Constanța Festival de rugby în memoria fostului sportiv și cadru universitar Matei Rotaru, decedat la numai 44 de ani. „Mereu cu gândul la el!“


 
  • Ca rugbyst, Matei Rotaru a fost un centru de valoare, campion național de juniori cu echipa Școlii Sportive 2 Constanța.
  • Tatăl lui Matei a fost Nicolae Rotaru, fostul director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța.
  • Întrecerea de rugby se va desfășura sâmbătă, 25 iunie, cu participarea mai multor echipe de copii.
 
Decedat prematur, la numai 44 de ani, în luna aprilie, fostul rugbyst constănțean Matei Rotaru va fi comemorat în această săptămână pe terenul de joc cu ocazia unui festival de rugby, care va fi găzduit de stadionul „Mihai Naca“, în organizarea ACS Tomitanii Constanța.
 
Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 25 iunie, cu începere de la ora 16.00, cu participarea mai multor echipe de copii: categoria Under-10 - ACS Dragonii Rugby, CS Medgidia, Steaua București; categoria Under-12 - CS Năvodari, CSC Mihail Kogălniceanu; categoria Under-14 - CS Ovidiu, PC Ilfov, CS Olimpia, ACS Tomitanii, Steaua București. „Săptămâna aceasta și nu numai, vom fi cu gândul la el!“, a fost mesajul lui Cristian Cojocaru, președintele clubului Tomitanii, un bun prieten de-al lui Matei Rotaru. „Ne facem o datorie de suflet din a cinsti memoria lui Matei, cum altfel, decât printr-o întrecere de rugby, sportul pe care l-a iubit nespus. Le mulțumim cluburilor care au răspuns pozitiv solicitării noastre de a participa la eveniment“, a mai spus Cristian Cojocaru.
 
Tatăl său a fost directorul LPS „Nicolae Rotaru“
 
Acesta a urcat la ceruri pierzând bătălia cu o boală nemiloasă. Cu aproape 20 de ani înainte, pe 14 decembrie 2002, se stinsese din viață și tatăl său, Nicolae Rotaru, fostul director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța. Ca rugbyst, Matei Rotaru a fost un centru de valoare, campion național de juniori cu echipa Școlii Sportive 2 Constanța. A mai evoluat apoi la formații precum Constructorul ITC, Constructorul Cleopatra și CS Năvodari. Fostul rugbyst s-a stins din viață pe un pat de spital din Turcia. La festivalul de rugby va fi prezentă și familia lui Matei Rotaru, iar cei prezenți vor ține un moment de reculegere și în memoria tatălui fostului sportiv, Nicolae Rotaru, un mare și dedicat om de sport. 
 
„Nori negri s-au adunat în sufletul meu“
 
„Astăzi, nori negri s-au adunat în sufletul meu. Să te odihnești în pace, om bun!“, a postat pe Facebook Cristian Cojocaru, în ziua în care prietenul său a urcat la ceruri. „Matei a fost alături de mine când Tomitanii Constanța au început să domine competițiile naționale de juniori, contribuind la pregătirea echipei medaliate cu aur la U-16. Îmi pare nespus de rău de moartea sa. A fost un sportiv deosebit și un om de o aleasă calitate“, a mai spus atunci Cristian Cojocaru. 
 
Fulgerătoarea dispariție i-a lăsat fără cuvinte
 

Matei Rotaru era și asistent universitar la catedra de drept și sociologie a Facultății de Drept, Științe Administrative și Sociologie de la Universitatea „Ovidius Constanța“. „Cu adâncă durere în suflet, deplângem despărțirea de finul nostru drag Matei Rotaru, care ne părăsește mult prea tânăr. Un copil eminent, cuminte, serios si cu mare aplecare spre învățătură“, au transmis și nașa sa, prof. Stela Niculescu, și familia Loghin de la Rădăuți, Bucovina. „Fulgerătoarea dispariție ne lasă fără cuvinte. Matei Rotaru, un om de toată isprava, un sportiv medaliat, un copil bun si harnic, un îndrumător bun pentru studenții săi, un bărbat în toiul tinereții, se desparte de noi pe neașteptate, răpit de o necruțătoare boală. Îl vom păstra în gând cu drag și ne vom aminti mereu de căldura și sinceritatea lui. Suntem alături de îndurerata familie“, a fost și mesajul de condoleanțe al familiei prof. Lucica Zamfirescu.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Doliu în sportul constănțean
A murit, la 44 de ani, Matei Rotaru, fost rugbyst. Tatăl său a fost Nicolae Rotaru, fostul director al LPS

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Halterofilul constănțean David Manea, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 1156

Decesele care au îndoliat sportul constănțean în 2022 Au trecut în neființă la numai 39 de ani, trei copii rămânând orfani de tată!

05 Jan 2023 2162

Constanța Micii sportivi, pe teren la festivalul de rugby organizat în memoria lui Matei Rotaru (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 2594

Deplângem despărțirea de finul nostru drag

08 Apr 2022 12902

Doliu în sportul constănțean A murit, la 44 de ani, Matei Rotaru, fost rugbyst. Tatăl său a fost Nicolae Rotaru, fostul director al LPS

07 Apr 2022 10523

Senatorul Ion Rotaru, lider al organizației PSD Brăila, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

27 Jul 2020 1360

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 decembrie 2019

03 Jan 2020 2459

Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa

04 Oct 2016 4472