea restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19. De asemenea, s-a convenit ca microbiștii LMP să beneficieze de invitații tip abonament la toate meciurile Farului. La finalul întâlnirii, reprezentanții celor două „echipe” au făcut schimburi de plachete și tricouri. Lui Ciprian Marica și lui Tiberiu Curt, reprezentanții FC Farul, li s-au înmânat plachete de excelență și tricouri personalizate aparținând FC LMP, precum și câte o siflee și un tablou cu noduri marinărești, mai ales că fariștilor li se mai spune și „echipa marinarilor”.

Sursa foto: Facebook (Fotbal Club Liga Militarilor Profesioniști)


Citește și:

Întâlnire, la ceas aniversar. FC Farul Constanța și Liga Militarilor Profesioniști vor juca un meci amical (galerie foto)

Constanţa Liga Militarilor Profesionişti îşi face echipă de fotbal. În ce campionat va evolua formaţia


Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)

FC Farul Constanţa, învingătoare la „Turneul Micilor Campioni”, la secţiunea Under-10 (galerie foto)

Fotbal pe plajă România s-a clasat pe locul trei la turneul din Portugalia. Victorie la penalty-uri în finala mică

Fotbalist la AS Ciocârlia şi soldat George Marian Pricope a obţinut cea mai mare notă la examenul de arbitri (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1199

Liga Militarilor Profesioniști, poveste impresionantă. Soție de militar, o mândrie dar...

14 Apr 2023 2586

Marina LMP Constanța, pe locul trei la „Cupa Camarazii LMP“, de la Neptun

20 Sep 2022 1369

Ce echipe participă la Cupa „Camarazii LMP“, de la Neptun (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1510

Militarii se întrec la Neptun la Cupa „Camarazii LMP“

11 Aug 2022 1472

Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru Ionuț Gabriel Neagu, performer și în sport

29 Jul 2022 1613

Mini-fotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, două victorii mari, la echipe de pe podium. „Am reușit să formez o adevărată familie“

16 Mar 2022 3004

Echipa de mini-fotbal a Ligii Militarilor Profesioniști țintește locul patru în Liga 1 - zona județului Constanța

02 Mar 2022 2507

Minifotbal Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, victorie la scor și cu FC Soveja. Retur început în forță

11 Jan 2022 2846

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4365

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 3389

Liga Militarilor Profesioniști, la ceas aniversar. Împlinește 11 ani de la înființare

17 Sep 2021 1617

Minifotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, vicecampioană la „Superliga Companiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2736

Plugușorul Ligii Militarilor Profesioniști Mâine anul se înnoiește/Costul vieții noastre crește/ Și salariul tot pe loc/Cîțu-i fratele lui Boc!

31 Dec 2020 3412

Membrii Ligii Militarilor Profesioniști, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru o familie cu zece copii din Corbu, județul Constanța

22 Dec 2020 1943